Oulu

Mainos

Oulun piispanvaali alkaa eh­do­kas­a­set­te­lul­la – vaalissa ää­nioi­keu­tet­tu­ja on kaikkiaan noin 1130

Piispanvaaleissa äänioikeutetuista puolet on Oulun hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, toisen puolen muodostavat maallikkoäänestäjät. KUVA: Peura Pekka
Oulu 13.3.2018 15:02
Kaleva

Oulun piispanvaalin ehdokasasettelu alkaa keskiviikkona 21. maaliskuuta.

Ehdokkaan voi asettaa valitsijayhdistys, jonka muodostaa vähintään 30 vaalissa äänioikeutettua henkilöä. Piispaehdokkaan tulee olla Suomen evankelis-luterilaisen kirkon vihitty pappi. Ehdokasasettelu päättyy 21. toukokuuta. 

Vaalin ensimmäinen kierros käydään 15. elokuuta. Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, vaalin toinen kierros järjestetään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken 3. syyskuuta. 

Oulun piispanvaalissa äänioikeutettuja on kaikkiaan noin 1130. Äänioikeutetuista puolet on Oulun hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, toisen puolen muodostavat maallikkoäänestäjät.

Maallikkovalitsijoina toimivat hiippakuntavaltuuston maallikkojäsenet, Oulun hiippakunnasta kirkolliskokoukseen valitut maallikkoedustajat, Oulun hiippakunnasta valittu kirkkohallituksen jäsen, saamelaiskäräjien kirkolliskokoukseen valitsema edustaja, tuomiokapitulin lakimiesasessori ja tuomiokapitulin maallikkojäsen. Seurakuntien kirkkovaltuustot tai seurakuntaneuvostot ovat valinneet loput äänioikeutetut suhteessa seurakuntien jäsenmääriin.

Piispanvaalin paneelit äänioikeutetuille ja yleisölle järjestetään keskiviikkona 13. kesäkuuta  Kokkolassa, torstaina 14. kesäkuuta Oulussa, perjantaina 15. kesäkuuta Rovaniemellä ja lauantaina 16. kesäkuuta Inarissa sekä keskiviikkona 8. elokuuta Oulussa.

Oulun hiippakunnan nykyinen piispa Samuel Salmi siirtyy eläkkeelle lokakuun lopussa. Uusi piispa aloittaa tehtävässään marraskuun alussa. Piispan virkaan vihkimys järjestetään 11. marraskuuta.

Kyselyihin ehdokkuudesta ovat antaneet suostumuksensa aikaisempien uutisten mukaan  Raudaskylän kristillisen opiston rehtori Jukka Hautala, Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo ja Tuiran seurakunnan kirkkoherra, teologian tohtori Niilo Pesonen.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Olen käytettävissä tehtävään.Ehtoollisviinin prosenttiraja nostettava!!!
#Linjavaali
-Paavo Väyrynen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hautala piispaksi! Vihdoin tulisi piispa,joka olisi kansan piispa. Tekisi muutakin kuin sauvakävelisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Satu olisi ollut paras ja moderni. Herää huoli, että valitaan vl-sitoutunut henkilö. Piispana ei saa toimia henkilö, joka on herätysliikkeessä mukana. Piispan tulee olla kaikkiien palveluksessa ja hän ei saa tuomita ketään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi hyvä jos Saarinen ei ole pyrkimässä piispaksi. Seurakunta jakaantuisi kahtia, konservatiiveihin ja homovihkimyksiä haluaviin populisteihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

6
Ikitie ja Tuntematon sotilas kahmivat Jusseja – yleisö-Jussin hakenut Aku Louhimies liikuttui anteeksipyyntöjä esittäessään
3
Liminkalainen Onni Wiljami Kinnunen menestyi Fotofinlandiassa – kilpailun uusiutuminen herätti keskustelua kuvankäsittelystä
2
Keskustan hallituskumppanit edelleen nihkeitä sähköpyörätuelle, vaikka tukimalli muuttuisikin
2
Aseella kehuskellut reppumies aiheutti mittavan poliisioperaation – raskaasti aseistautuneet poliisit valtasivat Raksilan
2
Jussi-gaalassa kannanottona valkoinen nauha – palkintoehdokas Tommi Korpela: Louhimiehen tapaus tuli puskista
1
Syyttäjä: Kittilä-päättäjät uhkailivat ja painostivat kunnanjohtajaa ja terrorisoivat tämän työtä – lopulta irtisanoivat laittomasti
1
Ikea-miljardööri Kamprad jätti puolet rahoistaan Pohjois-Ruotsin kehittämiseen
Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Eläkeläiset, Espanja ja verotus

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset, Espanja ja verotus

Kun puhutaan eläkkeistä ja 8eläkeläisistä, niin on aika mautonta väittää, että silloin puhutaan köyhyydestä ja köyhistä.... Lue lisää...
Nurinperin

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.3.

Naapurit

24.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image