Oulu

Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja ei tyrmää kuntaesitystä

Matti Pennanen mielestä nyt on tärkeintä käydä hyvä keskustelu.
Oulu 8.2.2012 12:06 | Päivitetty 8.2.2012 12:09
Liisa Laine
"Kyllähän tuo laaja alue on", kommentoi esitettyä jätti-Oulua kaupunginjohtaja Matti Pennanen, joka tavoitettiin Isolta Syötteeltä Oulun johtoryhmän strategiaseminaarista.

Kuntatyöryhmän esitys antaa seminaariin pohdittavaa, mutta Pennasen mukaan päähuomio pysyy silti parhaillaan menossa olevassa uuden Oulun liitosprosessissa.

Täystyrmäystä Pennanen ei esitykselle kuitenkaan anna. "Pakkohan jotain on tehdä, se on selvää, nykyisellä menolla ei voi jatkaa. Ja kyllä tässä taustalla selvästi on se, että vahvojen peruskuntien on kannettava vastuunsa, että esimerkiksi pohjoisessa kaikilla alueilla pystytään toimimaan."

Pennasen mielestä nyt on tärkeintä käydä hyvä keskustelu. Jos työryhmän esitys toteutuu Oulun seudun osalta tällaisenaan, yhdistymisiä ei Pennasen mukaan kuitenkaan voi toteuttaa näin perusteellisesti kuten uuden Oulun suhteen menetellään.

"Uskoisin, että sitten yhdistymisissä on sovellettava perinteistä kuntaliitosmallia."

Katso ehdotus Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun uudesta kuntakartasta.

Lue lisää torstain Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Siitähän saa Pennasen nykymeininkin mukaan poppooseen yhden uuven johtaja-ringin, oisko se siteen kaupunninjohtaja-apulaiskaupunninjohta-varaapulaiskaupunninjohtaja-apulaisen JOHTAJA-vara-apulaisen viran. Ja 5v. irtisanomissuoja ja edut päälle. Ja lisäksi parkkitilaa tulevassa kaivoksessa, sanotaanko 5v. ajan ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaalasta Oulun kaupinginosa. Mahtavaa. Miltähän se tuntuu asua kaupungissa? Saadaan varmaan hyvät paikallisliikenne yhteydet niin päästään keskustaan asioimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Putasjärviä ei saa missää rakkauvesa ottaa oululaisten riesaksi. Ylikiiminkisä ja Yli-Iisä on jo tarpeeksi rasitusta. Antaa Pennasen lössin olla tämän kerran Syötteellä, ei ne nokkaansa tällä pakkasella hiihtolavulle pistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuntia yhistellään, palvelut löytyy Huitsin Nevadasta, kun kuntalainen tarvitsee palveluja. Lompsa levällään vääntäydytään palvelujen ulottuville. Oulullehan on kannattavaa haalia mahollisimman paljon kuntia ympäriltään ja vähän kauempaakin. Maanomistus tulee olemaan turvattu, ku päättäjät alkavat toteuttelemaan Syötteellä tehtyjä stategioitaan. Ihmisiltähän on helppo hoidella pakkolunastuksilla maat "yhteisen hyvän nimissä" emäkunnalle. Eiköhän tässä ole takana TAAS palveluiden yksityistäminen. HOX; HOX!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö Oulun kaupungilla ole työtiloja Oulussa, kun pitää mennä niin kauas neuvonpitoon? Olette huono esimerkki "säästämisestä"!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

noustava meidän "ylimääräisten" pienten kuntien joita yritetään väkisellä liittää sitten myöhemmin Suur-Ouluun?? Kuhan kirjoitan, tiedän että tätä ei julkaista täällä kuiteskaan, sehän on "kansan kiihottamista" Kalevan mielestä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä ajatusten Oulujoki kannattaa mitä tahansa oman puolueensa ajamaa ideaa, oli siinä järkeä tai ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdottomasti kannatan kaikkia yhdistymishankkeita. Niitä voisi tehdä esim viiden vuoden välein ja joka kerta taata henkilöstölle viiden vuoden irtisanomissuoja. Pääsisi rauhassa vanhuuseläkkeelle tässä muuten niin epävakaassa maailmassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai Pennaselle käy suurkunnat nehän ovat kokoomuksen luomuksia. Täytyy vain ihmetellä milloin kansa huomaa, että tämä kokoomuksen linja vie kadasrofiin. Varmaankin sitten kun on jo liian myöhäistä perääntyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuntaliitosten pitäisi toteutua hallituksen suunnitelmien mukaan vuoden 2015 alusta. Nyt menossa oleva suur-Oulu toteutuu vuoden 2013 alusta. Oulun uutta laajenemista jättikunnaksi on lykättävä vuoteen 2018 saakka, jotta jossain välissä ehditään erottaa ne turhat byrokraatit kuntien hallinnosta. Kuntaliitoksen myötä kunnan virkamiehille tulee lakisäätäinen viiden vuoden irtisanomissuoja, joten laajenemisten välissä olisi hyvä olla aikaa viisi vuotta ja pari kuukautta jotta irtisanomiset ehdittäisiin pistää täytäntöön ennen uutta laajenemiskierrosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oisko se uuden Oulun keskipiste jossain Muhksen seutuvilla ,eli siihen keskitetään hallinto ,ihan ympäristösyistä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän Matti automaattisesti jatka kaikista uusimman Oulun johdossa ,onhan mahdollista ,että demokratia alkaa puhua karua kieltä ,eli Ouluun liityyvät "änkyräkunnat" liittoutuvat ja valitsevat oman miehen Oulun johtajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matti Näyttää jo laskeneen palkankorotuksensa. Ilmeisesti hänelle käy hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän Pennanen tälläisen hyväksyy, kun samalla tulee varmasti reilu palkankorotus ja vielä pari apulaiskaupungin johtajaa hoitamaan hommat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virkamiehille tulossa "isommat kengät" ja monille palkankorotus, irtisanomissuoja 5 vuodeksi, ehkä ylennyskin. Aivan varmasti virkamiehet kannattavat tällaisia liitoksia, mitään ei häviä. Jos tilanne olisikin niin, että liitoksilla pyritään tehostamaan "Nokian malliin" eli kolmasosa väkeä pihalle kaikilta tasoilta jo vuoden kuluessa niin yksikään virkamies ei liitosta kannattaisi. Eli liitos toteutuu ja virkamiesten myhäilevät ilmeet entisestään levenevät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi "johtoryhmä" kokoontuu Isolla Syötteellä??? on varmaan mukava matkustaa meidän varoilla sinne "hiihtämään". Eikös kuntien yhdistämisen tarkoitus ole saada säästöjä aikaan? niin tässä se taas nähdään että johtoporras vaan tuhlaa meidän veromarkkoja??? mitä helle pitäisi tehdä että alkaisivat muistaa meitä maksajiakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska uudesta Oulusta tulisi noin laaja, niin ei ole mitää järkeä keskittää hallintoa sen reunalle. Missähän lie olisi keskipiste? Siirretään kaupungintalo sinne niin ihmiset ovat tasa-arvoisemmassa asemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun seutu nyt vaan aika itsestäänselvästi on yhtenäinen alue, jonka keskus Oulu on. Siksi sitä Oulun seuduksi kutsutaankin. (mitkä kunnat tarkalleen Oulun seutuun kuuluvat on tietty toinen kysymys) Sen sijaan en ymmärrä mitä hyötyä on yhdistää pieniä erillisiä maalaiskuntia, joista pääasiallisesti ei ole yhteyttä naapurikuntiin senkään vertaa kuin lähimpään kaupunkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että Pennanen ei tyrmää, vaikka ymmärrän hyvin, miltä tuntuu ajatella uutta liitosta, kun edellinen on vasta puolitiessä. Toivon hartaasti, että uudistus totetuu. Muuten mennään Kreikan jalan jälkiä ja tulevat sukupolvet maksavat laskun kalliisti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

120
Kaupunginhallitusta vetävä Kyösti Oikarinen haluaa Ouluun samanlaiset kaupunkipyörät kuin Helsingissä – 600 pyörää ja 50 asemaa olisi sopiva määrä
51
IL: Hoitajat järkyttyivät lomarahaleikkausten summista – ”Jäsenkuntamme ihan raivona” 
24
Jos kutsu käy, Ylivieskan uusi kirkkoherra Eija Nivala on kesän kansanedustajana
21
TuuliWatti rakentaa markkinaehtoisen tuulipuiston Iin Kuivaniemeen – voimaloilla korkeutta jopa 175 metriä
20
Eurobarometri julki: EU-kriittisyys laskee Euroopassa – suomalaisten usko EU:n suuntaan silti heikentynyt
17
Palon vaurioittama Äimäraution ravikatsomo remontoidaan, myös uusia tiloja tulossa - töiden tarkoitus alkaa kesällä
14
Lääkereseptejä uusivat verkkofirmat ministeriön syynissä – Lääkäriliitto suhtautuu toimintaa kielteisesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

241 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Ei ole, Se vain kertoo siitä, että työn tekeminen ei ole sinun juttusi. Makaat mieluummin työtä tekevien maksamien veroj... Lue lisää...
Patu68

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image