Oulu

Mainos

Oritkarissa pääsee nyt hiihtämään jäällä

Hiihtolatuja on vedetty Oritkarin ja Vihiluodon Torpan välille. KUVA: Vihiluodon kyläyhdistys ry
Oulu 3.3.2016 18:36
Kaleva

Oulun edustan merialueelle on tehty hiihtolatuja.

Vihiluodon kyläyhdistys on vetänyt talkoovoimin Oritkarin ja Vihiluodon Torpan välille hiihtoladun, joka lähtee Torpan rannasta ja kiertää lahden perän kautta Oritkariin. Reitti poikkeaa rannan tuntumassa Surmankarin kautta Oritkariin ja sieltä suoraan lahden poikki Torpan rantaan.

Torpan rannasta lähtee myös toinen latu, joka kiertää Oulunsalon Vihirannan, Kallenrannan ja Niemenrannan asuinalueiden tuntumassa ja yhtyy Vihiluodon satamassa Oritkariin menevään latuun.

Oulun kaupungin ulkoliikuntapäällikön Mika Puolitaipaleen mukaan lähiaikoina selviää, pystytäänkö latuja vetämään muuallekin Oulun edustan meren jäälle kaupungin voimin.

– Latuja tehdään, kun olosuhteet ovat poikkeuksellisen hyvä eli kun jään päällä ei ole vettä ja kunnossapitäjän kalusto pystyy liikkumaan siellä.

Hän muistuttaa, että hiihtäjän silmiin jään kunto saattaa vaikuttaa erinomaiselta. Se ei kuitenkaan välttämättä kanna riittävästi ladun teko- ja kunnossapitokalustoa.

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos

Kommentoi

Kaupungin sivuilla olevan Softroi latukartan mukaan meren jäällä Haukiputaan edustan jäälatu on kunnossa. Kukaan ei sitten muistanut kertoa ulkoilupäällikölle tuosta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiihdin tänään puolen päivän jälkeen Virpiniemi-Kiviniemi väliä, perinteistä ok toinen latu, kerenny tuiskuttaa jo toisen lähes umpeen, ota kunnon kepit eli sommat pitää olla isot, nyky sauvat uppoaa lumeen, rata pehmyt. Voi siinä luisteluhiihtää myös, jos ei oo liian nirso. Virpiniemessä, Haukiputaan Kirkolle, Kiviniemeen ei oo latuja kunnostellu 25.2 jälkeen. Perinteinen suht hyvä edelleen, luisteluhiihto kaipais jo kunnostusta, ei ees roskia kovin paljoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

siitä nyt sitten hiihtelemään ketä huvittaa ja aina joka talvihan voi treenata tervahiihtoon ja samalla saa tuloksen että voi verrata muihin omaa kuntoaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ladut olivat tänään (3.3) loistavassa kunnossa, siitä iso kiitos Vihiluodon kyläyhdistykselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos
Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi olemme nyt tässä tilanteessa?

85 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi olemme nyt tässä tilanteessa?

Ihminen on osa luontoa, ihminen elää luonnosta, ihminen ei ole maailmankaikkeuden napa ja rajat "kuvitellulle kasvulle" ... Lue lisää...
Huippuun viritetty

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.6.
Jari on tauolla. 26.6. - 3.8.

Naapurit

26.7.

Fingerpori

26.7.
Mainos

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 370 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut

stats-image