Oulu

Mainos

Oulu tavoittelee älykkään yhteisön titteliä

Ubi-näytöt ovat reilun parin vuoden ajan olleet osa kaupunkikuvaa.
Oulu 8.11.2011 8:03 | Päivitetty 8.11.2011 8:25
Kaleva
Oulu on päässyt jatkoon maailmanlaajuiseen kilpailuun, jossa etsitään älykkäitä yhteisöjä (Intelligent Communities of the World). Tällä hetkellä kisassa on mukana 21 kaupunkia, joista neljä on Euroopassa.

Arvostettuun kisaan osallistui satoja kaupunkeja eri puolilta maailmaa.

Muut eurooppalaiset jatkoon päässeet kaupungit ovat Espanjan Barcelona, Saksan Frankfurt ja Kreikan Heraklion. Vuoden 2012 alussa tuomaristo valitsee seitsemän kaupungin kärjen. Kilpailun voittaja ratkeaa toukokuussa 2012.

Viime vuosina voittajia ovat olleet esimerkiksi Tukholma, Singapore ja New York.

Vuoden 2012 kilpailussa painotetaan muun muassa alueiden langattomia yhteyksiä, väestön koulutustasoa sekä koulutustarpeisiin reagointia, digiyhteisön laaja-alaisuutta ja edistyksellisiä julkisen sektorin sähköisiä palveluja.

Oulun hakemus laadittiin kaupungin Innovaatiot ja markkinointi -ryhmän, BusinessOulun ja CIE:n (Center for Internet Excellence) yhteistyönä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (40)

No nimenomaanhan Singapore ja New York tunnetaan maailmalla arvostetun älykkyyskilpailun voittajina! UBIpömpeleitäkö tässä myydään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ne saa kuulla Oulasta Ölövistä ja mikäseoli, niin häviö on taattu. Kreikan Heraklion voittaa, koska se oikeasti älykkäimpänä vie oululaistenkin veronmaksajien rahat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"> painotetaan .. edistyksellisiä julkisen sektorin sähköisiä palveluja." Kävisiköhän tähän esimerksi Oulun liikennevalojärejstelmä. Sehän taitaa olla maassamme ainutlaatuinen. Täällähän liikennevalot toimivat niin omaperäisesti, ettei täällä voi järjestää ammattiautoilijoille edes ennakoivan ajamisen kursseja. Näitä valoja ei voi ennakoida!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sekö on älykkyyttä, että ollaan tekemisissä vain it-ja digiasioiden kanssa?? Eikö kilpailun nimen pitäisi viitata jotenkin tähän tekniikkaan? Oulun kaupungissa ei edes mikään tekninen innovaatio toimi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hahahahah älykäs yhteisö kaivelee kalliioon parkkipaikkoja, vaikkei tarvetta olekkaan eikä kukaan oikeen haluisikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne onkin ihan muut henkil?t tuon hankkeen ja sen menestyksen takana kun t?nne kirjoittavat kyynikot ja muut. V?h?n niinku politiikassa, perussuomalaiset mesoaa ja kehittyneet suomalaiset (kepsut) vie maata eteenp?in.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ex-älykön kommentti "ja tuo omaoulu on suuri vitsi sarjassamme "sähköiset palvelut" on asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei oo pelekoa että oulu olis viiden sakissa on sen verran junttia ja sisäsiittosta sakkia ihan hävettää myöntää että itekkin olen oulusta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paskakaupungin sonnassa rypeville: myöntäkää tekin, että hieno juttuhan tämä meille on. Kannattaa pyytää, vaikkei saisikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos otetaan Oulun viranomaisten yhteisön älykkyys kilpailulajiksi ,niin silloin ollaan häntäpäässä. Oulu on rasistinen paska kaupunki,eikä se siitä miksikään muutu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kumma että tämmöinen suuri kunnia kohtaa kaupunkiamme ja kitisevä kansa senkun napisee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väestöstä etenkin korkean koulutustason omaavat taitavat tänä päivänä täyttää työvoimatoiston jonot...ja tuo omaoulu on suuri vitsi sarjassamme "sähköiset palvelut".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun on ihan turha tavoitella mitään älykkään kaupungin titteliä, koska täällä on jo ilmastolliset realiteetit sellaiset ettei tästä voi mitään "smart cityä" tehdä. Esimerkiksi on aivan turhaa sijoitella jonnekkin ulos kosketusnäyttöjä tms., koska samat näytöt toimivat miljoonakertaa käyttäjäystävällisemmin kaupungissa jossa ei ole pakkasta. Talvella Oulussa on pakkasta ja tuulee, ja suurin osa ihmisistä haluaisi olla jossain muualla. Näkeehän sen ilmeestäkin. Koitetaan nyt vaan saada esim. Kreikalta tai afrikasta jokin maa-aluea ja rakennetaan sinne uusi Oulu. Sitten voidaan miettiä sitä minkälaista tietotekniikkaa sijoitetaan julkisille paikoille ihmisten iloksi, kun ihmiset oikeasti viihtyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (40)
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kansanedustajien eläkkeet

Mistä sinä tuon 8% keksit? omasta päästäsi? ja tuo ei ollut pointtisi. Jos olisi ollut olisit kirjoittanut niin. Matemat... Lue lisää...
Voi y...

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image