Oulu

Oulu taas mukana älykkäimmän yhteisön kisassa

Oulu tavoittelee jälleen maailman älykkäimmän yhteisön titteliä. KUVA: Peura Pekka
Oulu 23.1.2013 7:55
Liisa Laine

Ensi yönä Suomen aikaa kello 01.15 valitaan Havaijilla seitsemän ehdokasta maailman älykkäimmäksi yhteisöksi. Oulu on jälleen mukana.

Oulu on jo selvittänyt tiensä 21 parhaan eli Smart21:n joukkoon. Sillä on kuitenkin kovia kilpailijoita, muun muassa Rio de Janeiro Brasiliasta.

Älykkäiden yhteisöjen kisassa etsitään kaupunkia, joka on parhaiten edistänyt huipputeknologian käyttöä uusien työpaikkojen luomisessa ja asukkaiden palvelujen kehittämisessä. Tämän vuoden erityisteemoja ovat työllisyys ja innovaatiot. Kisan voittaja valitaan kesäkuussa.

Viime vuonna Oulu pääsi mukaan seitsemän parhaan joukkoon ja sai kunniamaininnan. Voiton vei lopulta Riverside Kaliforniasta.

Oulu oli kuitenkin Euroopan ykkönen ja kilpaili tittelistä pääasiassa pohjoisamerikkalaisten kaupunkien kanssa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (39)

Oulussahan tilastoissa on kovasti nouseva trendi ainakin työttömyyden suhteen ja palvelujen leikkaamisen .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän asian voisi muuten ohittaa huvittuneella hymähdyksellä ja olankohautuksella. Mutta kun tietää, että tämäkin vouhotus vie muutaman hyväpalkkaisen virkamiehen työajan sen sijaan, että sekin resurssi käytettäisiin vaikkapa noiden bussipysäkkien näyttöjen ajanmukaistamiseen, niin meinaapa vähän pistellä veronmaksajana vihaksi. Onko kaupungin hallinto todellakin vieraantunut näin kauas jo tavallisen kaupunkilaisen arjesta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä uutta nyt sitten on kehitetty viime vuoteen verrattuna? Pitäisikö myös yrittää jollain tavalla käytännössä osoittaa tätä älykkyyttä? Yksi konkreettinen ehdotus olisi, että kaupunki pistäisi pienen kehittämisrahan noihin bussipysäkkien näyttöihin niin, että ne saataisiin reaaliaikaisiksi. Jos ei oma osaaminen älykkäässä yhteisössä riitä, voisi mennä ottamaan oppia tyhmemmistä yhteisöistä kuten Helsingistä ja Tampereelta, joissa homma on toiminut jo vuosia. Veronmaksajat voisivat ihan mielellään kustantaa vaikkapa yhdyskuntajohtaja Matinheikille esikuntineen opintomatkan em. paikkakunnille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palveluita karsitaan, työttömyys nousee, verotus kovenee. Jos Oulu voittaa niin koko palkinto on vitsi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ammattivalittajat ja -kitisijät taas vauhdissa. Teille ei niinku passaa yhtään mikään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kamoon tupalaiset, näitä kisoja ei tarvitse ottaa niin vakavasti. Skabassa menestyminen on vain imagon rakentamista ja posiiivisen ilmapiirin luomista. Itse suhtaudun tähän kilpailuun kuin euroviisuihin -- Finland, zero points. Tulipas mieleen, että kisan voisi järjestää suoraksi lähetykseksi jokaiselle ubinäytölle, kerran kun pyrimme älykkäimmäksi yhteisöksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa turhuutta kuin uuden oulun jatkuvat juhlat. Kumpaankin on laadittu oikein toimikunnat!?!?!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko joku kertoa paljonko tähänkin puuhaan uppoaa veronmaksajien rahoja, ja mitä hyötyä saavat oululaiset veronmaksajat takaisin, jos sattuisi niin, että oulu todettaisiin maailan älykkäimmäksi yhteisöksi.Jota itse tosin epäilen, mutta. siis jos voitto tulee, miten se konkretisoituu tavallisen oululaisen elämässä. Alkaako rahaa virtaamaan kaupungin kassaan ja aleneeko peräti veroäyri ? Vai onko voitto henkisellä puolella ? Sillähän ei elä. Että mitä järkeä tässä kisassa on ? Vai onko tämä erään älykkääksi valitun yksilön ristiretki, Suvi nimeltään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti ei voita. Nuorisotyöttömyys maan huippua, aikaisempina vuosina maksetttin sakkoja käyttämättömistä työllisyysrahoista Kelalle jne. Nytkin työttömyysluvut senkun kasvaa. Ei kovin älykästä, kun lukee tuon viimeisen "älypuhelin" sotkunkin :) .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tää uutinen siitä Putouksen Viikkokatsauksesta? Tuntuu näin äkkiseltään ihan yhtä totuudenmukaiselta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asukkaiden palvelujen kehittäminen?? Tällä tarkoitetaan varmaan mahdollisia tulevia Hiukkavaaran asukkaita? Ainakaan täällä Korvensuoralla ei ole mitään kehitystä näkynyt.. Eikä ilmeisesti näy tulevaisuudessakaan.

Onko tämä ehdokkuus syy kaupungin pakkomielteeseen saada Hiukkavaaraan heti kaikki mahdolliset palvelut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...sumplia kymmeniä miljoonia yritystukia valtiolta. Kyllä siinä kelpaa päteä ja olla tärkeää, vaikka käytännössä fiskaalinen puoli hoituu samasta valtion kassasta kuin sossutuen saajat. Sama pätee suuryrityksiin jotka/joiden "huipputekijät" elää myös tuolta kassasta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tämä vitsi ! Eihän tuo työllistäminen ole onnistunut kuin Oulun omia virkamiehiä lisäämällä. Tämä käy kalliiksi veronmaksajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja tällä kertaa isompi lähetystö Oulusta kuin viimeksi sinne kisaan! Semmoinen joka jaksaa porukalla raahata UBI-näytön ihmeteltäväksi sinne. Jo on ihme jos ei titteli tule tällä kertaa. Ja voimalla se on ennenkin äly korvattu jos niikseen tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse raahata koko näyttöä. UBI sovellukset on saatavilla myös älypuhelimiin eli voit näppärästi katsoa kokoomuksen vaali mainokset suoraan omasta kännykästä ja pelata sitä kärpäsen lätkintä peliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka oulu voi olla mukana, kun viikosta toiseen tulee työttömiä vaan lisää. Missä ne työpaikat mitä 'älykäs oulu' on luonut? Mitähän tämäkin hupi on taas maksanut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (39)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

272 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Kun päähenkilömme hallituskausi päättyy voimme tehdä yhteenvedon henkilömme ammattitaidosta, ja se ei ole raponen, on se... Lue lisää...
oppositio odottaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image