Oulu

Oulun ren­gas­liik­keet odottavat vaihtorallia – "Ensi viikolla räjähtää käyntiin"

Autoliiton videolla koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen opastaa oikeaoppiseen renkaanvaihtoon.
Oulu 21.4.2017 11:45
Janne-Pekka Manninen

Oulun seudulla myöhästynyt kevät on aiheuttanut autonomistajille päänvaivaa kesärenkaiden vaihdon osalta. Viime päivien kylmät säät ja lumisateet eivät ole vielä rohkaisseet renkaiden vaihtoon, mutta rengasliikkeissä uskotaan vaihtosesongin käynnistyvän pikapuoliin.

Limingantullissa sijaitsevan Suomen Rengas-Heikin toimitusjohtaja Petri Haipus uskoo, että suurimmalla osalla asiakkaista on vielä talvirenkaat alla.

– Keliolosuhteiden mukaanhan se menee. Viime vuonna renkaanvaihtosesonki alkoi olla tähän aikaan jo kokonaan tehtynä, nyt on vielä tekemättä kun eilenkin oli talvinen sää, Haipus sanoo.

Haipuksen mukaan rengaskauppa on käynyt koko huhtikuun ajan. Renkaanvaihtoa on tehty tasaiseen tahtiin.

– Uusien renkaiden ostajat pääsevät nopeasti renkaanvaihdosta. Pelkkää allelaittoa tehdään sitten nonstoppina jonotussysteeminä, siihen kannattaa tunti varata, Haipus sanoo.

Veli-Matti Peltola Oritkarissa sijaitsevan RengasCenter Oulu SeraKumin myynnistä sanoo niin ikään, että asiakkaat ovat nyt lähtökuopissa.

– Odottavalla kannalla tässä ollaan selvästi, asiakkaat odottavat että kelit paranevat. Meilläkin on ollut paljon varauksia ja niitä on peruttu, kun sää on ollut viileä. Jos kovin ei tule lunta niin ensi viikolla se räjähtää käyntiin, tulee lyhyt ja sähäkkä sesonki, Peltola arvioi.

– Ne, joiden ei ole tarvinnut joka aamu lähteä ajamaan, ovat saattaneet jo vaihtaa talvirenkaat kesärenkaisiin, mutta aamuliikenteessä ajavat ovat kyllä odottaneet vielä.

Peltolan mukaan asiakkaiden ei kannata ajaa paikan päälle kokeilemaan, saako renkaat vaihdettua varaamatta aikaa.

– Pikkuhiljaa alkaa varauskirja täyttyä ja tämä päivä on ollut selvästi lähtölaukaus. Tänään on jo ollut kivasti asennuksia ja ensi viikolla vauhti kiihtyy, Peltola sanoo.

Lain mukaan talvirenkaita pitää käyttää helmikuun loppuun asti. Poliisi kuitenkin muistuttaa, että renkaat pitää vaihtaa kelin mukaan eikä kesärenkaiden vaihtoa kannata kiirehtiä. Asia erikseen ovat vielä pohjoiseen ajavat, joiden tulee muistaa, että olosuhteet saattavat muuttua matkan aikana moneen kertaan ja nopeasti.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

Jumppi vaihto joukkoineen renkaat alppilassa patteritiellä Hyvä ja edullinen palvelu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitää vaihtaa nastarenkaat pois alta ,jos ne eivät syö asfalttia?? koko talvi körötelty sulalla tiellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korjaamot kiittää kun kitkasuharit vesisateella kyntää lepikkoja.
Kitkarenkaat kun ei sovellu talvikeliin, eikä kesäkeliin mutta onneksi niillä on työllistävä vaikutus korjaamoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko renkaanvaihtotempauksia missään Oulun alueella?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä pitää miehen olla todella (uus)avuton, jos vaihdattaa renkaat liikkeessä. Renkaiden vaihto omaan ja vaimon autoon, molemmilla käynti huoltsikalla rengaspaineet tarkistamassa ja samalla käynti pesuautomaatissa, aikaa kului yhteensä puolitoista tuntia. Ja olen kuitenkin yli kuusikymppinen ukko, jolla on paha alaselän välilevyjen rappeuma ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidän taloyhtiön pihalla ei saa pestä autoa, joten ei ole muita vaihtoehtoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

..sitä saa laillisesti ajaa kesätossuilla vaikka läpi vuoden, ihan oman harkinnan mukaan. Mielenkiintoisia tilanteita luvassa ensi talvena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaihdatin renkaat yksi kevät Linnanmaan autohuollossa. Alumiinivanteet oli vedetty vähintään kaksinkertaiseen momenttiin kun aloin itse syksyllä vaihtaa talvirenkaita. Näin autonasentajan koulutuksella se hirvitti sillä alumiinivanteet laitetaan pienemmällä momentilla kuin peltivanteet juuri siitä syystä, että niihin voi tulla hiushalkeamia kun ne vedetään liian lujaan ja silloin ne voi vauhdissa rikkoontua. Ei voi muuta sanoa, että onneksi olen vielä elossa. Se tämä nuorten "autonasentajien ammattitaito" ja se että he yleensä välittää siitä työstä mitä tekevät on hyvin kyseenalaista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siihen pulttipyssyyn kun laitetaan se pitkähylsy, niin se 20cm varsi toimii momenttina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis päänvaivaa yksien renkaitten vaihdosta,uusavuttomien höpinää,jus kakstuntia sitten vaihdoin renkaat kotona eikä ollut ruuhkaa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuukauden olen ajellut uusilla Potenzoilla. Ei ruuhkia ja paremmin pitää liukkaillakin kun kuluneilla talvirenkailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 seuraaviin kuntiin: Kuusamo, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä Taivalkosken ja Pudasjärven kunnissa, Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

190 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Vaikuttaa siltä, että kävit hakemassa lukuja tilastokeskuksen tms. sivuilta ja tuuppasit ne kommenttikenttään ymmärtämät... Lue lisää...
oho

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image