Oulu

Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jil­le rajut pal­kan­ko­ro­tuk­set

KUVA: Tapio Maikkola
Oulu 19.9.2012 14:49
Kari Sankala

Yhdistymishallitus esittää Oulun kaupunginhallitukselle, että kaupunginjohtajan viran kokonaispalkka vahvistetaan 14000 euroksi kuukaudessa ja apulaiskaupunginjohtajien virkojen kokonaispalkaksi 11000 euroksi kuukaudessa.

Korotukset ovat tulossa voimaan ensi vuoden alusta.

Kaupunginjohtaja Matti Pennasen kuukausi palkka on nykyisin 11 869 euroa. Pennasen palkka nousee 2 131 eurolla. Korotusprosentti on 17,95.

Apulaiskaupunginjohtajien Timo Kenakkalan ja Sinikka Salon sekä Kalervo Ukkolan kuukausipalkka on 9 533 euroa. Tuleva korotus on 1 467 euroa.

Korotusprosentti jää hieman jälkeen Pennasesta ollen vain 15,39.

Tässä yhteydessä on huomattava, ettei Ukkola pääse osalliseksi palkankorotuksesta, sillä sivistys- ja kulttuuritoimen apulaiskaupunginjohtajana aloittaa ensi vuoden alusta Piia Rantala-Korhonen. Ukkola siirtyy projektitehtäviin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (459)

Kaupunki jossa ei juomavesivarausta saastuvan Oulujoen tilalle, parkkihalli, tarpeettomat pyörätiet kun ei nykyisiäkään saada hoidettua ja nykytrendi on ajaa poluilla ja metsässä eli ei pyöräteillä. Niin vastaus on, että nostetaan pomojen palkkoja ja näitä pomojahan on. Ehtiikö vielä muuttaa paperit Pudasjärvelle? eikö se ole vuoden loppuun mennessä....siellä ainakin puhdas vesi ja kauempana tulevasta ydinvoimasta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkähän ne ovat pärjänneet tähän asti, kun valtavassa palkkakuopassa ovat olleet ??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässähän on tehty lehmänkauppoja ihan selvästi: sovittu, että nostetaan palkat ennen kuin apulaiskaupunginjohtajien paikat lopetetaan ja henkilöt siirretään muihin tehtäviin - entisellä (uudella) palkalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan V. Tässä sitä ollaan maltillisilla palkan krotuksilla ja työntekijöitten pakkolomilla ym. säästöillä. Nyt yleis lakko tai jokin muu toimimaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä!
Nyt saatin meijän kaupunnijohtajat palakkakuopasta pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei, ei, ei ja vielä kerran EI!!! Kaupungilla oli PAKKO SÄÄSTÄÄ katuvaloissa kun MISTÄÄN muusta ei pystynyt säästämään! Tähänkö ne rahat sitten menikin?! Kaksinaamaista!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olin juuri viikon ns säästövapaalla ja nyt luettuani tämän voin huoletta pitää toisenkin koska ensivuonna haetaan todella niitä säästöjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempi onkin muistia vähän terästää näin vaaliteatterin lähestyessä. Siellä on ketkuliporukka päätynyt siunaamaan päätöksen, jonka on määrännyt suuri ja mahtava On Sovittu, joka on aikapäiviä sitten tuhonnut koko edustuksellisen demokratian idean tästä maasta. Piiri pieni pyörii. Aikoinaan Viinasen iloksi pantiin kuntien siivoojat luopumaan lomarahoistaan, ja samalla nostettiin kaikkien kunnanjohtajien palkkoja roimasti, ja loppusumma säästöstä meni pamppujen palkankorotukseen melkein markalleen. Laskin sen aikoinani. Tämmöstä tämä kokoomuslainen säästäminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on röyhkeys huipussaan! Tavalliselta tuunarilta vaaditaan nolla sopimusta, mutta kun oma vuoro tulee, niin eiköhän
20 prossaa lähentele. Ei ole kuultu moista. Nyt jopa nähdään.
No tulostahan on tullut. Porakaivoon on mennyt oppivelvollisiuus ja vanhusten ja sairaan hoito, että näin meillä Ouliussa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älykkäimmät osaavat varmaan katsoa uutisen päivämäärän. Perusoululaiset taas eivät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ha ha ha. Tiukka palkka 2 vuotta sitten. Nykyisin se on vielä tiukempi. Päälliköillähän se tuppaa vaan lisimään reilummin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että jotkus edes saa palkan korotuksia ! Meidän Demarien pitää aina puollustaa julkista sektoria ja olla ilkoisia jos joku saa korotuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän yläportaan hallinnon tulisi näyttää esimerkkiä ja palauttaa palkat ennalleen, vai eikö olekaan tarkoitus olla
solidarinen. Taitaa olla, että monta pinipalkkaista täytyy vielä lomauttaa. Onko tämä johtajien mielestä tasapuolista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kokoisen kylän johtamisesta 14.000 euroa kuussa, eli 168.000 euroa vuodessa. Palkka on siis suunnilleen sama kuin Lontoon pormestarin palkka (143.000 puntaa vuodessa) tai New Yorkin pormestarin palkka (225.000 dollaria vuodessa).
Tämä vertailu kertoo karua kieltään siitä kuinka hävyttömiksi virkamiesten palkat on suomessa karanneet. Kansanedustajallekin maksetaan vain 6500 kuussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on turhasta työstä mahtava palkka.Joidenkin pitää tulla toimeen 1100 eurolla kuukausi,maksaa siitä vuokra,sähkö,puhelin ja ruokaakin pitää joskus ostaa.Miettikää kaupungin isö
okenkäiset ennenkuin hyväsytte nuo palkankorotukset:...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herroille lokoisat oltavat korkeine palkkatuloineen..............Mikä onkaan tänä päivänä vanhusten, vammaisten, vähävaraisten ja Oulun alueella syrjäseuduilla asuvien tilanne. Pääasia ,että herrat voivat hyvin, sitähän tämä on ollut koko ajan kun ei nähdä omaa napaa pidemmälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Öööö... tää on kaks vuotta vanha uutinen? Toki sikamainen korotus, mutta turhakai tota enää on haikailla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa muistaa, että kyse on kokonaispalkasta, ei ylityökorvauksia, ei päivärahoja yms

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (459)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image