Oulu

Oulun lii­kun­ta­paik­koi­hin tarvitaan miljoonia euroja – vanhat hallit remonttien tarpeessa

Vanhoista sisäliikuntapaikoista remontin tarpeessa on esimerkiksi vuonna 1962 rakennettu Oulun urheilutalo eli Pyrintö. KUVA: Moilanen Jukka-Pekka
Oulu 14.2.2016 8:16
Kaleva

Oulun liikuntapaikkarakentamista on pohdittu seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi eteenpäin.

Lähimpien viiden vuoden aikana peruskorjauksen ja uudisrakentamisen tarve ylittää 11,5 miljoonaa euroa, eikä luvussa ole mukana Ouluhallin kunnostuksen kustannusarviota.

Vuosille 2021–2025 ajoittuu kaksi suurta rakennushanketta – Linnanmaan uimahalli ja uusi harjoitusjäähalli, joiden kustannusarvio nousee yhteensä yli 22 miljoonaan euroon.

Rahasta on syytä huomata se, että summista päätetään aina Oulun kaupungin vuotuisten talousarvioiden yhteydessä, joten listaus ei ole automaatio vaan esitys.

Vanhoista sisäliikuntapaikoista remontin tarpeessa ovat vuonna 1962 rakennettu Oulun urheilutalo eli Pyrintö, Värtön liikuntahalli, Kasarmin liikuntasali ja Toppilan liikuntatalo.

Pitkällä tähtäimellä vaihtoehto voisi olla luopua edellä mainituista vanhoista rakennuksista ja panostaa kokonaan uuden sisäliikuntakokonaisuuden rakentamiseen.

Lähtökohta olisi se, että kyseisistä liikuntatiloista ei luovuta ennen korvaavia tiloja.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (73)

Näitä paikkoja on liian vähän. Ja se näkyy kun vaivautuu itse yleisövuoroille. Esim kuntosalivuorot on tupaten täynnä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän näitä paikkoja on jo liikaa, kun asiakkaatkin loppuvat. Yhtään uutta ei tarvitse rakentaa, jos osattaisiin normaalisti huoltaa kiinteistöjä. Vanhat ovat jo kulttuurihistoriallisestikin arvokkaita ja lisää lämpöä, tuuletusta, käyttöä vain nii pysyy kyllä pystyssä vielä toiset 50 vuotta. Pinnat ja tekniikkakin paljon lujempia ennen tehtiin. Nykyään jos katsoo pintamateriaaleja, niin muutama vuosi ja vaihtoon menee. Geelitossuja myydään kaupoissa, ei tarvitse koko hallia päällystää. Uusimmissa "liikunta" tiloissa saa hipsiä vain sukkasillaan tai avojaloin, jotta ei kuluisi!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helppoa, eikö esimerkiksi Oulun uinti voisi korjata omalla rahalla Raksilan uimahallia? Saisivat sitten vaikka käyttäjien pääsymaksut. Ei aina olisi noi urheiluseurat ruinaamassa rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleisurheilu maksakoon Raatin kokonaan samoin Hiihtoseura ladut, jalka ja pesäpallo omat hallit ja kentät. Valitettavasti mikään muu laji kuin jääkiekko maksaa kulunsa hyvällä korolla Oulun kaupungin kassaan. Kärppä pelien väliaikana kioskimyynti tuloilla mm. Taitoluistelijat ja monet muut seurat rahoittaa omaa toimintaansa ja jääkiekko on heillekin elinehto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pistekää sama konsultti tai virkamies asialle, joka on vakuuttanut kaupungille Fennovoiman ja Kallioparkin investoimisen hyödyt. Tämä henkilö korjaa vanhat ja rakentaa uudetkin tilat siten, että kaupungille tulee rahaa ovista ja ikkunoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämäkin toiminnot on ulkoistettu ja siksi jääneet hoitamatta, kaupungin kiinteistön hoitajat saaneet potkut. Hyvähän se on että yhteiskunnassa on nyt sitten töitä Suomalaisilla toivottavasti!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa ei taida olla yhtään urheiluseuraa, joka rakentaa kenttänsä ja hallinsa itse. Hartwal areena oli Jalliksella ja sekin teki tappiota koko ajan ja Jallis laittoi rahoiksi heti kun sopimus olla myymättä päättyi, Venäläiset osti, veroeuroilla sekin pitkälti rakennettiin kuten OPS:n ikuisuushalli johon taitaa konkurssi tulla kohta! Kärpät tuo rahaa Oulun kaupungille monta kertaa enemmän! Hallit koko maassa on yleisiä ja verorahoilla tehty ja hyvä näin, tasapuolisuuden nimissä!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei tarvita. Ulkona on tilaa liikkua yllinkyllin ei liikkumiseen tarvita yhtäkään kaupungin ylläpitämää monoliittia.
yksityisiä halleja ja pullistelu elvistely paikkoja on riittämiin myös.
Että sijoitetaanpa nuokin rahat siihen perustaan eli hyvään terveydenhoidon ylläpitämiseen ensisijaisesti ja ihmiseen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvään terveydenhoitoon kuuluu liikunta latuineen, polkuineen, halleineen jne. ... mikä on erittäin kannattava investointi yhteiskunnalle ja erittäin tärkeää ihmisille itselleen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomus myy kaikki luvat ja vanhat hallit halavalla jollekin , ulkomaiselle , sijoittajaporukalle. Ne sitte tekee noita liikkuntapaikkoja ja perivät sitten käyvän maksun
Kokoomus osaa( Jyrki Katainen )

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin Oulu lopettaa samojen ''kokeilujen'' vuosittaiset tarpeettomasti virkamiehiä työllistävät järjestämiset - mm uimahallit työttömille maksuttomiksi - ja itse kohteiden omaehtoisen liikkumisen rajoittamisen turhilla lisäkustannuksilla.

Uimahallit jms. julkiset liikuntapaikat ymrävuotisesti ja kokoaikaisesti maksuttomiksi työttömille. Kokeiltu on jo monta kertaa ja hyviksi todettu. On vihdoinkin aika siirtyä käytännön jatkuvaan hyödyntämiseen - ilman verovarojen tuhlausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeinen paikka, toivottavasti ihmiset liikkuvat ja hoidetaan kuntoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyrkkää on ihan vasta remontoitu, joten sille ei tarvitse tehdä mitään ainakaan 20 vuoteen. Pyrkkä on erittäin hyvä Oulun tarpeisiin. Esim. lentopallo-otteluihin se on kuin varta vasten tehty. Kaikki ne max 500 henkeä, jotka siellä pelin aikana on, mahtuvat sinne mainiosti. Ja jos uutta alettaisiin rakentamaan, niin miksi se pitäisi tehdä ahtaaseen keskustaan, esim Yli-iissä on hurjan hyvin tilaa rakentaa vaikka ja mitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö just tehdyn tutkimuksen mukaan 90% Oululaisista on tyytyväisiä liikuntatarjontaan. Onkohan sittenkään kysytty kaikilta Oululaisilta? Itse en ole ainkaan Liikuntavirasyon politiikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennetaan tai saneerataan,mutta tehdään niinkuin nykyään ruukataan,eli suunnitellaan ja pidetään palavereita ja tingataan ja taas pidetään palavereita ja näpistetään aikataulua ja tekijöiden palkkaa ja perutaan tekijöden lomat ja palkataan konsultteja ja sitten huomataan,ettei pysytä aikataulussa tällä rupusakilla,kun eivät tee ylitöitä ja viikonloppuja.No sitten kaikki "kuivuukin" kun aikataulussa niin sanotaan ja eikun paikat kiinni.No muutaman vuoden päästä taas väki oireilee ja kaikki auki.....Ja konsultit on jo seuraavalla työmaalla palaverissa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungin ja Valtion kiinteistö toimintojen ulkoistaminen pilaa kaikki kiinteistöt ja herralaumat niiden ympärillä on valtavat, kilpailutetaan ja monikansalliset saa urakat. Rakennukset menee hajalle eikä kukaan välitä kuin jokainen toimija tasan tarkkaan mistä sovitaan ja maksetaan ylihintaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät on laittanut hallin loistokuntoon, samoin harjoitushallin ja toimistot. Ottakaa mallia Kärppien miljoona sijoituksista Oulun kaupungin hyväksi!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (73)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image