Oulu

Oulun torikauppiaat aloittelevat kesäkautta epätietoisina – aletaanko hotellia rakentaa vai ei?

Oulun kauppatorilla vasta valmistaudutaan kesäsesonkiin.
Oulu 21.4.2017 8:37
Kari Sankala

Oulun kauppatorin viriämistä kesäkuntoon on häirinnyt epätietoisuus siitä, ryhdytäänkö kauppahallin kupeeseen suunniteltua hotellia rakentamaan vai ei.

Asemakaavapäällikkö Mikko Törmänen hylkäsi viime keskiviikkona hotellista jätetyn jo toisen poikkeamislupapäätöksen. Lupahakemuksissa huone­määrä on noussut alkuperäisestä 120:sta ensin 140:een. Viimeisimmässä oli jo 170 huonetta.

Törmänen tuli lukuisten keskustelujen jälkeen tulokseen, ettei hotellisuunnitelma enää olisi vastannut alkuperäistä asemakaavaa ja sen henkeä.

– Hotellisuunnittelijat olivat jo saaneet kaupungilta myönnytyksiä eikä enempään ollut enää mahdollisuuksia.

MGP-Service Oy:llä on hotellia varten rakennuslupa hyväksyttynä jo huhtikuulta 2015.
Yhtiöllä on kumppaninaan SRV Pohjois-Suomi. Kummankaan edustajia ei tavoitettu torstaina kommentoimaan asiaa.

Torikauppiaiden kannalta tilanne on kiusallinen. He elävät rakentamattoman hotellin varjossa.

Kesä on Oulussa tärkein toriaika. Toria hallinnoivan Oulun Narikka Oy:n toiminnanjohtaja Henna Ukonmaanaho kertoo, että normaalisti torikauppiaiden sopimukset on tehty tammi–helmikuussa, mutta tänä keväänä sopimuksia vasta viritellään.

Lue lisää 21.04.2017 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (61)

Ei sitä hotellia keskelle toria rakenneta! Torikauppiaatkin vois pikkasen kompata hotellia, sillä se tuo kasvavan määrän asiakkaita kojuille. Kaleva antanut mielestäni mustamaalaavaa ja väärää kuvaa hotellihankkeesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö muka tosiaan löydy Oulun kaupungista muuta paikkaa hotellille? Sama mokailu jatkuu mitä tehtiin Valkean tapauksessa ja suljettiin Isokatu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä päättäjät tekevät nyt suuren virheen, jos torin kupeeseen tulee toinen hotelli. Eikö siellä ole jo yksi, ja huoneita vapaana varmasti aina. Ja keskustassa useita hotelleja. Tori on Oulun paraskohde ja siellä kauniit aitat, kauppahalli, torimyyjät... ainahan paikkaa voi kehittää, ilmaiskonsertteja, tanssia, ohjelmaa ja tapahtumia. Kesällä opiskelijoiden, nuorten, vierailijoiden kesähuone. Unohtakaa hotelli!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ainakin ulkomaiset torikauppiaat ovat olleet tyytyväisiä nykyiseen tilanteeseen. Edullista kauppapaikkaa keskeisellä paikalla vaikka vähän siirretään hotellin suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin lupia ja sopimuksia tarvitaan ? Onhan torilla nytkin telttailijoita ollut koko kevään viranomaisten puuttumatta asiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Torilla täytyy olla kaupunkilaisten hyväksymä asemakaava ja sitä täytyy noudattaa. Mitään kompromisseja ei saa tehdä koska se on laitonta kun rikotaan asemakaavaa. Typerää edes esittää mistään kompromissi ratkaisua.

Ylipäätään jos hommassa annetaan vapaat kädet niin torin keskelle tulee hetkessä 500 huoneen hotelli. Siinä sitä sitten ihmeteltäisiin miten tässä näin kävi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä oululaisia vaivaa kun kaikki mikä viittaa vanhaa pitää hävittää onko päätäjillä joku alemmuus kompleksi omista sukujuurista,niitä hotelleja voi rakentaa ihan muualle.Torilla oululaiset pälaa juurilleen.Keskustakin piti pilata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Torin läpi pitää saada kaksikaistainen pyöräkaista pelkästään kiirreellisiä pyöräilijöitä varten jotta voivat sitä käyttäen tehdä ostoksensa muiden häiritsemättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyisellään torin - en tarkoita aittoja tai kauppahallia vaan sitä tyhjää tilaa - antimet ovat ankeat: kesällä ja alkusyksystä muutama identtinen vihannes- ja rihkamakoju + pari kahviota/pyttipannulaa, ja muuna aikana ei sitten niin yhtään mitään. Että vähän vaihtelua ja lisää tarjontaa, kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs tämä kielteisten turvapaikkahakemusten mielenosoitusteltta, saadaanko se pois kesään mennessä pelottamasta ihmisiä pois torilta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korkeasaaressahan olisi kaunis ympäristö gasthausille. Ei se oikein istu tuohon vanhojen aittojen keskelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellähän saa telttailla ilmaiseksi ja hyvin toimii. Edullista parturipalvelua ja kengänkiillotusta. Nämä ulkomaalaiset yrittäjät ovat ihan tyytyväisiä torikauppiaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, ettei asemakaavapäällikkö suostunut vedätykseen, vaan teki työtään, ettei mennyt aivan lekkeripeliksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa ikävä asia, että torin muita yrittäjiä pidetään epätietoisuudessa näin pitkään, kun sesonki on alkamaisillaan. Heidän tulonsa tulee kesäkaudella. Toreja ja kaupunkeja kierrelleenä voin sanoa, että Oulussa on ihana tori kesäisin ja Kauppahallin tarjonta omaa luokkaansa 👍. Rakennustyöt tulee aloittaa syksyllä, jotta se ei haittaa muita alueen yrittäjiä ja tietenkin meitä asiakkaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tämäkään nyt keskelle toria tule, vaan kauppahallin kylkeen ja aittojen väliin. Mitä haittaa tälle on torin käytön suhteen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, mitenkähä esim. Kauppahallin kylkeen tulevan hotellin rakennustyöt voisivatkaan haitata Hallin & torin yrittäjien työtä ja vaikkapa keskustan liikennettä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hotelli? Siinähän on lähellä kaksi hotellia. Itse hyödyntäisin jotenkin hienoa merenrantaa. Kauppahalli on hieno ja makasiinit. Teatteri ja kirjasto kulttuurin takia. Älkää vain pilatko sitä loppua rantaa jollakin rakennuksella. Joku kahvila ja kahvilan terassi siinä aivan meren rannassa toimisi paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (61)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

215 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Ei demareita kiinnosta miten Suomen käy. Näkeehän sen Rinteen katteettomissa lupauksissa. Valta se on mikä kiinnostaa. ... Lue lisää...
Sossunsetä

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image