Oulu

Oululainen älysormus sai isosti rahoitusta, mukana pää­oma­si­joi­tus­yh­tiö Piilaaksosta

Pienten, täysin uudelleen muotoiltujen, hyvinvointia biometrisesti mittaavien älysormusten kysyntä on ollut vahvaa. KUVA: Oura Health
Oulu 12.7.2018 9:00 | Päivitetty 12.7.2018 12:11
Arja Mikkola

Oululainen Oura Health on saanut viisi miljoonaa euroa yksityistä pääomarahoitusta. Älysormuksen kehittäneen yrityksen keräämä rahoituspotti kasvaa näin kaikkineen 12,5 miljoonaan euroon.

Päättyneen toisen ison rahoituskierroksen takana ovat Bold Capital Partners Piilaaksosta Kaliforniasta sekä Teollisuussijoitus (Tesi).

Ouran tiedotteessa Tesin sijoitusjohtaja Jussi Sainniemi perustelee yrityksen onnistuneen rakentamaan tiimin, joka edustaa sekä teknologista, kaupallista että muotoilun osaamista.

Toimitusjohtajana aloitti kesäkuussa Harpreet Rai, joka on toiminut viime vuodesta alkaen amerikkalaisen Ouraring Incin johtajana. Yrityksen perustajiin kuuluva Petteri Lahtela keskittyy jatkossa innovaatiojohtajan tehtäviin.

Pienten, täysin uudelleen muotoiltujen, hyvinvointia biometrisesti mittaavien älysormusten kysyntä on ollut vahvaa. Keväällä päättynyt ennakkomarkkinointikampanja tuotti 22 000 tilausta. Valtaosa asiakkaista on Yhdysvalloissa.

– Kysyntä ylitti kaikki odotukset, kertoo markkinointijohtaja Marjo Piirto.

Meneillään on nyt sormustuotannon ylösajo Haukiputaalla.

Unta ja palautumista mittaavaa älysormusta ei ole varustettu satelliittipaikannuksella, joten sen avulla ei Piirron mukaan voi jäljittää käyttäjää.

Juttua muutettu kello 12.10. Petteri Lahtelan nimi korjattu.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

Eletään "biohakkeroinnin" kulta-aikaa. On helppo markkinoida kaikenlaisten mittausten hyötyjä, kun suurelta osalta ihmisiä puuttuu täysin kriittinen arviointikyky. Kaikenlaiset käärmeöljyt menevät siis kaupaksi. Tällä laitteella (eikä millään rannekkeellakaan) ei pystytä mittaamaan unien vaiheita luotettavasti! Piste!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tommonen sormus tai ranneke ois ihan kätevä korvaamaan passin ja muut henkilötodistukset, poiskin vois jättää jos ei jaksa kantaa mukana, eikä tarviis kokoajan uusia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaatko markkinoida vai oliko tarkoitus pitää itsellä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse aion hankkia tämän heti kun mahdollista. Laitan vain korvavalon päälle ja sitten sormuksesta seuraan miten elimistö voi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"ei Piirron mukaan voi jäljittää käyttäjää." ... Olipa nerokas repliikki. Ei tosiaan voi jäljittää, kun siitä puuttuu kaikki olennaiset ominaisuudet jota hyvinvointi/urheilutuotteelta vaaditaan. Hinta vain on törkeä. Mutta ostaahan sitä iPhoneakin joukkio, vaikka tuote on teknisesti roskaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älysormus, tämäkin vielä...=D Noh, pitäähän sitä saada ylimääräiset rahat pois kuljeksimasta ihmisiltä, niillä rahoilla ihmiset vois ostaa vaikka vahingossa huippuunsa verotettua polttoainetta, puhumattakaan ruuasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maalaisjärki ei tuo tulosta, älysormus on huippu innovaatio!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että ei enää itkuhälytinprojekteja tueta koska niissä ei ollut järkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan loistava homma että saadaan Suomea nostettua maailmankartalle! Kiinasta ja Aasiasta ylipäänsä on tulossa länsimaille niin kovia haasteita että kaikki mitä saadaan vedettyä kotiinpäin pitää käyttää hyväksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, typeryydellä ei ole rajoja. Aina löytyy höynäytettäviä kuten tämäkin tapaus todistaa. Tämä kuuluu sarjaan enkeliterapia, intiaanisokeri, kristalliterapia, rumpuhoito jne...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tuo sormus antaa vertailukelpoisia mittaustuloksia oikeasti hyödyllisistä mitattavissa olevista asioista, se tekee mitä pitääkin. Todennäköisesti ahdistaa vähemmän kuin hiostava kellonranneke jos on tottunut sormuksia käyttämään.

Tässä nyt ei kuitenkaan ole kyse mistään sähköisistä korvakynttilöistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä pojat, hienoa työtä, jatkakaa samaan malliin (rouvan sormus on tulossa kunhan ehtivät tehdä).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että uusia tuotteita ja yrityksiä tulee. Ostan sormuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja pahoittelen kirjoitusvirheitä, ennen kuin joku muu ehtii.. ne on nää puhelimen näppäimet niin pieniä. Kiitos ja anteeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttuhan tämä on. Omaa hyvinvointia voi seurata ilman paikannusta. Mikäli päivän kiitoksista ei palaudu nukkuessa, siihen voi itse vaikuttaa, ei siinä välttämättä lääkäriä tarvita. Pieniä muutoksia tekemällä voi seurata vaikutuksia. Miksipä ei siis mittavalla sormuksellakin. Itse olen osallistunut first beat mittauksiin, huono puoli siinä on se, että mittalaite ei jää käyttöön joten muutoksien seurannan vaikutukset jäi arvailujen varaan. Hommaan heti ko. sormuksen kun tulevat myyntiin ja hinta on sopiva, ei siis järjettömän kallis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä minä ainakin voisin sormusta kokeilla. Tämän tarkoitushan lienee mitata yöunen aikana ihmisen palautumista päivän kuormituksista. Jos koet olevasi aina väsynyt ja saamaton eikä mikään kiinnosta, voi tämän sormuksen avulla mitata unen aikaista palautumista toisin sanoen jos lääkäri tms.toteaa tulosten perusteella että yöunesi ei ole riittävä tai et palaudu sen aikana, voidaan tehdä lisätutkimuksia mistä tämä voi johtua ja ohjata sitä myöten jatkotutkimuksiin. Kai tämä ihan lääketieteellinen laite on eikä mikään hifistelytuote mitä esitellä kavereille eikä taida olla ihan sellainen kapistus mitä käytetään 24/7 kuten esim.jotain älykelloja tms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tervola, Muonio, Enontekiö ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

335 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siveysarvojen rappio

Siis sinulla on oikeus olla eri mieltä, mutta seksuaalisilla vähemmistöillä ei sitä oikeutta ole? Lue lisää...
kenellä on, kenellä ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image