Oulu

Mainos

Oulun seudun kesätyöpaikat löytyvät nyt pal­ve­lua­loil­ta – hiih­to­lo­ma­vii­kol­la kannattaa yrittää treffata työnantajia

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa näyttäisi suurin osa kesätyöpaikoista löytyvän palvelualoilta. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 4.3.2016 9:02
Kaleva

Oulun kauppakamarin jäsenyrityksissä vähintään 1 800 kesätyöntekijää saa työpaikan ensi kesänä.

Viime vuodesta poiketen Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa näyttäisi suurin osa kesätyöpaikoista löytyvän palvelualoilta. Lähes sama määrä kesätyöpaikkoja on teollisuus- ja rakennusaloilla.

Kesätyöntekijöiden valinnat on jo aloitettu monissa yrityksissä ja ensimmäiset päätöksetkin on jo tehty. Kesätöitä kannattaa kuitenkin vielä hakea, sillä monet yritykset tekevät päätöksiä kesätyöntekijöistä pitkin kevättä.

Kesätöitä on tarjolla eniten ammattikoululaisille ja korkeakouluopiskelijoille ja 18-vuotta täyttäneille. Yritykset palkkaavat pääasiassa henkilöitä, jotka itse aktiivisesti hakevat työtä.

Työharjoittelu toimii monesti ponnahduslautana kesätöihin. Nykyisin yhä suurempi osa kesätyöpaikoista ilmoitetaan kotisivuilla tai sosiaalisessa mediassa.

Kyselyyn vastanneista Oulun kauppakamarin jäsenyrityksistä ja yhteisöistä 59 prosenttia palkkaa kesätyöntekijöitä. Kesätyöntekijöiden palkkaamista harkitsee vielä 16 prosenttia. Kesätyöntekijöitä palkataan 86 prosenttiin yrityksistä yhtä paljon tai enemmän kuin viime kesänä.

– Kesätyötä hakevien opiskelijoiden kannattaa hyödyntää kevään hiihtolomaviikkoa työnantajien tapaamiseen, koska henkilökohtainen tapaaminen on paras CV esitellä itseään ja osaamistaan, kannustaa Kuhmo Oy:n tuotantojohtaja Pertti Huotari. 

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Pitkäaikaistyötön käsi sydämmelle.

125 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pitkäaikaistyötön käsi sydämmelle.

Te-toimistolla kymmeniä tuhansia työpaikkoja auki. Työttömiä jo lähemmäs 500 000. Joten kaikille riittää, vai? Laita tän... Lue lisää...
Laita ihmeessä

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.5.

Naapurit

24.5.

Fingerpori

24.5.
Mainos

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 8-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 370 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut

stats-image