Oulu

Moot­to­ri­kelk­kai­li­ja upposi jäihin Muhoksella - jään päällä vettä lähes puoli metriä

Oulu 31.1.2016 19:30
Kaleva

Moottorikelkkailija upposi pintajäiden läpi Muhoksella Muhosjoen yli menevän Leppiniementien kohdalla puoli seitsemän aikaan sunnuntai-iltana.

Pelastuslaitoksen pintapelastajat hakivat yksin liikkeellä olleen nuorehkon mieskelkkailijan pois pintalaudalla ja hinasivat kelkan pois joesta. Kelkkailija selvisi tilanteesta säikähdyksellä, ainoastaan varusteet kastuivat.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen palomestarin Marko Hottisen mukaan tapahtumapaikalla jään päälle oli kertynyt vettä lähes puoli metriä.

Hottinen kehottaa kelkkailijoita erityiseen varovaisuuteen ja tarkastamaan etukäteen kelkkareitit.

- Veden pinta on nyt noussut Oulujoella ja normaalin jään pinnalla voi olla huomattava määrä vettä. Tämän vuoksi eilen kantava reitti ei välttämättä kanna tänään.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Itse muuan vuosi sitten upposin kelkan kanssa merenjäällä Oulun edustalla.Soitin pelastuslaitokselle niin meinasivat että henkilöt pelastetaan mutta kalusto on itse hommattava pois sieltä omalla kustannuksella toisilla vissiin eri säännöt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihriäsaaren edustallakin ois ollu vene osan matkaa tarpeen ku kävi verkoilla. Ohut luminen jääkansi, jonka alla yli puoli metriä vettä "oikean" jään päällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lasku tietysti kelkan pelastaminesesta sen omistajalle? Tai vaihtoehtoisesti takavarikoitu kelkka pelastuslaitokselle/rajavartioille kuivatuksen ja kunnostuksen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä viitsi. Tuo homma on pelastuslaitoksen rutiinitoimintaa, eikä siitä laskua mene kelkkailijalle, eikä myöskään kelkkaa takavarikoida. Sinun logiikkasi mukaan myös sammutetut talopalot pitäisi talon omistajan maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei uutta auringon alla.Tuo on Kemijoella jokatalvinen ilmiö mutta ei täällä soitella pelastuslaitosta apuun.Joka ei tajua pysyä pois jäältä niin hommatkoon ite kelkkansa kuiville,ei sen pitäis olla pelastuslaitoksen hommia!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomattu on! Perjantaina vesi oli oulujoessa laskenut varmaan toista metriä ja jäät rannassa romahtanu alas ja lauantaina sitte nousi jään päälle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kelkkailijat ajaneet viikonlopun ajan rallia jäällä ja ponkilantiellä. Kelkkareiteillä ei pysytä!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Kyllä, juuri näin. Eli aloittaja on hyvä, ja miettii uudestaan ketkä täällä näitä taloustalkoita todella tekeekään. + pä... Lue lisää...
Taloudellisesti riip...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image