Oulu

Mainos

Oulun hiihtoladut voivat kestää pitkälle kevääseen – parhaat hiihtokelit ehkä vasta tulossa

Pekka Karvinen muistuttaa Matilde ja Anne-Sofie Blueminkia siitä, että perinteinen kannattaa opetella hyvin ennen kuin kiiruhtaa harjoittelemaan vapaata. KUVA: Joel Karppanen
Oulu 29.2.2016 9:10
Antti Goman

Viime aikoina Oulun laduntekijät ovat saaneet poikkeuksellisen hyvää palautetta. Syykin on selvä: latuja on hyvä tehdä, kun on lunta.

Lunta pitää kuitenkin olla reilusti, ennen kuin siitä saa aikaiseksi ladun. Viisi senttiä syvää uraa varten tarvitaan monta kertaa paksumpi lumikerros.

Oulussa on noin 350 kilometriä hiihtolatua. Suurin osa on vanhan kanta-Oulun alueella.

Ladut on jaettu eri kunnossapitoluokkiin. Se tarkoittaa, että pääreitit hoidetaan aina ennen muita. Urakoitsijat päättävät pääreittien ajojärjestyksestä omalla vastuualueellaan ja tarkkailevat päivittäin niiden kuntoa ja säätä.

Kaupungin ylläpitämistä laduista Iinatin kuntorata on käytännössä etusijalla, koska se on niin vilkas, että ladulle pitää päästä aikaisin aamulla.

Parhaat hiihtokelit ovat vasta tulossa. Lunta on sen verran paljon, että ladut voivat kestää pitkälle kevääseen.

Lue lisää 29.02.2016 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Kommentoi

Kiitos oulu kaupungin tannilan koulun hiihtoladut taitaa sulkea 'ovensa' . Samalla menee luistelukenttä.. mahdollisesti kulku mäenlasku paikalle... kannattaa käydä hiihtään vielä tannilassa ku on vielä mahdollisuus on parhaimpia latuja mitä oulun alueella tiedän! !(onkohan oulun kaupunki ajatellut yhtään kyläläisten yhteistä toimintaa)mm
lapsilta loppuu liikunta kerhokin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perinnöksi perin
minä perinteisen
vaan.
Hyvin vähin erin
minä luistella
saan.
Matilde myös
kuuntelee.
Kun Karvinen
vaan. Jo opastaen
tulee häntä hieman
neuvomaan.
Sofie on myöskin
siinä kuulolla
niin. Ja tuumaa
että hiihdosta
me jälleen kerran
uutta opittiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne parhaat kelit on juuri nyt, ei tarvii kuin plussakeli ja kova tuuli, niin ladut on täynnä roskaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun latuverkosto on hyvä ja kattava. Ainoa mitä puuttuu on korkeuserot ehkä Sankivaara poislukien. Mutta sillehä ei mitään voi ;-)

Oulun vuosilta jäi mieleen, että kun hiihti kaupungin laduilla hyvällä tahdilla 20 km, kuvitteli olevansa huippukunnossa. Sitten kun meni esim. Vuokattiin hiihtämään kympin, törmäsi äkkiä totuuteen eli hiihto mäkisessä maastossa on aivan eri juttu kuin tasamaalla - sekä vaadittujen kuntotekijöiden että tekniikan osalta. Mutta ei sillä väliä, pääasia että pystyy hiihdosta nauttimaan, olipa vauhti ja tavoitteet mikä tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä kun saataisiin kävelijät ja läskipyöräilijät pysymään pois laduilta! Iinatin lenkillä jatkuva ongelma!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pitäisi kellään läskipyöräilijällä olla tarvetta ajaa latua pitkin, sen verran paljon löytyy tampattua polkua metsästä. Ladun joutuu muutamassa kohdassa ylittää, mutta itse ainakin yritän tehdä sen niin, että siitä ei häiriöitä syntyisi. Kävelijöiden soisi myös käyttävän noita metsäpolkuja, mikäli haikailee kävellä muualla kuin kevyenliikenteenväylillä. Toivottavasti suksijoilla kausi jatkuu vielä pitkään ja yritetään säästää latua heille! :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Oulun kaupungille ja yhteistyötahoille hyvistä laduista ympäri Oulua, erityismaininta hyvinhoidetuista laduista Hönttämäki-Auranmaja suunnalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulunsalon Kisakankaan ladut ajettiin ensimmäisen kerran vasta 1.2., että se siitä. Kaupunki pitää huolen veronmaksajista....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suuret Kiitokset katujen kunnosta vastaaville. Ladut loisto kunnossa ja latuverkosto lähellä käyttäjiä. Harrastajien määrä on kasvanut hyvien ilosuhteiden myötä. Hyvä on hiihtäjän hiihdellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos hyvistä laduista. Varsinkin tuo kuvassa oleva herra tuntuu pitävän ladut hyvässä kunnossa Auranmajalla ja ympäristössä. Toki muutkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono maan itäosassa, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

337 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paavo Väyrysen tavoite

Sipilä ei ottanut paavoa hallitukseen ja saa nyt nuolla asiaa, otti uunituoreen rikkaan naisen ministeroikseen ja sai ... Lue lisää...
taakseen jätetty löy...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

20.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image