Oulu

Oulun Ou jees -kampanja keräsi yli 500 ideaa – Ilpo Välimaa esitti 22 ke­hit­tä­mi­si­de­aa

Ou jees! –kampanjan ahkerin ideoija oli Ilpo Välimaa, jonka ideapajasta oli lähtöisin 22 kehittämisideaa. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 14.2.2018 21:11
Helge Murtovaara

Yli 500 kehittämisideaa keränneen Ou jees! -kampanjan parhaita ideoita esiteltiin keskiviikkoiltana avoimessa keskustelutilaisuudessa pääkirjaston uudessa tapahtumatila Laiturissa.

Paikalle oli kutsuttu 15 tykätyimmän idean esittäjää tapaamaan kaupungin johtajistoa ja keskustelemaan ideoidensa toteuttamismahdollisuuksista. Kutsutuista paikalle saapui kuusi ideoijaa.

Kampanjan ahkerin ideoiden lähettäjä oli Ilpo Välimaa. Hänen ideapajastaan lähti kampanjaan 22 ideaa.

– Minulla on ollut monenlaisia ideoita jo pitkän aikaa ja nyt minulla oli sopiva kanava esittää ne nimettömänä, Välimaa kertoi.

Eniten peukutuksia ja tykkäyksiä puolestaan sai Tommi Hanhelan esitys kortti- ja lautapelikahvilasta keskustaan. 1 655 tykkäyksellä se oli selkeästi suosituin, sillä seuraavaksi suosituin esitys maauimalasta keräsi 252 tykkäystä.

– Idea syntyi oikeastaan tekemisen puutteesta, kun koetin keksiä tekemistä, Hanhela selvensi.

Oulun kaupungin viestintäjohtaja Sanna Keskisen mukaan kaksivaiheisen kampanjan ensimmäisessä vaiheessa viime syksynä kerättiin netissä ideoita ja ajatuksia siitä, millaisen Oulun pitäisi tulevaisuudessa olla sekä nyt toisessa vaiheessa haettiin konkreettisia ideoita toteuttavaksi.

Oulun kaupungin strategiapäällikön Kari-Pekka Kronqvistin mukaan oli mahtava nähdä, miten Oulun kaupungissa muutamassa viikossa tuli näin paljon ideoita.

– Ne oikeastaan olivat sen tyyppisiä, joissa kaupunki ei ole ensisijainen tekijä, mutta voi mahdollistaa monen idean, Kronqvist selvensi.

Lue lisää 15.02.2018 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Eipä ole henkilövalinnat osuneet nappiin, kun kallispalkkaiset virkamiehet ei saa jalkautettua itseään kaupungille. Tämä on kyllä pohjanoteeraus, että aletaan kyseleen toimenpideehdotuksia palkanmaksajilta. Hävetkää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennetaan talkooperiaatteella pyramidi. Sehän ei haittaa vaikka menis sata vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki vähätuloiset ostais mökkitontin 500 neliöö jostain metsästä kun kunta myös tonnilla per tontti. Mökki uuni sänky mansikkamaa ja yhteinen sauna. Maaseudulta. Työtönkin pystyisi siihen. Perustuksiin apua talkoilla. Mitä muuta onneen tarviikaan . Suksilatu. Kylpypalju.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei tarvi kauas mennä kun saa eurolla neliö tontin. että silleen.
ja moni tosiaan noista ideoista on sellasia että tekisivät itse eikä olis huutamassa kaupunkia eli meitä ja meidän veroeuroja apuun.
ladut, korttikahvilat on itse perustettavia, ei siihen tarvita veroeuroja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se yllätys kaupungin varsinaisille homekorville jotka odottavat vain seuraavaa tiliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laittakaa perusasiat ensin kuntoon.
Tiet ja kadut rapistuu.
Koulut homehtuu.
....jne...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä esimerkiksi talkoilla voi nyppiä juna raiteilta kasvavat puut ja istuttaa Ne metsiin. Teiden varsilta voi kerätä 30€ pullopanttia tölkeistä. Suojatie merkinnät kuuluu kunnan maalata . Työttömille hyvä harrastus on pelastus ja etsintä koirakoulutus . Koira löytää kadonneet vaate ja kenkä hajun perusteella yms. Siinä on elämän sisältöä kun auttaa. Sähkölinjoilta voi irrottaa puita ja istuttaa metsiin . Pikkutien kunto paranee kun kaivaa ojaa ja ajaa hiekkaa plus tasoittaa keskikohdat. Kyllä yhdessä talkoilla voi parantaa elintasoa. Pullanleipojat vauhtiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

näytä esimerkkiä ekana. montakos puuta olet poiminut sähkölinjoilta? montakos pelastanut? montako ojaa kaivanut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image