Oulu

Oulun kauppakamari: Kivisydäntä on laajennettava pikaisesti

Kauppakamari arvioi, että puolisen vuotta sitten käyttöön otetun pysäköintiluolaston 900 autopaikkaa eivät pian riitä tyydyttämään keskustan pysäköintitarpeita. KUVA: Janne-Pekka Manninen
Oulu 6.4.2016 9:26 | Päivitetty 6.4.2016 9:27
Raimo Pirttikoski

Oulun kauppakamarin mukaan Oulun keskustan vetovoimaisuus on jo saanut merkittävän piristysruiskeen Kivisydämen valmistuttua. Kivisydän on kiihdyttänyt liike- ja toimistorakentamista keskustassa.

Kallioparkin kävijämäärät ovat nousseet nopeasti esimerkiksi Tampereen, Turun ja Vaasan pysäköintilaitosten tasolle.

– Ja tämä siis tilanteessa, jossa keskustan uudet kauppakeskukset Valkea ja Toriportti eivät ole vielä edes auenneet. Kivisydämelle on ollut aito markkinapohjainen tarve, Oulun kauppakamarin puheenjohtaja, Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja Timo Levo muistuttaa.

– Kaupungin tekemä investointipäätös on toiminut katalysaattorina monille muille hankkeille, joista osa on valmistumassa ja osa on vielä suunnitteluasteella.

Kauppakamari arvioi, että puolisen vuotta sitten käyttöön otetun pysäköintiluolaston 900 autopaikkaa eivät pian riitä tyydyttämään keskustan pysäköintitarpeita.

– Laajennuksen rakentamispäätöksen valmistelu ja suunnittelu on saatava jalalle nopeasti.

Toiveena on, että laajennus olisi käytössä jo parin vuoden kuluttua, Levo sanoo.
Kauppakamarin mukaan Kivisydäntä on laajennettava pikaisesti sekä Oulun kaupungintalon ja torin että rautatieaseman suuntaan.

– Tämä mahdollistaa Rotuaarin ja koko ydinkeskustan kehittämisen uuteen kukoistukseen, Levo sanoo.

Jo Kivisydäntä rakennettaessa hankkeessa varauduttiin myös 600 autopaikan laajennukseen.

Lue lisää 06.04.2016 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (248)

Vasemmalta tulee tuskin ainakaan tukea. Heidän mielestään tulee kehittää "ilmaista" joukkoliikennettä ja voihan se kaupungin rakentaminen ja kehittyminen jopa rikastuttaa joitain yrittäjiä. Hirveää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauppakamari on varmasti tehnyt "uraauurtavaa" tutkimusta tämän lausunnon taustaksi. Kallioparkkiahan voi laajentaa vaikka Kiinaan saakka, jos löytyy riittävästi maksavia käyttäjiä. Jos sen sijaan tämän kaupungin liikelaitoksen alaisuuteen siirretyn liiketoiminnan suunnitelmana on rahoittaa laajennushanke kaupungin kassasta, niin olen sitä mieltä että nykyinenkin on liikaa. Joten siitä vaan laajentamaan, jos liikelaitoksen "persaus kestää".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdottomasti tälle peukku siinä tapauksessa jos maanpinnalta vapautuvat autopaikat muutetaan esim. pyöräkaistoiksi. Keskustassa nimittäin pyöräileminen on pirun haastavaa ja suurimmassa osassa katuja virallisesti kiellettyä. Töämä siis valtakunnallisesti ja maailmalla tunnetussa pyöräilykaupungissa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maakunnasta säännöllisesti Oulussa käyvänä (1-2 kertaa viikossa) käytän Kivisydäntä mielelläni. Helppo ajaa, talvella auto sulaa mukavasti ja maksu- tms. kuviot toimivat hyvin. Toinen paljon käyttämäni paikka on sitten Scandicin parkkihalli (joka sekin on mukavan tilava) - sitä suosin etenkin, jos käyntiä torinrannan suunnalla.

Itse en täysin allekirjoita ns. peltomarkettien tai sivummalla olevine kauppakeskusten roolia keskustassa käymisen korvaajana. Jo Oulussa asuessa oli pakko päästä säännöllisesti käymään keskustassa, vaikka omaa asuinpaikkaa lähempänä olisi ollut em. asiointipaikkoja. Oulu on muutenkin niin lattana ja laajalle levinnyt, että jos yhtään haluaa kokea urbaanimpaa ympäristöä, ei sitä yksinkertaisesti löydy muualta kuin keskustasta. Joka onneksi kehittyy ja alkaa kasvaa myös ylöspäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauppakamari ja Levo: olisiko Oulun liike-elämälle ja imagolle hieman tärkeämpää, että saataisiin aseman seutu asianmukaiseen, nykytarvetta vastaavaan kuntoon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan kukoistus = paljon liikkeitä, jotka myyvät tavaraa, joita kukaan ei todella tarvitse. Jos jotakin tässä maailmassa inhoan niin se on nämä hihhulit, jotka ajattelevat kassakoneen kilinää kulttuurina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilen,. hullut päivät, kallioparkin vapaat paikat 400. vähän illemmalla 500..että semmonen parkki :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hullut päivät on menettänyt vetovoimansa. Kuraa tavaraa ja hinnatkaan ei vakuuta. Ei ole kallioparkin syy että Stokkalla menee huonosti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ole pysäköinti autoni kivivisydämeen ainakin kymmenen kertaa, ja aina se on ollut suurimmaksi osaksi tyhjä , kun olen ajellut siellä ihan uteliaisuuttani. Kyllä ihmetyttää suurennus puheet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poistakaa välittömästi 1.000 kpl peltilaatikoiden parkkipaikkaa keskustan kapeiden katujen varsinta ja vapauttakaa tilat ihmisten käyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää Kivisydämelläkin olla kilpailevaa parkkitilaa. Muutenhan hinnat karkaavat monopolitilanteessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi kivisydän. Tarkoittaa taas sitä että keskustaan ei tarvi vaivautua muutamaan vuoteen.. onneksi on elämää keskustan ulkopuolellakin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, onhan sillä Kivisydämellä nyt "aito markkinapohjainen tarve", kun kaupunki on itse sen tarpeen luonut. Oulun kaupunki on viime vuosina poistanut maanpäällisiä parkkipaikkoja rankalla kädellä, mistä oululaiset ja erityisesti keskustan kauppojen yrittäjät ovat jatkuvasti valittaneet! Nyt sitten kaupunginisät taputtavat itseään selkään, kun ovat näyttävästi "ratkaisseet" luomansa ongelman. Hyvä hyvä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarvetta ei voi luoda. Tarve on olemassa ja se vain täytyy herättää. Kallioparkin tarpeen olemisesta en tosin ole varma, ainakaan ennen kuin kaikkia maanpääliset paikat on hävitetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odotellaan nyt vuosi pari tuota Valkean käynnistymistä ennen kuin aletaan kouhottaan. Päivittäin ajan keskustassa ja kyllä siellä aina on useampi sata tyhjää paikkaa, jos on kyltissä n. 500 paikkaa tyhjänä, ajattelen, että onpa kallioparkki täynnä. Lauantaisin päivällä taitaa olla eniten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Ja Kallioparkin lisäksi ovat myös muut parkkitalot, kadunvarsipaikat, Stockmann parkkiluola jne jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (248)

Uutisvirta

51
Kekkonen poisti hakaristin Valkoisen Ruusun suurrististä, muuallakin swastika on yhä tabu – Tutkija nostaisi muinaisen symbolin arvoonsa
44
Kysyimme, mihin aikaan nurmikkoa on soveliasta leikata? – "Asiasta ei ole olemassa mitään varsinaista lakia"
25
Politico: Trumpin nollatoleranssipolitiikka rajalla on käytännössä kuollut ja kuopattu
21
Saksan maaliin johtaneen vapaapotkun aiheuttanut ruotsalaispelaaja lytättiin sosiaalisessa mediassa: "Saavat jatkaa vihaamista"
17
Kaupasta vietiin olutta puukolla uhaten ja nyrkit heiluivat Oulussa juhannusaattona, myös rattijuopot työllistivät poliisia
17
Valkoisen talon tiedottajaa ei palveltu ravintolassa Yhdysvaltojen Virginiassa – syynä Trumpin politiikan puolustaminen
15
Henkilöauton kuljettaja loukkaantui lievästi ulosajossa Kempeleessä – puhalsi 1,8 promillen lukemat

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

180 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

OIkeiden maksumiesten/-naisten tarina olkaa hyvät: "Verohallinnon ja Veronmaksajain keskusliiton tilastojen mukaan hyvä... Lue lisää...
Kylmää faktaa köyhil...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image