Oulu

Mainos

Mu­nan­maa­laus­ta Jumprussa, Tähtisirkusta ja monenlaista musiikkia – Menovinkkejä Oulun pääsiäiseen

Oulussa pääsee monenlaiseen pääsiäistunnelmaan. KUVA: Kimmo Brandt
Oulu 24.3.2016 21:51
Kaleva

Hietasaaren ponipihalla voi nähdä pääsiäispupusta vilauksen koko perheen tapahtumassa. Ponipihan pääsiäistempaus järjestetään pitkänäperjantaina kello 12-13 Vaaskiventie 12:ssa.

Pohipihalla voi lähteä pääsiäismunien bongauspolulle ponien kanssa, rapsutella lampaita ja  minipossuja.

Tähtisirkuspäivä järjestetään lankalauantaina kello 12-15. Tähtisirkuspäivä on naamiais-karnevaali, johon kaikki halukkaat saavat pukeutua. Päivään kuuluu myös sirkusvälineiden kokeilua, kasvomaalausta ja sirkusesitys.

Sirkusesitys esitetään kaksi kertaa, kello 12.30 ja 13.30 Kurkelantie 2:ssa Oulun Tähtisirkuksessa.

Munan maalausta ja fadon kaihoa

Monet Ouluun pääsiäislomalle tulevat entiset oululaiset näkevät kavereitaan Jumprussa. Kaarlenholvin ja Jumpru Pubin ravintoloitsija Ari Laakkonen kertoo, että lankalauantai on selkeästi vilkkain päivä ravintolassa. Sunnuntaina meno alkaa rauhoittua.

Pääsiäisen aikaa Jumprussa maalataan munia. Asiakkaat maalaavat Laakkosen mukaan kiltisti munia koko pääsiäisen ajan. Oikeita kananmunia ei kuitenkaan baaritiskillä istuville anneta, vaan käytössä ovat styrox-munat

45 Specialissa voi käydä kuuntelemassa lauantaina melodista heavyrockia soittavaa Maj Karmaa. Hevimestassa puolestaan esiintyvät lauantai-iltana Coraxo, ruotsalainen Aktaion ja Casted.

Suomalaisen fadon uranuurtaja, fadolaulaja Anita De Coteau, esiintyy Tulindbergin salissa Oulun Musiikkikeskuksessa lankalauantaina kello 19. 

Luvassa on kaihoisia sävelmiä mereltä, suurta rakkaudenpaloa ja iloisia tavernaralleja, säestäjänä on flamencokitaristi Jari Lehtonen.

Oulun Ideaparkissa esiintyy sunnuntaina Matti Nykänen Duo kello 16 ja 17.

Pääsiäismusikaali ja Pietari-oratorio

INRI-pääsiäismusikaalia pääsee katsomaan lauantaina ja sunnuntaina kello 16 ja 20 Tuiran kirkossa. Musikaalissa Pilatus ja joukko opetuslapsia pohtii, nousiko Jeesus  kuolleista. 

Musikaalin on käsikirjoittanut ja laulut sanoittanut Terhi-Liisa Sutinen. Ohjaajana toimii Tuukka Myllymäki. Mukana musikaalissa on 50-henkinen kuoro, jota johtaa Marja Laitela.

Karjasillan kirkossa esitetään pääsiäismaanantaina kello 18 Pietari-oratorio.

Karjasillan seurakunnan tilausteos on Niilo Rauhalan sanoittama ja Antti Heikkilän säveltämä. Pietari-oratoriossa kuuluu vahvasti pääsiäisen ilo piinaviikon kärsimyksen jälkeen. Aiheita käsitellään särmikkään ja inhimillisen opetuslapsen Pietarin kautta.

Teoksessa ovat mukana Karjasillan seurakunnan Cantio Laudis -kuoro, Oulun Kamariorkesteri sekä solistit Heikki Rainio, tenori (Pietari), Markku Liukkonen, basso (Jeesus), Tomi Punkeri, baritoni (kertoja), Virva Puumala, sopraano, Johanna Fiskaali, mezzosopraano, Tuomo Rahko, tenoribaritoni, ja Jaakko Yrjänä, baritoni. Musiikin johtajana toimii Olli Heikkilä.
 

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos
Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sopeutumiseläke

Oli huvittavaa seurata perusteluja, miksi sopeutumiseläkettä ei saisi poistaa. Kuulemma vaikea löytää töitä... Nythän on... Lue lisää...
samat säännöt kaikil...

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image