Oulu

Oululaiset Stache ja Funksons löivät hynttyyt yhteen - katso musiik­ki­vi­deot

Oululaiset Stache ja Funkson keikkailevat yhdessä neljässä eri kaupungissa maalis-huhtikuussa. KUVA: MediaCroco Records
Oulu 24.3.2016 20:42
Heidi Peltonen

Soulahtavaa rytmikästä indietä soittava Stache sekä hiphopia, räppiä ja funkia yhdistävä Funksons aloittavat yhteiskiertueensa 45 Specialista ensi viikon keskiviikkona.

Yhteistyö lähti Funksonsin rumpali Niko Konttisen mukaan aluksi liikkeelle pelkästä kiertueesta. 

– Olemme hyviä ystäviä keskenämme ja siitä kehittyi ajatus, että olisi mukava tehdä töitä yhdessä, Konttinen avaa.

Stachen laulaja-kitaristi Aleksi Kauhanen sanoo idean kypsyneen puolitosissaan pitkän aikaa ennen toteutusta. Yhtyeet ovat tehneet pienimuotoista yhteistyötä aiemmin.

– Funksonit soittivat mun häissä, Kauhanen paljastaa.

Kiertueen tiimoilta kokoonpanot päätyivät lisäksi kuvaamaan yhdessä musiikkivideot singleilleen. Stachen Afterglowin ja Funksonsin Mielentilan virallinen julkaisupäivä on 24. maaliskuuta.

Kuvaukset olivat Kauhasen mukaan tiukka ja hyvin aikataulutettu rutistus. Päivässä hoidetut musiikkivideoiden kuvaukset toimivat Konttisen mielestä hyvänä ponnahduslautana tulevaa keikkailua varten.

– Meillä on hyvä porukka ja huipputunnelmissa lähdetään kiertueelle, hän kertoo.

Tulevasta yhteistyöstä ei ainakaan vielä ole Konttisen mukaan suunnitelmia.

– Katsotaan, miten tämä sujuu. Jos hommat menee "suit sait sukkelaan", niin mikään ei ole poissuljettua, hän summaa.

Oululaisyhtyeiden kiertue käy kaikkiaan neljässä kaupungissa. Kotikaupungin jälkeen vuorossa ovat Kuopio 30.3., Helsinki 1.4. ja Jyväskylä 2.4.

Musiikkivideon ensimmäinen osa Funksons - Mielentila:

Musiikkivideon toinen osa Stache - Afterglow:

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Vois kyllä ihmiset ottaa asioista selvää, hip hop ei ole musiikkigenre. Hip-Hop on kulttuuri ja Rap musiikki sen tuote ja yksi itse ilmaisukeino, on vain rap musiikki genrenä ja sen alagenrejä kuten gangsta rap, eastcoast yms. Muutenkin nykyisin sellaset sotketaan asioihin jotka ei sinne kuulu kuten joku cheek jolla ei ole mitään tekemistä oikean rap musiikin kanssa. Kehottaisinkin toimittajia ottamaan asioista vähän saelvää ennenku kirjottelee tänne mitään. Kuitenkin kulttuuri joka on syntynyt n.40 vuotta sitten pitäisi jo olla vähän enemmän tunnettu jopa suomessakin. Muutenkin kantaaottava rap musiikki jossa on sanomaa on mennyt maan alle aika lailla, ei radiossa esimerkiksi soi yleensä ku näitä jvg ym popparit joilla ei ole rap musiikin kanssa mitään tekemistä. Ja se ei tarkoita sitä että kun nyt mennään kokoajan eteenpäin ajassa niin pitäis eri musiikkigenrejen muuttua sellaseksi että ei ole enään mitään tekemistä koko genren kanssa niin se ei on väärin. Rap musiikissakin tietyt elementit tekevät siitä rap musiikkia ja niitä tiettyjä elementtjä on turha mennä muutteleen ainakaan sillain että se ei enää ole sitä mitä pitäisi. Tämän voin sanoa yli 20 vuoden kokemuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totinen tapaus. Varo ettet pilaa päivääsi ajattelemalla yhtään enempää esimerkiksi mitään. Äläkä ainakaan kuuntele mitään musiikkia, paitsi sitä puhdasta räppiä. Räppi muuten syntyi, kun rikottiin musiikillisia rajoja. Ei ole mitään "puhdasta" pysähtynyttä asiantilaa missään mielessä, kaikki vaan jalostuu ja kehittyy koko ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image