Oulu

Oulun tuo­mio­kir­kos­sa muistetaan Brysselin iskujen uhreja

Oulun tuomiokirkko on avoinna hiljentymistä ja keskustelua varten. KUVA: Joel Karppanen
Oulu 22.3.2016 13:32
Kaleva

Oulun tuomiokirkossa rukoillaan tiistaina Brysselin iskujen uhrien ja omaisten puolesta.

Tuomiokirkko on avoinna hiljentymistä ja keskustelua varten kello 19 saakka, minkä jälkeen alkaa hiljaisen viikon iltakirkko. Iltakirkossa muistetaan tapahtuman uhreja, loukkaantuneita ja heidän läheisiään.

Iltakirkon toimittaa Mari Flink ja messussa avustavat tuomiokirkkoseurakunnan nuoret ja nuoret aikuiset. Musiikista vastaavat Taina Voutilainen ja Sarastus-kuoro. Messuun voi osallistua myös virtuaalikirkon välityksellä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Lieköhän tuosta hyötyä. Eiköhän se, jolta jotain rukoillaan, olisi puuttunut asioihin etukäteen, jos olisi halunnut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainako vain hyöty mielessä? Me kaikki toivomme ainakin itsellemme jotain hyvää. On eri asia toteutuuko toive. Meikä voi esim. toivoa lotosta jättipottia, jota ei taaskaan tullut, mutta ehkä ensi viikolla. Hyvää ja Rauhallista Pääsiäistä kaikille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan sen vuoksi asiaa kannattaa miettiä, että ainakin lapsille annetaan rukoilun hyödyistä hyvinkin harjaanjohtavaa tietoa, kun kerrotaan, että asioista huolehtisi oikeasti joku muu kuin ihan minä itse. Hupsuimmat ja pelokkaimmat menevät uhkailusta niin rikki, etteivät edes aikuisina uskalla kyseenalaistaa asiaa, vaikka järki kertoo ja silmä näkee järkyttäviä ristiriitoja kerrotun legendan ja todellisen elämän välillä. Kyllä lasten ja aikuistenkin mielenterveyden suojelun pitäisi kyetä puuttumaan myös uskonnolliseen henkiseen väkivaltaan, vaikka sen meillä vuosisatainen "hieno" traditio onkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitatko sitä, että jo lapsille pitäisi esittää vain tosiasioihin perustuva kuva elämästä ja maailman menosta? Elikä, älkää uskoko enkeleihin, satuihin ja joulupukkiin. Usko ja toivo on harhaa, niinkö? Pärjää omilla omilla avuillasi, niinkö? En puhu nyt mistään uskonnosta vaan ihmisen toiveesta parempaan. Oletko huomannut, että "rukoilla" voi monella tavalla (ilman mitään uskontokuntaa). Esim. että pikkulintu selviäisi ikkunaan törmäyksestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivoa voi tottakai, jos lopputulosta ei tiedä, mutta tietoinen valehtelu enkeleistä, lampun hengistä ja muista kaikenlaisista törttöilyistä pelastavista satuolennoista ei ole oikein, vaikka se joillekin onkin ilmeisesti niin pinttynyt tapa, että sitä on hankala käsittää. Aikuiselle sellaisen tuuban julistaminen on itse asiassa aika loukkaavaa, vaikka sitä ei päin naamaa viitsi jollekin uskonnolla päänsä sekoittaneelle sanoakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jeesuksen sanat tälle pahalle ja avionrikkoja sukupolvelle:

Luukas 13;
2. Niin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Luuletteko, että nämä galilealaiset olivat syntisemmät kuin kaikki muut galilealaiset, koska he saivat kärsiä tämän?
3. Eivät olleet, sanon minä teille, mutta ellette tee parannusta, niin samoin te kaikki hukutte.
4. Taikka ne kahdeksantoista, jotka saivat surmansa, kun torni Siloassa kaatui heidän päällensä, luuletteko, että he olivat syyllisemmät kuin kaikki muut ihmiset, jotka Jerusalemissa asuvat?
5. Eivät olleet, sanon minä teille, mutta ellette tee parannusta, niin samoin te kaikki hukutte."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Kyllä, juuri näin. Eli aloittaja on hyvä, ja miettii uudestaan ketkä täällä näitä taloustalkoita todella tekeekään. + pä... Lue lisää...
Taloudellisesti riip...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image