Oulu

Oulu Sinfonia: Emme tee yhteistyötä Viagogon kanssa – yhtiö myynyt lippuja konsertteihin huomattavasti kalliimmalla

Oulu sinfonia painottaa, ettei se tee yhteistyötä sveitsiläisyhtiön kanssa. Arkistokuva. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 1.3.2018 13:04
Heidi Peltonen, Esko Aho

Oulu Sinfonia ilmoitti torstaina, ettei se tee yhteistyötä lippujen jälleenmyyntiyhtiö Viagogon kanssa. 

Oulu Sinfonia toteaa tiedotteessaan, että yhtiön kautta on tarjottu lippuja Oulu Sinfonian konsertteihin merkittävästi normaalia korkeammalla hinnalla. 

– Oulu Sinfonia tai Oulun kaupunki ei ole Viagogon kanssa minkäänlaisessa sopimussuhteessa, saati yhteistyökumppani, tiedotteessa painotetaan. 

Oulu Sinfonian mukaan sen on vaikea puuttua järjestäjänä yhtiön toimintaan, koska siitä ei heille ilmoiteta. Oulu Sinfonian mukaan lippujen oikean hinnan voi tarkastaa Oulu Sinfonian verkkosivuilta. 

Oulu Sinfonia muistuttaa, että sen lippuja myyvät Ticketmaster Oy:n myyntipisteet ja verkkokauppa, Valkealinnan ja Madetojan salin lippukaupat, Oulu 10-palvelupiste ja Haukiputaan, Kiimingin, Oulunsalon, Yli-Iin ja Ylikiimingin yhteispalvelu- ja asiointipisteet.

Yhtiötä vastaan nostettu kanne Sveitsissä

Viagogo ja sen harjoittama aggressiivinen markkinointi on viime aikoina herättänyt keskustelua Helsingin Musiikkitalossa vierailleen Abrahamin pidot -oopperan ja Tampereen Oopperan Veljeni vartijan yhteydessä.

Abrahamin pitojen organisaattori, liminkalainen Helena Tornberg, epäili Viagogo-palvelun kalliiden lipun hintojen sekä mielikuvien loppuunmyydyistä katsomoista vähentäneen heidän yleisömääriään. 

Viagogo myi oopperan lippuja merkittävästi korkeammalla hinnalla ja väittäen, että liput ovat vähissä ja ne loppuvat pian. Musiikkitalon suuri sali myytiin Abrahamin pidoissa kahtena iltana hädin tuskin puolilleen. 

Viagogo on sveitsiläinen yhtiö, joka jälleenmyy lippuja. Yhtiön toiminnasta on viime vuonna tehty kantelu Sveitsin viranomaisten tomesta.

Kanteen mukaan Viagogon tulisi toimia verkossa läpinäkyvämmin ja avoimesti kertoa ostajalle kaikki lippujen ostoon liittyvät pakolliset kulut. Verkkosivuilta pitäisi käydä selvemmin ilmi, että yhtiö harjoittaa lippujen uudelleenmyyntiä. Ostajien painostamisesta ja harhaanjohtavien tietojen antamisesta Viagogon olisi luovuttava.

Lue lisää 02.03.2018 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

No, Ticketmasterin lisäkulut tuntuvat pieneltä seuraavaan verrattuna: Sukulainen soitti viime kesänä, että "Nyt ne liput Toppilansaaren teatteriin loppuvat ihan justiinsa! Osta liput heti ennen kuin loppuvat!" No minä hyväuskoinen tein niin kuin pyydettiin. Menin teatterin sivuille ja sieltä Viagogon lipunmyyntisivuille. Sivuilla sanottiin että sukulaisen haluama näytös on jo lähes loppuunmyyty. Tiesin, että alkuperäiset liput maksoivat 28 euroa kappale.

Kun varasin Viagogolla, hinnat olivat paljon suuremmat. Päätin silti ostaa liput. Järkytys oli... järkyttävä, kun maksettuani näin hinnan: 75 euroa kappale! Kolminkertainen hinta! (Lopullinen hinta näkyi vasta maksettuani liput!) Peruutusmahdollisuutta ei ollut. Firmalla ei ole valituskanavaa, puhelinnumeroa tai asiakaspalvelijan nettisivua. Kuluttaja-asiamies kohautteli olkiaan. "Firma on Sveitsissä, ei voi mittään!"

Eli tämä on siis aivan laillistettua rosvousta. Kun haluat rikastua, älä perustakaan pikaluottofirmaa tai myy huumeita, perusta lipunmyyntibisnes!

Jälkikaneettina mainittakoon, että kyseisessä näytöksessä oli 2/3 paikoista tyhjiä... Sisko ja sen veli jäivät rannalle ruikuttamaan kun poistuimme puoliväliajalla...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää koskaan ikinä erehtykö ostamaan Viagogon kautta mitään lippuja. Itse erehdyin. Ylimääräiset kulut ovat ihan eri kertaluokkaa kuin Ticketmasterin muutama euroa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lipunvälitysfirmat ovat enemmän tai vähemmän roistoja. Oulun teatteri myy lippujaan Ticketmasterin kautta. Ticketmaster ottaa jokaisesta lipusta itselleen useita euroja välityspalkkiota. Koko perheen teatterikäynnistä menee helposti Ticketmasterille 10-20 euroa. Ei mitään järkeä, teatteriliput ovat muutenkin niin kalliita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikenlaista roistoja kun varastetan kaupunkin talon kultturi visiot ja nyt tämä....huh ja huh lopettaka helppo rahan keräys tähkä oike työtä...paljon kannatavampa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

280 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image