Oulu

Nyt myös kuu­lo­vam­mai­set pääsevät nauttimaan lin­nun­lau­lus­ta Li­min­gan­lah­del­la

Uusi yhteistyöyritys mahdollistaa lintuluontokeskuksen opaspalveluiden laajentamisen myös kuulovammaisille. KUVA: Nissinen Laura
Oulu 17.5.2018 16:13
Kaleva

Syksyllä Liminganlahdelle lanseerattiin näkövammaisille tarkoitettu näyttelyopastus. Opastuksen olennaisia elementtejä ovat lintujen äänten kuuntelu sekä esimerkiksi erilaisten linnunsulkien ja munien tunnustelu. Uusi yhteistyöyritys mahdollistaa lintuluontokeskuksen opaspalveluiden laajentamisen myös kuulovammaisille.

Viittoen Oy tarjoaa kirjoitus- ja viittomakielen tulkkausta. Kirjoitustulkkaus on tulkkausmuoto, jossa puhe ja äänimaailma muutetaan tekstiksi. Tulkki kuulee kuulovammaisen puolesta ja kirjoittaa tekstiksi kaiken kuulemansa. Luontoretkellä kuvaillaan sanallisesti lintujen ääniä tietokoneen ruudulle.

Tulkkaus soveltuu etenkin kuuroutuneille tai huonokuuloisille. Palveluita voi käyttää luontokeskuksen opastusten yhteydessä erillistilauksena.

Liminganlahden luontokeskuksen lähitornilla järjestetään lauantaina 26.5. liikunta-, näkö- ja kuuloesteetöntä linnunlaulu- ja lintutorniopastusta.

MAINOS

Kommentoi

Ei sitten töräytellä siellä lintutornissa. Jos prööt (tai Wagnerin puuppa) ilmestyy ruudulle, niin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Lahtari haikailee 100 vuotta vanhoja ihania lahtiaikoja, silloin sai lain nojalla hävittää väärinajattelijoita. Lue lisää...
Piti olla sovinto!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image