Oulu

Mainos

Oulun seudulle luvassa sään vuoristorataa – "maanantaista kannattaa nyt nauttia, jos kesäisistä lämpötiloista pitää"

Ouluun luvataan ensi viikoksi vaihtelevaa säätä. KUVA: Anna-Maria Kantola / Lukijan kuva
Oulu 16.7.2017 20:33
Kaleva

Oulun ensi viikon säässä sahataan edestakaisin lämpimän, viileän ja epävakaisen välillä. Sunnuntaina melkein hellelukemiin noussut lämmin sää jatkuu vielä maanantaina, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jari Tuovinen.

– Maanantaina on vielä poutaa, mutta pilvisyys tulee laajentumaan viimeistään päivän mittaan. Lämpötila saattaa kohota jopa 22 asteeseen.

Iltaa kohden Oulun seutua lähenee etelästä ja Pohjois-Karjalasta kaksi erillistä sadealuetta, joiden yhdistyttyä alueella sataa viimeistään maanantain ja tiistain välisenä yönä. Tiistaina Lappiin siirtyneiden sadealueiden helmat ulottuvat Oulun päälle vielä sen verran, että ajoittaiset sateet ja navakka lounaistuuli laskevat lämpötilan 15 asteen hujakoille.

– Matalapaine lähtee uudelleen vaeltamaan kohti etelää niin, että se on Kainuun yllä keskiviikkona. Se tietää pilviä ja iltapäiväkuuroja Oulun seudulle. Lämpötila on korkeintaan 16-17 astetta. Ukkostakin voi olla liikkeellä, Tuovinen sanoo.

Torstaina lämpötila kohoaa ennusteen mukaan niin, että Oulussa hätyytellään 20 asteen rajaa. Ihan poutainen päivä ei ole torstaikaan, sillä luvassa saattaa olla myös sateita.

– Perjantaina kosteus ja pilvisyys taas lisääntyy ja päivä on pari astetta torstaita viileämpi. Ensi viikko näyttää kokonaisuutena hyvin vaihtelevalta ja epävakaiselta. Sunnuntaista ja maanantaista kannattaa nyt nauttia, jos kesäisistä lämpötiloista pitää, Tuovinen neuvoo.

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kalevan Sää-sivuilta.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Akkainviikko alkaa, niin silloin on aina hyvin epävakaista. Seitsemänä päivänä vain naisten nimiä kalenterissa. Ei tiedä sataako vai paistaako.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sieltä sitä jostakin ilmatieteen laitokselta taas ohjeistetaan miten ihmisen tulee elää ja olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Tämä on hyvä uutinen kaikille muille kuin SDP:lle ja vassareille. Heidän suosionsa perustuu täysin politikointiin ja asi... Lue lisää...
Hyvä Juha!

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.2.

Naapurit

24.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image