Oulu

Mopovalvonnan tulokset huo­les­tut­ta­via Oulussa: 35 ajokieltoa, liki 150 sakkoa

Oulun poliisilaitoksen toukokuussa Oulun seudulla suorittaman tehostetun mopovalvonnan tulokset ovat huolestuttavia erityisesti mopojen virittämisen ja epäkuntoisuuksien osalta. KUVA: Joel Karppanen
Oulu 25.5.2016 15:16
Kaleva

Oulun poliisilaitoksen toukokuussa Oulun seudulla suorittaman tehostetun mopovalvonnan tulokset ovat huolestuttavia erityisesti mopojen virittämisen ja epäkuntoisuuksien osalta.

Poliisi tarkasti Oulun talousalueella, Iissä ja Kuivaniemellä sekä Kajaanista Kalajoelle yltäneellä valvontamatkalla yhteensä 270 mopoilijaa, joista vain joka toinen selvisi korkeintaan huomautuksella tai ilman minkäänlaista moitetta.

Poliisin tarkastamasta 270 mopoilijasta 35 määrättiin ajokieltoon. Pääsyynä ajokieltoon oli mopon virittäminen niin, että mopo katsotaan moottoripyöräksi, jolloin myös kuljettajan ajokorttivaatimus nousee merkittävästi. Erilaisista virittämisistä ja muista epäkuntoisuuksista annettiin 125 sakkoa sekä 24 rikesakkoa. Hurjimmillaan viritetyt mopot liikkuivat lähes sadan kilometrin tuntivauhtia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (66)

kyl ne on ittesä tappo vehkeitä ja suurin osa ajajista semmosii et kypärän sisällä ei oo älyllistä elämää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai ittensä tappovehkeitä? Pahinta tässä on, että vaarannetaan sivullisetkin varsinkin, kun kaahataan noilla viritetyillä menopeleillä ilman valoja pyöräteitä pitkin pientaloalueella. Kyllä vaaditaan jo sosiaalistakin kontrollia, sillä poliisi ei millään ehdi vahtimaan jokaista kevyenliikenteen väylää. Ja jälleen kerran, vanhemmat: missä on teidän vastuu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän poliitikot kiellä pian mopoilunkin, voi nämäkin
nuoret tuijottaa niska kyyryssä älyluuria..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No Jäälissä ei ainakaan ratsiaa ollut!! Täällä ei oo varmaa yhtään laillista mopoo!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi sais joka aamu kuusamontien varesta pyörätieltä pitkin tulevia möötoripyöriä pysäytellä vaan jos viittis pitää ratsian.
Kiimingistä tulevien mopojen keskinopeus on kukkivan kuntaan suoralla 60...90km tunnissa.
Poliisia ei kiinosta kiviäkään, pääasia että saavat abc:tä kiimigistä nyökkäämällä kahvit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tähän haluttaisiin oikeasti puuttua niin poliisi kävisi jokaisen Oulun yläkoulun mopoparkin läpi ja kokeilisi paljonko niillä kulkupeleillä oikeasti lähtee. Sitten vain lappuja kirjoittelemaan. Kyllä se alkaa maksavaa osapuolta jossain vaiheessa tympäisemään ja vanhempiakin asia kiinnostamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä joka kylältä löytyy 35 mopoa jotka sais ajokiellon kun vain olisi Poliisilla tehoja tarkistaa ja olisihan valtiolle lisätuloa tästä. Mahotonta häiriköintiä näillä isoäänisillä laittomilla pyörillä aina vaan lisääntyy kun ei niitä saa kuriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Okei, tänään virimopo ohitti kylämme keskustassa koululaisia jättävän linja-auton hana kaakossa. Nopeus 30 km/h alueella oli n. 60-70 km/h ja samaa vauhtia jannu veti sitten töyssynkin yli kyydissään suojakypärätön poika. Mopopoitsu jätti kyytiläisen erään liikkeen eteen ja kiihdytti sitten pyörätien puolelta stop- risteyksen yli pysähtymättä, tietenkin. Sitten hän parkkeerasi mopon kaupan eteen ja kaasutti äänekkäästi pari kertaa eläkeläisten kuullen. Olinhan siinä toki minäkin kolmivuotiaan tyttöni kanssa. Teki mieli vetää jätkää turpaan, mutta maltoin vaivoin mieleni tiedostaen toki sen, että olen satakiloinen mies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinne vaan taas Kaakkurin yläasteelle ratsaamaan, niinkuin joskus on tehty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyöräteillä ne täällä ajavat jatkuvasti. Kaakkurin keskuksesta ja Metelinkankaalta oiotaan pyöräteitä Metsokankaalle .
Koulun ympäristössä pikkukoululaiset ovat vaaravyöhykkeessä. Enemmän sais moottoripyöräpoliisi valvoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama ongelma ihan joka puolella kaupunkia. Myllyoja/Haapalehto-alueella on suosikkireitti ajella mopolla ostarilta pyörätietä pitkin Haapalehtoon alikulun läpi, ja suoraa pyörätietä rivitaloaluuen pihojen ohi - täysillä, tietenkin. En tiedä, mikä tähän olisi ratkaisu, sillä ymmärrän kyllä myös sen, ettei poliisilla ole millään aikaa olla heitä koko ajan kyttäämässä. Yksi vaihtoehto olisi, että ihmiset ottaisivat valokuvan tihulaisesta ja julkaisisivat sen verkossa. Toinen vaihtoehto on pistää betoniporsaita tai aitoja kevyen liikenteen reittien eteen, joista mopo ei mahtuisi kulkemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, viime viikolla mopokolari kuusamontien varrella menevällä pyörätiellä. Milloin seuraava? Ei kiinnosta ketään. Seuraava mopojen tarkistus 3 vuoden kuluttua. Ruumista ootellessa.
Mikä oli se uutinen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa ei saa pääsääntöisesti ajaa kevyen liikenteen väylillä mopolla. Jos on sallittu, on merkitty lisäkilvellä "Sallittu mopoille".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se nyt mopon viritys vaarallista. Kuinka monta sivullista on loukkantunut tai kuollut viritetyn mopon takia ? Tuskin kukaan. Minä viritin mopoa 11-vuotiaana 70-luvulla - kulki yli 80 km/h:ssa. Siinä oppi tekniikasta ja käsientaidosta. Viritysosat tilattiin isältä salassa Mopo-Sportilta esim. kilpakaasari, tehopakari, rattaat jne. Ajeltiin soramontuissa ja missä vain mopolla pääsi. Taisi niitä kilometrejä tulla yleisellä tielläkin. Jokunen kylkiluu meni, mutta mitään vaarallista ei koskaan. Myöhemmin olin kypsä moottoripyörän selkään ja nykyään aivan haka auton ratissa - kenties Suomen paras. Nuoruudessa pitää hakea rajoja, muutoin hukka perii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nykyään aivan haka auton ratissa - kenties Suomen paras=pyh taijat heittää legendaa ny

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (66)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa iltapäivällä runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa yöllä ja aamulla rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

299 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Toisinaan sitä on vaikea uskoa lajitovereidensa ajattelukyvyn olemassaoloon. Siitä on kammottavan vähän merkkejä maailma... Lue lisää...
aery

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image