Oulu

Oulun uimarannat täyttivät uimavedelle asetetut laa­tu­vaa­ti­muk­set – Lämsänjärvi edelleen pois käytöstä

Oulun uimarannat täyttivät uimavedelle asetetut laatuvaatimukset. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 19.6.2017 18:43
Kaleva

Oulun seudun ympäristötoimi otti torstaina 15. kesäkuuta uimavesinäytteet kaikilta Oulun seudun yleisiltä uimarannoilta. Kaikkien 31:n rannan veden laatu täytti uimavedelle asetetut laatuvaatimukset eikä sinilevää havaittu.

Uimavesinäytteitä ei otettu EU-rannoilta eli Nallikarista, Tuiran uimarannalta, Papinjärveltä, Valkiaisjärveltä, Jäälin montulta, Kempeleen Kalliomontulta, Limingan Rantakylältä ja Lumijoen Viinavuorelta.

EU-rantojen uimakauden ensimmäisten uimavesinäytteiden laadusta tiedotettiin 9. kesäkuuta. Kaikkien EU-rantojen uimavesien laatu oli tuolloin hyvä.

Oulun kaupungin liikuntatoimen ylläpitämä Lämsänjärven uimaranta on edelleen pois käytösta korkean vedenpinnan vuoksi. Ympäristötoimen mukaan rannalla ei ole turvallista uida muun muassa veden alla olevien kivien ja kantojen vuoksi.

Myös iso osa Lämsänjärven uimarantavarusteista on veden varassa. Tilanteen mahdollisesta muuttumisesta tiedotetaan liikuntapalvelujen verkkosivuilla ja rannan ilmoitustaululla.

Seuraavat uimavesinäytteet EU-rannoilta otetaan viikolla 26.

Kalevan lukijat valitsivat Nallikarin Oulun parhaaksi uimapaikaksi.

Katso kuvia oululaisilta uimarannoilta menneiltä vuosikymmeniltä.
 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

haukiputaalla oli ennen useampikin uimaranta mutta nykyään vain muutama,, ei ne kuivunu vaan kaupunki säästi poisti ne yleisten uimarantojen listalta,,,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Lämsänjärven veden pinta ei laske? Ja miksi sitä ei tutkita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaarallista uida jos on paljon vettä :). Mitenhän sitä aikoinaan pärjättiin ilman kaikenmaailman kieltoja ja kukkahattutätejä :) ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lämsänjärven uimaranta on edelleen pois käytösta korkean vedenpinnan vuoksi vaikka vedenpinta alempana kuin loppukesästä ja syksystä viime vuodelta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

65
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
49
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
36
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
32
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

177 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ei pelastanut, vaan EU ja maailman talous. Lue lisää...
Sipilällä ei osaa ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image