Oulu

Oulun lasten ja naisten sairaala etenee aikataulussa

OYSin lasten ja naisten sairaalan (kellertävä rakennus havainnekuvan keskellä) tarkoituksena on saattaa yhteen pienehköjä, hajallaan toimivia lasten ja naistensairauksien yksiköitä ja muodostaa niistä toimiva kokonaisuus. KUVA: Tiernaryhmä
Oulu 18.1.2017 6:16
Pekka Rahko

– Uuden lasten ja naisten sairaalan seuraava vaihe tulee maaliskuussa valtuuston hyväksyttäväksi, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin Tulevaisuuden sairaala -hankkeen ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio kertoo.

Joulukuussa sairaanhoitopiirin valtuusto päätti, että OYSin uuden ydinsairaalan ensimmäisen vaiheen rakentaminen aloitetaan samaan aikaan lasten ja naisten sairaalan rakentamisen kanssa. Tässä ensimmäisessä vaiheessa puretaan nykyisen keskusleikkausosaston pohjoispää, jonka tilalle tulee uudisrakennus leikkaus- ja heräämötoimintaa, kuvantamis-, tuki- ja logistiikkapalveluita sekä vuodeosastoja varten.

Yhdistäminen ei aiheuta lasten ja naisten sairaalan rakentamisen tavoiteaikataululle Tampion mukaan mitään hidasteita.

Yhtäaikaisella toteutuksella tavoitellaan merkittäviä toiminnallisia ja taloudellisia hyötyjä.

– Tämä oli hyvä uutinen meille, sillä yhtäaikainen rakentaminen tuo merkittäviä synergiaetuja, lasten ja naisten tulosalueen johtaja Päivi Tapanainen toteaa.

Korjattu 18.1.2017: Kuvaajan nimeksi on muutettu Tiernaryhmä.

Lue lisää 18.01.2017 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Nainen synnyttää vielä toistaisaksi ihmiset ! Sitä päivää odotan kun se ulkoistetaan miehille....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoista. Leikkauskapasiteettia puretaan, kun sote uudistuu, Remontti kestää aikansa, mutta leikkaustarve ei muutu. Olisiko mitään järkeä käyttää lopetettavien aluesairaaloiden saleja vaikka OYS:n satelliitteina, kunnes riittävä leikkaussalikapasiteetti OYS:ssa saavutetaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri yhtäaikaa valmistuu näitä maksullisia sairaaloita... hyvin on suunniteltu!!! Leikkaus jonot ei tule ainakaan lyhenemään se on varmaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lastensairaala on hyvä vaikkakin hieman populistinen, mutta että sairaala jonne miehillä ei ole asiaa? En löytänyt mitään perustelujakaan mistään. Nykyään Suomessa on aikamoinen rikos olla mies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt vaan odotellaan ensimmäisiä nohevia: "missä se miesten sairaala on, missä tasa-arvo on?" -kommentteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, ihan hyvin voitaisiin laittaa "Valkoisten kristittyjen heteroseksuaalien sairaala". Olisi aivan yhtä vähän (tai paljon) syrjivä kuin naisten ja lasten sairaala.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valkoiset kristityt hetero miehet ovat ainut ryhmä maailmassa, joita saa syrjiä ja haukkua seuraamuksitta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image