Oulu

Op­tik­ko­liik­keen työntekijä vei yli 22 000 euroa yhtiön rahoja – tuomio törkeästä kavalluksesta

Oulu 19.5.2017 13:14
Kaleva

Oulun käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1968 syntyneen naisen seitsemän kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeuteen törkeästä kavalluksesta. 

Oulun seudulla toimivassa optikkoliikkeessä työskennellyt nainen kavalsi yrityksen rahoja 2,5 vuoden aikana yhteensä 22 376 euroa.

Oikeuden mukaan nainen löi oston kassaan ja otti samalla kassasta rahaa itselleen useilla eri kerroilla. 

Nainen myönsi teon oikeudessa. 

Oikeuden mukaan teko oli törkeä, koska kavalluksen kohteena oli erittäin suuri määrä rahaa. Varoja vietiin pitkän ajanjakson aikana, ja nainen käytti hyväkseen luottamukseen perustuvaa vastuullista asemaa yhtiössä.

Nainen velvoitettiin maksamaan kavalletut rahat yritykselle täysimääräisenä.

MAINOS

Kommentoi

"Oikeuden mukaan teko oli törkeä, koska kavalluksen kohteena oli erittäin suuri määrä rahaa. Varoja vietiin pitkän ajanjakson aikana, ja nainen käytti hyväkseen luottamukseen perustuvaa vastuullista asemaa yhtiössä." Rapsakat 20 tonnia on oikeuden mielestä erittäin suuri määrä rahaa. Luottamuskin on vedetty mukaan tuomion perusteeksi. No hyvä. Kavaltamista ei tule hyväksyä missään olosuhteissa eikä millään perusteilla. Mutta miksi minua naurattaa kovin suuri vakavuus ja rikoksen perusteellinen arviointi tässä tapauksessa? Miksi minua EI naurata, kun miljoonien kavalluksista ei tuomita mitään rangaistusta? Tarkoitan sitä, että yksityispuolella vastuusta voi joko väistää täysin tai julkisessa kansantaloudessa kansaa voi vedättää suut ja silmät täyteen sitä itseään joutumatta minkäänlaiseen oikeudelliseen tai taloudelliseen vastuuseen. Samperi, kun tuli valittua väärä ammatti aikoinaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vapaus hyvä, mutta valvonta paras! Hyvä, että varas jäi kiinni. Tässä tapauksessa luulisin toiminnan jatkuneen jo vuosia, sillä homma on tainnut alkaa vorolla jo 90-luvun puolella. Jäävuoren huippu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Törkeästäkin kavalluksesta selviää lusimatta. Miten lainsäätäjä kuvittelee tällaisten lakien vaikuttavan ennaltaehkäisevästi? Oikeuden päätöksessä määrättiin nainen maksamaan kavaltamansa rahat yrityksille täysimääräisinä. Eikö tuo ole ihan itsestäänselvyys, mitä muuta oikeus olisi voinut edellyttää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuon on pientä kavallusta. Nämä optikkoliikkeet myyvät 3 euron arvoisia tuotteita 1000 euron hinnalla. Siinä on oikeaa kavallusta jos joku myyjä on sen huomannut ja hieman rokottanut 99 % katetta niin rangaistus voisi olla se tuttu "Jos vielä viet rahaa niin Mörökölli sinut vien"-juttu. Ne tosi roistot ovat ihan muualla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vain on 22 376€ "erittäin suuri määrä rahaa"??? joten minulla on erittäin suuri laina eli n. 60 000€

kertokaapa millä superlatiivillä sitä jotain 300 000€ rahamäärää kutsutaan ?
Tai Kajaanin kuluttamaan SAP:iin kuluttamaa 3.5 miljoona€ tai Oulun kaupungin yli 1 MILJARDI € budjettia

pikkuisen voisi skaalata näitä "erittäinen" , "jättisuuri" yms. sanojen merkitystä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et ilmeisesti ymmärtänyt että hän varasti toisen rahaa, nuo ovat rahankäyttöä jota yrität kuvailla noilla muilla summilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuo summa kuulosta kovin isolle, mutta jos kavallus on tehty pienestä yrityksestä (liikevaihto max. 150000€) niin silloin ko . summalla on jo vaikutusta liikkeen toimintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuo ole mikään summa! Hoitoalan firman työntekijä kavalsi vanhukselta 45 000 e. Työntekijä ei edes myöntänyt. Se vasta törkeää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen Pohjois-Karjalassa, Kainuussa, Koillismaalla ja Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Saksalaiset 1940 Oulussa

155 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Harmittaa ja ketuttaa kun meitä eläkeläisiä syyllistetään!

"Aamulehti vastasi tutkija Kimmo Kiljusen mielipidekirjoitukseen Työeläkevakuuttajien antamalla tiedolla. Jutun tiiviste... Lue lisää...
Mikä on eläkevelka?

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.4.

Naapurit

20.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image