Oulu

Oulun kaupunki uudisti verk­ko­si­vu­jaan – tavoitteena help­po­käyt­töi­syys

Oulun kaupungin uudistuneet verkkosivut. Kuvakaappaus.
Oulu 20.4.2017 14:27
Kaleva

Oulun kaupunki on uudistanut verkkosivujaan osoitteessa www.ouka.fi. Torstaina avattiin uusi kaupungin suomenkielinen etusivu ja suurin osa siihen kuuluvista pääsivustoista.

Verkkosivu-uudistuksen tärkeä tavoite on sivujen käytön helpottaminen. Uusien sivujen on tarkoitus toimia entistä paremmin erikokoisilla näytöillä ja olla helpommin luettavisssa esimerkiksi mobiililaitteilla.

Sivujen ulkoasua on uudistettu ja palveluja on ryhmitelty uusiin kokonaisuuksiin.

Kaupunki uudisti useita sivustoja aikaisemmin keväällä, muun muassa kaupungin englanninkieliset sivut ja muita itsenäisiä palvelusivustoja. Sisältöjen ja sivustojen uudistukset jatkuvat kesän ja syksyn aikana.

Uudistuksen etenemisestä vastaavat Oulun kaupungin viestintä ja tietohallinto. Ouka.fi-sivuston teknisestä toteutuksesta vastaa Solita.

Kaupungin mukaan www.ouka.fi-sivustolla on kuukausittain noin 320 000 eri kävijää ja sivuston etusivua katsellaan noin 160 000 kertaa kuukaudessa.

Kaupunki ottaa netissä vastaan uusittujen sivujen osalta myös kehitystoiveita ja ilmoituksia mahdollisista häiriöistä omalla palautelomakkeella.

MAINOS

Kommentoi

Uudistus on ihan tervetullut. Jonnin verran on parantunut rakenne ja helpommin löytyy juttuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika outo osoite Oululla, ouka? Eipä nyt ihan ensimmäisenä tulisi mieleen etsiä ko kaupunkia moisella osoitteella. Onkohan olleet hämäläisiä Oulun kaupungin kotisivujen valmistelijat, kun eivät ole Oulua voineet laittaa kotisivuosoitteeksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sikäli hämäläisiä joo, että Oulun yliopisto ehti varata oulu.fi-osoitteen ensin. Se on sitten toinen asia, että miksi yliopisto halusi tuollaisen domain-nimen itselleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama juttu Helsingissä. Siellä sentään yliopiston sivuilla on linkki kaupungin sivuille. Samaa voisi harkita tännekin. Asia varmaankin neuvoteltavissa. oulunkaupunki.fi toimii myös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Uudistus", "kehitys", "päivitys".... ja kaikki menee huonompaan suuntaan. Aina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti saadaan nettiin myös sivukirjastojen aukioloajat. Turhaan hain tänä aamuna. Joissakin on, joissakin ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No johan ne olikin vanhentuneet! Melkoisen kryptiseksi olivat muovautuneet siitä, kun ne aikoinaan palkittiin edistyksellisinä. Ilmeisesti noin 20 vuotta mentiinkin sitten sillä mallilla, kun kerran kehuttiin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä! Toivottavasti Oulun seurakuntakin uudistaa sivunsa.
Ne kaipaavat uudistamista. Nyt ovat huonosti käytettävissä. Monet asiat useiden klikkauksien takana ja sivut kovin ankean näköisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uudistukset on yleensä suunta huonompaan.
Ainakin ne mielenkiintoiset vanhat Oulun ilmakuvat on saatu poistettua, tai ainakin piilotettua jonnekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä oulun kaupungin sivut oli surkeat ennen. Mitään ei tahtonut suorilta löytyä. Sivujen oma haku ei löytänyt mitään, mutta googlen site haulla kyllä löytyi. Ei tuosta ole kuin suunta ylöspäin. En tosin vielä ole tutustunut, mutta toivotaan..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

285 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

mölisevät lapset linja-autoissa

Eikös ne lasten äänet ole niitä elämisen ääniä aidoimmillaan? Pipo kiristyy ja naama muuttuu norsun takapuoleksi vasta ... Lue lisää...
mirko

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image