Oulu

Oulun poliisilaitos ja Oulun vankila tulossa samalle kampukselle Hiukkavaaraan vuoden 2022 alussa

Poliisi esitteli uusia tilojaan Hiukkavaarassa vuonna 2016. Oulun uusi poliisitalo ja Oulun vankila rakennetaan samalle kampukselle Hiukkavaaraan. KUVA: Teija Soini
Oulu 11.7.2018 7:31
Kaleva

Poliisihallitus, Oulun poliisilaitos, Rikosseuraamuslaitos ja Senaatti-kiinteistöt esittävät, että Oulun uusi poliisitalo ja Oulun vankila rakennetaan samalle kampukselle Hiukkavaaraan. 

Tavoitteena on saada poliisille ja vankilalle uudet tilat mahdollisimman pian.  

Tilojen hankesuunnittelu alkaa lokakuussa ja valmistuu keväällä 2019. Alustavan aikataulun mukaan uudet tilat olisivat käytössä vuoden 2022 alussa. Hiukkavaaraan rakentaminen vaatii asemakaavan, mikä vaikuttaa rakentamisen aloittamisen aikatauluun.

Oulun vankilan tarveselvityksen valmistuttua aloitetaan kampuksen hankesuunnittelu. Senaatti-kiinteistöt on varannut hankkeelle rahoituksen, mutta hankkeen toteuttamiseksi tarvitaan Poliisihallituksen ja Rikosseuraamuslaitoksen päätökset rahoituksesta.

Poliisi on jo aiemmin tehnyt päätöksen uuden toimitilan rakentamisesta Hiukkavaaraan  nykyisen Oulun pääpoliisiaseman läheisyyteen. 

Kyse on Suomessa uudenlaisesta ratkaisusta, jossa vankila ja poliisin tilat sijoitetaan toistensa välittömään läheisyyteen, molemmat kuitenkin omana rakennuksenaan. Ratkaisulla haetaan erityisesti toiminnallisia hyötyjä osapuolille sekä turvallisuutta molemmille toimijoille.

Se on myös kustannustehokas, koska yhteiskäyttöiset tilat vähentävät kokonaistilan määrää ja siirtymiset voidaan hoitaa ilman osapuolien liikenteellisiä kuljetusjärjestelyjä.

Tilat suunnitellaan yhteistyössä käyttäjäorganisaatioiden kanssa. Poliisilaitoksen ja vankilan  konseptit on laadittu yhteistyössä Senaatti-kiinteistöjen kanssa.

Poliisin ja Rikosseuraamuslaitoksen toimitilaratkaisuissa otetaan erityisesti huomioon henkilökunnan ja asiakkaiden turvallisuusnäkökohdat.

Valmistuessaan Hiukkavaaran uusissa tiloissa työskentelee noin 300 työntekijää.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (71)

Hiukkavaaran poliisitoiminnan yhteyteen kehitetään käsittääkseni tutkintavankilaa muuatamille ihmiselle. Käsittääkseni päätösten mukaan Pelson vankilaa kehitetään lääninvankilana, alueen asukkat ovat siitä hyvin tyytyväisiä, työpaikkoja ei viedä. Oulun poliisin siirtyminen Hiukkavaaran alueelle tuo sinne 300 työpaikkaa. Uskoisin, että tämä edesauttaa alueen kehittymistä kaikelta kannalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä hetkellä tuo mainitsemasi muutaman ihmisen tutkintavankila on 84-paikkainen... tuskin ainakaan pienempää rakennetaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletettavasti keskustassa tulee silti toimimaan poliisin virasto? Hiukkavaara ei ole lähellekään yhtä saavutettavissa kuin Rata-aukion tai keskustan poliisilaitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lopetetaanhan se Pelson vankila nyt lopulta.
Ollaanhan jo pitkään oltu lopettamassa geenipankit ja navetat, jotka ei ole ydinosaamista vankeinhoidossa, eikä ainakaan kuulu tulevaisuuden vankeinhoitoon.
Yksi suuri vankila Ouluun ja säästetään kymmeniä miljoonia rakennuskuluissa ja palkkamenot puolittuu.
Kansanedustajat eivät kunnioita ammattilaisten työtä ja suunnitelmia, jotka Helsingissä on jo pitkään ollut tehtynä.
Pelson piti loppua Konnunsuon kanssa yhtä aikaa ja nyt kun paikat ovat käyttökiellossa ja homeessa on lopettamisen tapahduttava viimeinkin.
Kansanedustajien on säästettävä yhteiskunnan varoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelson vankilan jatkoa perustellaan karjan kasvatuksella ja geenipankilla, mikä on tyhmää ja suuri vitsi.
Vangit ymmärtää käyttää tilanteen hyväkseen ja rikollisuus jatkuu vankilassa ja sen jälkeen.
Ammattilaiset eivät hyväksy sitä ja Oulun suurvankila on ainoa oikea paikka Pohjois Suomen vankilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuollainen kampus tarvitsee pätevän ja hyvän johtajan, jotta paketti toimii tiukalla budjetilla ja sopivan pienellä henkilökunnalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikea paikka ja sijainti, kerrankin järkevää ajattelua.
Toivottavasti putkatilat saataisiin piankin käyttöön, sillä Haukiputaalla putkat kiivaassa käytössä ja tuntuu siltä, että sieltä kotiutetaan aika heikossa hapessa olevaa kotimatkalle ja bussikatokset näyttävät saavan kyytiä raivon iskiessä kyytiä odotellessa, onko oikein särkeä julkista omaisuutta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vankilan ja poliisilaitoksen lähialueet on yhteiskunnan turvallisin paikka. Siellä he ovat tallessa, eikä naapurissa seinän takana, mikä ihan joka puolella yhteiskunnassa on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vapaaltahan tuonne oikeustaloon pääsääntöisesti tullaan, vain poikkeustapauksissa poliisin saattamana. Suurin osa tuomioistakin on ehdollisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai että ihan "kampukselle"...Alkujaan kampus tarkoitti yliopistojen koulu- ja asuntolakokonaisuutta. Sitten sen omivat amikset, nyt jo poliisi ja rikosseuraamusvirasto. Kohta varmaan uusia pienliikkeitä tulee Valkean "kampukselle"...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähiaikoina huomattiin, että nykyinen poliisitalo on niinku homeessa. Pitkässä juoksussa on niinku edullisempaa rakentaa uusi kampus kuin niinku korjata vanhaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai huomattiin lähiakoina? Itse asisassa lähiajat on vasta edessäpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi tietysti olla, että kirjoittajalla oli tähän aiheeseen sellainen tulokulma, että on hiinä ja hiinä tai apauttiarallaa niinku kannattaako kampusta rakentaa Hiukkavaaraan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näimpä. "Kampus eli korkeakoulualue tarkoittaa yliopiston tai muun korkeakoulun aluetta ja sen rakennuksia."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella erinomainen idea ja toivotaan, että toteutuu. Tosiaan jää turhia kuljetuksia väliin, kun ovat lähempänä toisiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein hyvä ajatus sijoittaa kaikki valvottavat, saman tason heput samalle alueelle. Valvontakustannukset pienenevät, veronmaksajien rahaa säästyy.

Huom. ! Kun puhutaan valvottavista yksilöistä, EI voi käyttää ilmaisua KAMPUS !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungin vuokrakämpät ja lähiöräkälätkin saisi sijoittaa samalle kampukselle. Olisi kaikki valvottavat samalla kampuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (71)

Uutisvirta

96
Pyörätelineitä ja parkkiruutuja voi kadota keskustan paraatipaikoilta – "Se on kaupunkipyörien hinta"
86
Moni lähtee kaupungista hellettä pakoon Hailuotoon – lauttajono kilometrin mittainen
48
Sateenkaaret ilmestyvät näyteikkunoihin ja kohoavat kaupungintalon lipputankoihin – Pride-viikko alkoi Oulussa tänään
42
The New York Times ja CNN kritisoivat etusivuillaan Trumpia kovin sanoin: "Surrealistinen huippukokous"
24
69 000 euron yllätyslasku aiheutti hämmennystä kempeleläiselle pariskunnalle – Handelsbanken lähetti viikonloppuna 4 000 virheellistä laskua
22
Analyysi: Trump yhdisti kahtiajakautuneen kansan – amerikkalaiset yksimielisen häpeissään Helsingin tapahtumista
21
Lämpötila nousee tänään Oulussa jopa 32 asteeseen – lähetä meille hellekuvasi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Pohjois-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan keski- ja länsiosassa, Etelä-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Kemijärvi, Salla, Muonio, Pelkosenniemi, Savukoski, Enontekiö, Inari ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

322 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Minä jäin orvoksi kolmen vanhana. 10-kesäisenä myin käpylehmiä, joilla tienasin sievoisen summan. Pääsin peruskoulusta j... Lue lisää...
Kaikki pystyvät jos ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image