Oulu

Oulu palkittiin ikäihmisiin liittyvistä in­no­vaa­tiois­ta

Oulu 5.7.2013 21:04
Kaleva

Oulun kaupunki ja 31 muuta eurooppalaista paikkakuntaa ovat saaneet palkinnot ikäihmisten avuksi kehittämistään innovaatioista.

Oulun tavoitteena on nousta pioneeriasemaan hyvinvointiteknologian kehittäjänä ja käyttäjänä. Lisäksi Oulun kaupungin Teknologiaterveyskeskus tarjoaa yrityksille ja tutkimuslaitoksille mahdollisuuden tuotetestaukseen.

Palkinnot jakoi EU:n komission varapuheenjohtaja Neelie Kroes. Euroopan komissio aloitti joulukuussa 2011 ohjelman, jonka tukee ikääntymistä aktiivisena ja terveenä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Paljon Onnea kotikunnallemme Oululle! Mistähän muut kirjoittajat tällä palstalla puhuu, ei taida heillä olla minkäänlaista oikeaa omakohtaista kokemusta vanhusten hoidosta Oulussa? Ammatikseen taas valittavat ilman mitään tietoa, niinkuin aina, kun Oulu saa ansaitsemaansa kiitosta! Meidän perheellä on yli 90 v. muistihäiriöinen isoäiti, jota on aina kiitettävästi hoidettu kaupungin toimesta, ensin kotona vuosia käytiin, tuotiin ruuat ym. ja sitten lopulta kun ei pärjännyt niin hoivakodissa saanut loistavaa hoitoa ja huolenpitoa, muisti on mennyt, hoidetaan hyvin. Kyseessä ei ole rikas vaan ihan tavallinen palkkatyöllä elänyt ihminen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se hoito oli sitten kohdallanne ennen lämpimien ruokien,leivän ja juomien jakelun lopettamista että onneksi olkoon vaan kun saitte täyden palvelun aikana apua eikä ole minkäänlaista omakohtaista kokemusta nykymenosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi tietotekniikan suurlähettilästä, Suvi Lindeniä ei mainita uutisessa. Hän tehnyt jo vuosikausia uusia innovaatioita kyseisestä aiheesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkinto tulee siitä ku Oulu innovaatiokaupunkina keksii uusia koneita ja laitteita valvomaan vanhuksia. Tulevaisuuden vanhukset Uusi Oulu nimisessä kaapunnissa eivät näe ihmistä toista ihimistä livenä muusta ku ikkunasta jos niitäki ei tummenneta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

siitäkö eu palkitsi kun kaikki palvelut on viety pois köyhien eläkeläisten läheltä,ja kun oulu vielä vie kodinhoidon ja nekin palvelut pois vain rikkaille saataviksi siitäkö eu anto palkinnon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuota työtä ei ole tehty kaikille vanhuksille. Siellä tietenkin ollut taas lintulammen asukastupa kokeilemassa. Nuo on ihan tyhjänpäiväisiä metalleja. Tuolla ei ole käytännössä mitään merkitystä. Vanhuslaki tuli voimaan niin eikö ollut kalevassakin juttu että ei rahat riitä pitää lomauttaa. Että sillai ne herrat osavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommentoikohan täällä ketkään muut kuin vihreät ja vasurit kun aina vain valitetaan vaikka mitä tapahtuisi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta kun _mitään_ ei ole tapahtunut! On ideoitu jotain höttöä ja sitten sen perusteella palkittu. Oikeasti mitään ei ole tehty. Sellaisesta on syytä valittaa, keisarilla ei ole vaatteita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Byrokraattista hölynpölyä koko palkinto ja sen eteen tehty "työ"! On taas varmaankin tehty heinoja Powerpint-esityksiä, projektisuunnitelmia ja laadittu raportteja. Onhan mukavampaa tehdä näitä toimistossa kuin toimia vanhusten kanssa. Ai niin! Tällaisesta verovaroin hankitusta tunnustuksesta toki odotetaan verovaroin palkitsemista myös tilipussiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä Oulun palkutsemiset tiedetään. Johtajat kehuvat toinen toistaan vuorollaan ja mikään ei muutu ainakaan parempaan suuntaan. Mistä täsäkin oikeasti on palkittu - ei yhtään mistään! Joku EU:n turha virkamies on keksinyt itselleen töitä ja muutaman miljoonan bidjetin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä todennäköisimmin palkinto on tullut hyvistä suunnitelmista, niitähän kaupungilla riittää, mutta niiden toteuttaminen on taas ihan toinen juttu, Säästöt puree ikäihmisten hyvinvointiin tai ehkä olisi parempi sanoa lisäävät pahoinvointia. Rahaa näyttää riittävän vain lämmitettäviin portaisiin, ei kuitenkaan ikäihmisten asumuksiin, vaan kaupungintalon portaisiin, joista kaupunkilaiset pyritään pitämään poissa painostamalla käyttämään entistä enemmän internettiä palveluja halutessaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungin johtajille se on mannaa nämä ylistys kehut, lähes maailman älykkäin yhteisö, innovatiivisin jne. Varmaan pitävät juhlat oikein, palkitsevat toisiaan hyvästä työstä. Tuossa jutussa varmaan kyse vain tuotekehityksestä jne. Ei ne ihmisten arjessa mitenkään näy..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun innovaatiot vanhustenhuollossa ovat laittomat pätkätyösuhteet ja viimeaikaiset väenvähennykset, joiden jälkeen vanhusten kotihoitoa on mahdoton toteuttaa. Jatkossa kotihoito tietysti ulkoistetaan ja lopuksi ulkoistetaan vielä kaikki vanhuksetkin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

montakos testausta siellä kuuluisalla teknologiaterveskeskuksella on oikeasti tehty? Sivutkin on jääny päivittämättä pidemmän aikaa, eikä ainakaan henkilökunta ko. paikassa tunnu tietävän koko asiasta mitään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos ei olis innovitaatiota nii ois mummot ja papat viel enempi ku**ssa, kun hoitajia on nii vähän

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuo palkinto on tainnu tulla huijaamalla. Ei tämä ihanan innovatiivinien oulu ainakaan ikäihmisten hoidosta välitä,koko homma ihan pc:stä. En kehtais edes tuollaista palkintoa vastaanottaa,jos olisin tällaisen kaupungin nokkamies,jossa kaupunginsairaalan vanhusten hoitotaso on ala-arvoista. Onhan se tietenkin hienoa innovatiivisesti hoitaa vanhusten asioita ongelman vierestä...aivan turha palkinto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas näitä suuruudenhullun Oulun juttuja. Olen ikäihminen, kuinka tämän pitäisi arjessani näkyä?? En ole huomannut mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

palvelee päivittäin (ikä)ihmisiä eli lisää vaan innovaatioita elämän helpottamiseksi!
Hoitajamitoitus on toinen asia:
suuri määrä hoitajia ei tarkoita hyvää hoitoa, koska hoito perustuu kunnioitukseen ja haluun hoitaa.
Sitä samaa kunnioitusta toivon omaisten puolelta hoitajia kohtaan, jotta he voivat keskittyä tehtäväänsä.
Hoito on sydämen, käden ja tiedon/taidon yhteistyötä eli investoidaan sinne silläkin perusteella, että se auttaa meitä kaikkia - ennemmin tai myöhemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

119
Nämä kuusi asiaa jokaisen kuuluisi tietää taksiuudistuksesta – "Asiakkaalta vaaditaan nyt erilaista vastuuta"
52
Poliisi valvoi tehostetusti huumausaineiden katukauppaa Oulussa ja Kalajoella – alaikäisiä käyttäjiä kiinni
43
Oulun joukkoliikenne ei toimi keskustan ulkopuolella Lukijalta
40
Kysyimme, mihin aikaan nurmikkoa on soveliasta leikata? – "Asiasta ei ole olemassa mitään varsinaista lakia"
35
Sote-uudistus uhkaa jälleen lykkääntyä: "Vapaa kenttä markkinavoimille myllertää yksi vuosi enemmän"
28
SAK:n hallitus koolle harkitsemaan vastatoimia hallituksen aikeille – tähtäimessä erityisesti perusteettomat määräaikaisuudet
28
Motocrosspyörän kuljettaja kaahasi moottoripyöräpoliisilta karkuun Kalajoella – poliisi kaipaa vihjeitä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

241 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ministeri Lindströmin sydän

Ihan turhaa solvata Lindströmiä, joka itsekin tietää olevansa pelkkä yhden kauden pelinappula vailla minkäänlaista tulev... Lue lisää...
Puoluetoimiston työm...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image