Oulu

Oulun pohjoismaisen sar­ja­ku­va­kil­pai­lun voitto ja 2 000 euroa ku­va­tai­tei­li­ja Juliana Hyrrille

Oulu 2.12.2017 11:00
Kaleva

Oulun Sarjakuvaseuran järjestämän kilpailun teemana oli Sata.

Helsinkiläinen kuvataiteilija Juliana Hyrri on voittanut Oulun Sarjakuvaseuran järjestämän Oulun pohjoismaisen sarjakuvakilpailun ensimmäisen palkinnon.

Tuomariston mukaan Juliana Hyrrin tarina nousi muiden yläpuolelle uniikin taiteensa ja lumoavan tarinankerrontansa ansiosta, perusteluissa sanotaan.

Tarinaa kiiteltiin luontevasta dialogista ja ekspressiivisen piirrostyylin kuvattiin vievän lukijan ajassa menneisyyteen. Kesän ja lapsuuden lämpö on sarjakuvassa esitetty loistavasti. Tunnelman muuttuminen leikkisästä kuolemanvakavaksi tapahtuu silmänräpäyksessä, mutta muutos tapahtuu luontevasti. Lapsen näkökulmasta kuvattu tarina on jännittävä – ajoittain jopa shokeeraava. Kilpailun teema, sata, on sisällytetty osaksi tarinaa nokkelalla tavalla.

Palkinnon arvo on 2 000 euroa.

Toisen palkinnon, 1 000 euroa, sai Mikael Heikkasen poliittinen satiiri Satavuotispäivä, joka ei säästele iskujaan kritisoidessaan suomalaista yhteiskuntaa ja hallitusta. Sarjakuvan taidetta kiitetään uniikiksi ja miellyttävän näköiseksi. Samaan aikaan hauskassa ja surullisessa tarinassa työttömän päähenkilön ongelmantäytteistä elämäntarinaa peilataan orjuuteen.

Kolmas palkinto, 500 euroa, meni tanskalaiselle Cathrin Peterslundille. Peterslundin sarjakuva kertoo traagisen rakkaustarinan. Tarina on kerrottu kaupungin sankariin rakastuvan nuoren naisen näkökulmasta. Tuomariston mielestä kuvakulmien ja lähikuvien loistokas käyttö tekevät tarinasta lumoavan.

Lisäksi kunniamaininnan kilpailussa Avi Heikkinen, Joni Ahonen ja Iia Meriläinen.

Oulun Sarjakuvaseura on järjestänyt Oulun pohjoismaisen sarjakuvakilpailun vuodesta 2014 saakka. Kilpailu on avoin kaikille pohjoismaisille ja baltialaisille sekä näissä maissa asuville piirtäjille ja käsikirjoittajille.

Voittajat ja voittajatöistä koostettu albumi julkaistiin tänään lauantaina Oulun Sarjakuvafestivaalilla.

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan eteläosassa sekä tukalaa hellettä maan keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Muonio, Pelkosenniemi, Savukoski, Inari ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

329 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ensinnäkään, tämä ei pidä paikkaansa. Ei ole ketään jotka "aina" saa töitä, eikä ketään jotka eivät "koskaan" saa töitä,... Lue lisää...
Väsynyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image