Oulu

Oulun pohjoismaisen sar­ja­ku­va­kil­pai­lun voitto ja 2 000 euroa ku­va­tai­tei­li­ja Juliana Hyrrille

Oulu 2.12.2017 11:00
Kaleva

Oulun Sarjakuvaseuran järjestämän kilpailun teemana oli Sata.

Helsinkiläinen kuvataiteilija Juliana Hyrri on voittanut Oulun Sarjakuvaseuran järjestämän Oulun pohjoismaisen sarjakuvakilpailun ensimmäisen palkinnon.

Tuomariston mukaan Juliana Hyrrin tarina nousi muiden yläpuolelle uniikin taiteensa ja lumoavan tarinankerrontansa ansiosta, perusteluissa sanotaan.

Tarinaa kiiteltiin luontevasta dialogista ja ekspressiivisen piirrostyylin kuvattiin vievän lukijan ajassa menneisyyteen. Kesän ja lapsuuden lämpö on sarjakuvassa esitetty loistavasti. Tunnelman muuttuminen leikkisästä kuolemanvakavaksi tapahtuu silmänräpäyksessä, mutta muutos tapahtuu luontevasti. Lapsen näkökulmasta kuvattu tarina on jännittävä – ajoittain jopa shokeeraava. Kilpailun teema, sata, on sisällytetty osaksi tarinaa nokkelalla tavalla.

Palkinnon arvo on 2 000 euroa.

Toisen palkinnon, 1 000 euroa, sai Mikael Heikkasen poliittinen satiiri Satavuotispäivä, joka ei säästele iskujaan kritisoidessaan suomalaista yhteiskuntaa ja hallitusta. Sarjakuvan taidetta kiitetään uniikiksi ja miellyttävän näköiseksi. Samaan aikaan hauskassa ja surullisessa tarinassa työttömän päähenkilön ongelmantäytteistä elämäntarinaa peilataan orjuuteen.

Kolmas palkinto, 500 euroa, meni tanskalaiselle Cathrin Peterslundille. Peterslundin sarjakuva kertoo traagisen rakkaustarinan. Tarina on kerrottu kaupungin sankariin rakastuvan nuoren naisen näkökulmasta. Tuomariston mielestä kuvakulmien ja lähikuvien loistokas käyttö tekevät tarinasta lumoavan.

Lisäksi kunniamaininnan kilpailussa Avi Heikkinen, Joni Ahonen ja Iia Meriläinen.

Oulun Sarjakuvaseura on järjestänyt Oulun pohjoismaisen sarjakuvakilpailun vuodesta 2014 saakka. Kilpailu on avoin kaikille pohjoismaisille ja baltialaisille sekä näissä maissa asuville piirtäjille ja käsikirjoittajille.

Voittajat ja voittajatöistä koostettu albumi julkaistiin tänään lauantaina Oulun Sarjakuvafestivaalilla.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

99
Oulun torinrantaan suunnitellaan 22-kerroksista tornihotellia – Terwa Toweriin tulisi hotellin lisäksi asuntoja ja kokoustiloja
77
Suomalainen ei haluaisi muuttaa työn perässä - Janne Härmä on poikkeus
59
Kaivattu maamerkki vai pompöösi pimentäjä? – Oulun torinrannan tornihotelli kirvoitti lukijoilta keskusteluryöpyn
49
Kärpät on lyönyt Tapparalle luun kurkkuun, kärppäluotsi Manner silti tyynenä: "Pelit vielä pahasti kesken" – katso huippuhetket!
44
Tiistaina halli oli pahasti vajaa, mutta nyt Oulun Raksilaan on lämpiämässä kipakka lauantaisauna –  "Tupa on lauantaina täysi"
42
Raahen Laivan kaivos parantaa tehoja - tavoitteena kaksi tonnia kultaa vuodessa
41
Väyrynen vetäytyy keskustan puheenjohtajakisasta - "Erikoinen tapahtumasarja"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Saksalaiset 1940 Oulussa

163 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Harmittaa ja ketuttaa kun meitä eläkeläisiä syyllistetään!

Kyllä meillä ikätoverit on nyt aika vähän nöyrtyä ja osoittaa kunnioitusta nyt työssäkäyviä kohtaan. He kuitenkin loppus... Lue lisää...
Vanha patu

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.4.

Naapurit

20.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image