Oulu

Mainos

Nettivideot käyn­ti­kort­ti­na

_
Oulu 13.8.2011 0:00
Anssi Juntto
Tyrnäväläistä rumpalilahjakkuutta Ukri Suvilehtoa, 17, kysyttiin äskettäin erään kokoonpanon Euroopan-kiertueelle, mutta nuorukainen kieltäytyi vähäiseen keikkakokemukseen ja koulun alkuun vedoten. Nuoresta iästä ja vähäisestä kokemuksesta huolimatta Suvilehto on noussut metallimuusikoiden tietoisuuteen melkoisella ryminällä.

"Internet on se juttu, minkä avulla muusikot ja bändit nykyään promoavat itseään. Olen tehnyt nettiin videoita, joissa soitan, ja niistä porukat tietävät minut rumpalina. Meininki promootion suhteen on varmasti ihan eri kuin kymmenen vuotta sitten", hän kertoo.

Rumpaliksi Suvilehto päätyi vahingossa. Musikaalisen perheen vesa lähti isänsä Kari Suvilehdon ohjaamille bänditunneille Kempeleen kansalaisopistoon haaveenaan soittaa kitaraa. Rumpalille vaikutti kuitenkin olevan enemmän käyttöä. "Samoihin aikoihin serkkuni soitti minulle Metallicaa, ja se oli siistein juttu, mitä olin ikinä kuullut", Suvilehto selvittää.

"Aloimme sitten jamittella Metallican biisejä. Minulla oli itse tehdyt rummut, joissa oli kattilan kansia ja säilykepurkkeja."

Ensimmäisen oikean rumpusettinsä Suvilehto sai vuonna 2003. Sittemmin Tama Stagestar on vaihtunut Tama Superstariksi. Juuri nyt kiikarissa on taas astetta parempi setti, tällä kertaa Pearlin valmistama.

Jos Suvilehto saikin ensimmäisen inspiraationsa Metallican Lars Ulrichilta, hänen tämän hetken suosikkejaan ovat muun muassa Hate Eternalissa ja Nilessa paukuttanut Derek Roddy ja Meshuggahin Tomas Haake.

"Eihän Ulrich mikään kummoinen rumpali ole teknisesti, mutta hänellä on tietty erottuva tyyli. Roddy ja Haake taas ovat kumpikin tosi persoonallisia ja monipuolisia."

Suvilehto liittyi äskettäin teknistä death metalia soittavaan De Lirium´s Orderiin, jonka muut soittajat asustavat Etelä-Suomessa. Suvilehto oli ehdolla bändiin jo viime kesänä, mutta pesti meni helsinkiläiselle Perttu Kurttilalle.

Kurttila oli kuitenkin sen verran kiireinen muiden projektiensa kanssa, niinpä bändi kiinnitti tilalle Suvilehdon.

Lue lisää lauantain Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Lapsella kaksi äitiä ?

Olisin mielelläni ollut kahden äitini kaltaisen naisen lapsi. Lue lisää...
Alkoholisti-isän poi...

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.2.

Naapurit

17.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image