Oulu

Oulun asemalla tehdään ase­tin­lai­te­muu­tok­sia – junat myöhästyvät tänään

Oulun asemalla tehdään viikon ajan asetinlaitteiden muutostöitä. KUVA: Maiju Torvinen
Oulu 11.9.2017 8:50 | Päivitetty 11.9.2017 9:10
Kaleva

VR kertoo, että kaikki Oulusta lähtevät ja Ouluun tulevat junat voivat olla maanantaina myöhässä asennustöiden vuoksi. Pohjois-Suomen junaliikenteessä on varauduttava 30-60 minuutin myöhästymisiin.

Myöhästymiset eivät liity sunnuntaiseen kiskoilta suistumiseen, kertoo Liikenneviraston liikennepäällikkö Rauno Helander.

– Veturi saatiin eilen kiskoille ja ratakin korjattua, viimeiset junat, jotka myöhästelivät tämän vuoksi olivat Helsinkiin saapuvat yöjunat, Helander sanoo.

Helanderin mukaan Oulun asemalla tehdään viiden viikon ajan asetinlaitteiden muutostöitä. Laitteet liittyvät vaihteiden kääntämiseen ja opasteiden muuntamiseen ja junien kulkuteiden valintaan. Työt kestävät lokakuun 16. päivään saakka.

Sunnuntaisen raideonnettomuuden syyn selvittely jatkuu tällä viikolla. Siitä ei ole vielä Helanderin mukaan uutta kerrottavaa.

Juttua korjattu 9:10: Muutostyöt kestävät lokakuun 16. päivään saakka, eivät syyskuun 16. päivään, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Minä jo ehdin ajatella, että Oulun asemalla alkavat uuden matkakeskuksen rakennustyöt - mutta ei, se oli vain unta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä yritys urakoi ilman kunnollista ennakkoon tehtävää riskienhallinta-ja kytkentä suunnitelmaa kun myöhästymiset yllätti kaikki housut nilkoissa. Työllä on turvallisuuskoordinaattori joka ennakkoon tarkastaa riskit. Tekee myös MVR seurantaa. Urakoitsijalla projekti-insinöörija päällikkö. Tilaajan valitsema valvoja jostain konsulttiyrityksestä. Missähenkilö joka antaa luvat VR liikenteen puolelta. Työmaasta on vastuussa myös Liikenneviraston Pohjois-Suomen aluepäällikkö, Liikennevirston rataisännoitsija seka Liikenneviraston paikallinnen turvalaitetekniikan asiantuntija. Näiden viimeksi mainuttujen rata-ammattitaito ehkäisee tälläiset koko Pohjois-Suomen häpeäksi epäonnistumisen matkustaville asiakkaille.
Suurin ongelma taitaa olla kokematon urakoitsija joka ei osannut jakaa kytkentätöitä pala kerrallaan tehtäväksi häiriöiden minimoimiseksi. Ei taida kymmenet valvojatkaan olla ajan tasalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VR:n kannattaisi mielummin uutisoida silloin kun junat ovat ajoissa. Olisi jotain uutisen aihettakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi ei, näinkö on? Eiköhän tuo ole enempi sääntö ku poikkeus. Joka junamatkalla saa siihen varautua. Ja syitä kyllä riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

lentäen oisit jo perillä, etkä odottelemassa tulematonta junaa tai kuulutusta sateessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuossa ole mitään poikkeavaa, vai tarkoittaako tuo junien myöhästyvän 30-60 minuuttia enemmän kuin koko kesän ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilinen Kemijärveltä Helsinkiin mennyt yöjuna korvattiin bussilla Rovaniemelle asti, jossa sitten odoteltiin reilu tunti junaa. Oulussa oltiin myöhässä melkein kaksi tuntia. Vähillä yöunilla sai töihin herätä tänä aamuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten eile illalla lähteneet yöjunalla olivat 5-6 tuntia lähdössä myöhässä jos aseman pohjoispuolella ollut vaurio oli ohi jo iltapäivällä. Taisi olla, että junia seisotwttiin tahallaan Laaninen ratapihalla. Etelän junat ovat myöhästynyt Ylivieskan ja Oulun välillä koko kesä 30-90 minuuttiin. Varsinkin eile illan toiminta ylitti kaikki mahdolliset mokailut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

KAIKKI etelästä tulevat junat ovat olleen myöhässä viimeiset kaksi viikkoa!!!! 30-60 min on ollut ihan vakioa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo etelästä tulevien myöhästyminen johtuu Ylivieskassa rataan tehtävistä muutoksista. Junat joutuvat ajamaan pitkän pätkän 50km/h junakulunvalvonnan rakennustyömaan takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä.

Sadevaroitus: Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa voi sataa iltapäivästä alkaen rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

225 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Hyvä kirjoitus. Hyviä esimerkkejä siitä, miten työstä on tehty ahdistavaa on kotisairaanhoitajat ja siivoajat, joiden ty... Lue lisää...
Liian suuret alueet ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image