Oulu

Oulun tavoittelemat asuntomessut halutaan laajentaa Haukiputaalle ja Oulunsaloon

Oulun asuntomessualueeksi on esitetty Hartaanselän rantoja. KUVA: Jarmo Kontiainen.
Oulu 19.6.2017 20:15
Kari Sankala

Vasemmistoliitto esittää, että Oulun tavoittelemilla vuoden 2025 asuntomessuilla olisi erilliset sivukohteet Haukiputaalla ja Oulunsalossa. Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja on valtuutettu Kalervo Ukkola (vas.).

Sivukohteissa otettaisiin esille uudet kehitysaskeleet vastuulliseen rakentamiseen, asuntopolitiikkaan ja sosiaalisesti kestävään tasapainoiseen kaupunkisuunniteluun.

Varsinaiseksi Oulun asuntomessualueeksi on esitetty Hartaanselän molempia rantoja aivan Toppilansalmen suulta.

Haukiputaalla ja Oulunsalossa messukohteiksi otetteisiin keskusten lisäki Haukiputaan urheilukentän alue sekä Oulunsalosta osa Varjakan alueesta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ennen messuja niin saadaan raharikkaita kiiminkijoen rannalle veneineen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä paljon voisi olla tyhmempää ideaa. Kuka messuvieras lähtee eri paikkoja kiertelemään välimatkojen ollessa 20 -30 km. Ei vaikka olisi ilmainen bussi alueiden välillä. Eikä useimammat messuturisteista viitsi montaa päivää messukohteissa olla. Paikalliset ehkä saattavat käydä, mutta varmasti heiläkin valikointia tapahtuu. Organisaatiot ,järjestelyt , palvelut ... pitäsi järjestää kolmeen paikkaan. Jolloin joko lippujen hinnat nousee merkittävästi tai rakentajat ottaa suuremman riskin! Asuntomessuorganisaatio varmasti kerää saatavansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulis oulun kokoisesta kaupunnista löytyvän yksi hyvä alue, mihin rakentaa asuntomessut. Jos ei, niin vaikka muhokselle pyhäkosken metsikköön, sinnehän on jo kaavoitettu uutta tehtävän joskus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hyvä jos kolmessa eri paikassa. Ei ihmiset jaksa kolmeen eri paikkaan kulkea. Kyllä ne pitää olla yhdessä ja samassa paikassa. Onko täsä sama linja kuin torin hotellin rakentamisessa, ettei asukkaita ja oululaisia kuunnella, mitä he toivovat? Tehdään vaan väkisin pienen ryhmän haihatusten mukaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai, että pidettäisiin kolmet asuntomessut samaan aikaan. Jos tulisin toiselta päin Suomea, tuskin jaksaisin käydä muissa, kuin yhdessä eli siellä missä on paljon asuntoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, edelliset asuntomessut eivät kait menneet aivan toivotulla tavalla, joten kannattaisko vielä kerran miettiä... Oulu on hyvä meille oululaisille, mutta ei paras paikka kaikille suomalaisille ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sori Oulu, ne tulee Kempeleeseen Linnakallion alueelle aivan siihen maauimalan viereen jossa on hotelli ym ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukavaa, ettei Hartaanselän rantoja tarvitse rakentaa vastuullisesti ja kestävästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

66
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
55
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
36
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
33
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

177 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ei pelastanut, vaan EU ja maailman talous. Lue lisää...
Sipilällä ei osaa ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image