Oulu

Mainos

Oulun il­mas­to­kong­res­si kokoaa kum­mi­kau­pun­git

Kansainvälisen ilmastokongressin osanottajat tutustuivat kalaportaisiin Oulussa torstaina. KUVA: Risto Rasila
Oulu 7.6.2012 19:19
Arja Mikkola

Oulussa alkoi torstaina kaksipäiväinen ilmastokongressi, johon osallistuu seitsemän ystävyyskaupunkia niin Euroopasta kuin Aasiastakin ja joukko asiantuntijoita. Kaikkiaan ulkomailta on saapunut noin 35 osallistujaa. Lisäksi Oulun seudulta on osallistujia mukana toinen mokoma.

”Tämä on oppimistyökalu”, arvioi apulaiskaupunginjohtaja Timo Kenakkala kaupunkiverkoston tapaamista. ”Energiansäästö ja energiatehokkuus on kaikissa kaupungeissa tärkeä asia.”

Mukana on hyvin erilaisia kaupunkeja, joten kokonaiskuva on Kenakkalan mukaan kattava. ”Joillakin on jo selkeä strategia ja joillakin vain voimakas kehittymispotentiaali.”

Torstaina kokemuksistaan kertoi muun muassa japanilainen Sendai, jota huuhteli vuosi sitten järkyttävä tsunami. Sendai panostaa nyt vihreään energiaan, mutta varustautuu jo myös uuden katastrofin varalta.

Perjantaina esittäytymisvuorossa ovat muun muassa saksalainen Halle sekä ruotsalaiset Boden ja Luulaja. Myös oululaiset yritykset saavat mahdollisuuden luoda kontakteja.

Lue lisää 08.06.2012 Kalevasta.

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos

Kommentoi

Ei nuo usko itekkää koko hömppään, kunhan käärivät löysät rahat pois kuleksimasta hyväuskoisten kustannuksella....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö Kenakkala pääsyt Pennasen mukaan Ameriikkaan...joutuu rukka veljeilemään ulkomaalaisten ilmaston ystävien seurassa. Onko alkanut työpaikka kiusaaminen jo Oulun kaupungin johdossa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastokonferenssiin suhautettiin komeasti suihkukoneen kyydissä. Eipä silti, ilmaston kannalta on jotakuinkin sama millä liikutaan. Koko ns. vihreä teknologia tulee myös olemaan kupla joka puhkeaa. Ihmisen toiminnalla ei nimittäin ole todistettavasti yhteyttä ilmaston lämpenemiseen jota sitäkään ei ole tapahtunut liki viiteentoista vuoteen. Jotkut tajuavat kupletin juonen aikaisemmin, jotkut myöhemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ilmastokonferenssiin suhautettiin komeasti suihkukoneen kyydissä. Eipä silti, ilmaston kannalta on jotakuinkin sama millä liikutaan. Koko ns. vihreä teknologia tulee myös olemaan kupla joka puhkeaa. Ihmisen toiminnalla ei nimittäin ole todistettavasti yhteyttä ilmaston lämpenemiseen jota sitäkään ei ole tapahtunut liki viiteentoista vuoteen. Jotkut tajuavat kupletin juonen aikaisemmin, jotkut myöhemmin."

Tulipahan ainakin selväksi ettei sinun ajatuksenjuoksulla ratkaista juurikaan mitään, saatika kehitetä uutta teknologiaa. Hyvä että Oululla sormet pelissä, pistäkää ne insinööriopiskelijat konseptointiworkshoppiin ja muutkin halukkaat kiinnostukoot aiheesta ja mahdollisuuksista. Katse veteen, tuuleen ja aurinkoon. Ja lopettakaa se roskaaminen ja paskominen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sinunkaan ajatuksenjuoksullasi mitään ratkaista, ainoastaan luodaan uutta teknologiakuplaa, tuhlataan veronmaksajien rahoja ja kuritetaan tavallista kansalaista verojen ja maksujen muodossa. Jos joku haluaa palastaa maailmaa, niin tehköön sitä omilla rahoillaan. Puheet ihmisen aiheuttamasta ilmastonlämpenemisestä ovat uskonnollista hömppää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Sadevaroitus: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä Lounais-Lapissa voi sataa tänään rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Uusi alkoholilaki lisää juomista?

102 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Palvelusetelit tukemaan eläkeläisten hyvinvointia

sivutit jälleen kerran "Typykän mainitseman ongelman. Suomessa tuetaan työikäisiä liikaa, jopa niin, ettei heidän kannat... Lue lisää...
Hienosti

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image