Oulu

Mitä kuuluu, Sakari Palsola? – "Kärpät merkitsee minulle seurana eniten"

Oulun Kärppien kapteenina Palsola nosti mestaruusmaljan ilmaan keväällä 2004. KUVA: Eljas Sallmén
Oulu 13.4.2018 14:07
Heikki Uusitalo

Oulun Kärppien entinen kapteeni Sakari Palsola lopetti pelaajauransa keväällä 2005. Sitä ennen Palsola ehti olla mukana nostamassa Kärppiä takaisin liigaan.

Palsola oli myös Kärppien uuden tulemisen ensimmäisen mestaruusjoukkueen kapteeni ja pääsi pitkän odotuksen jälkeen nostamaan mestaruuspytyn ilmaan keväällä 2004. Toista mestaruutta juhlittiin vuotta myöhemmin.

Peliuransa jälkeen Palsola on pysynyt Oulussa, ja hän työskentelee nykyisin Oulun kaupunginteatterin myyntipäällikkönä. Kaleva kyseli kevään kiekkohuuman keskellä entisen kultakärpän kuulumisia.

Mitä kuuluu, Sakari? 

Tällä hetkellä ihan hyvää, normaalia arkea, ja kesää kohti mennään. 

Kilpaurheilijan arki on jäänyt taakse jo melko kauan sitten. Minkälaista arkea nykyisin elät? 

Siitähän alkaa olla 12 vai 13 vuotta, kun olen lopettanut. Minulla on ollut hyvä tilanne, että heti peliuran jälkeen työllistyin, ja olen saanut olla työelämässä koko ajan. Nyt olen ollut puolitoista vuotta myyntipäällikkönä Oulun kaupunginteatterissa. 

Minkälainen työpaikka kaupunginteatteri on? 

Erittäin mielenkiintoinen ja hieno työpaikka. Olen joka päivästä nauttinut. Vähän erilainen maailma toki, jos vertaa normaaliin työpaikkaan, mutta itse asiassa paljon samaa kuin urheilusta ja joukkueurheilusta löytyy. Suurella tunteella jokainen työntekijä tekee produktioita. 

Urheilu-uran jälkeen olet viihtynyt myyntitöissä. Mikä sinusta myyntimiehen on tehnyt?

Ei mitään suunnitelmia ollut myyntialalle tai oikeastaan millekään muullekaan alalle. Kun lopetin urheilu-uran, se oli hyppy tuntemattomaan. Junnon Juha kyseli kiinnostusta jatkaa toimiston puolella hommissa, ja siinä oli myynti yhtenä osana. Sitä kautta tuli verkostoja ja tällä tavalla sitä olen ajautunut sille puolelle. Toki tällä hetkellä työnkuvaan kuuluu myynnin lisäksi paljon muutakin kuten markkinointia ja sen suunnittelua. Mutta myynnin kanssa olen ollut tekemisissä koko ajan peliuran jälkeen.

Nyt kun pelaajaurasta on jo hieman aikaa, minkälaisia ajatuksia ja tunteita Kärpät sinussa herättää? 

Kyllähän se lämpimiä tunteita herättää edelleen. Kärpät merkitsee minulle seurana eniten. Toki toinen on Rauman Lukko, jolla on paikka minun sydämessäni.

Hiihto kuuluu Sakari Palsolan harrastuksiin. Arkistokuva. KUVA: Janne Körkkö

Viimeisten kahden–kolmen vuoden aikana jääkiekon seuraaminen on ollut vähenemään päin. Toki tuloksia seuraan ja tiedän suurin piirtein missä Kärpät menee. Tarkempaan tarkasteluun ei ole enää innostus riittänyt. Tällä kaudella olen käynyt katsomassa neljä peliä.

Osaatko arvioida, onko Kärpillä eväitä mestaruuteen tällä kaudella? 

Ilman muuta Kärpillä on edellytykset mestaruuteen. Ei runkosarjaa sattumalta voiteta. Se varmaan kuvastaa joukkueen arkea kaikkein parhaiten ja sitä, millä tasolla pystyy pelaamaan illasta toiseen. Nyt koneet on pyritty virittämään äärimmilleen pudotuspeleihin.

HIFK-sarjaa olen seurannut. Näen, että Kärpillä on täydet mahdollisuudet voittoon. Tapparasta en tiedä mitään. Ilmeisesti sieltä tiivis ryhmä tulee vastaan, onpa finaalissa sitten Kärpät tai HIFK. Ilolla tervehdin Kärppien pelaamista tällä kaudella. Se on raikasta ja viihdyttävää ja uskon, että myös pelaajien on mukava pelata tuollaista pelitapaa.

Harrastatko itse nykyisin vielä liikuntaa?

Toki liikunta kuuluu osana arkeen. Pyrin liikkumaan niin paljon kuin mahdollista. Tavoite on liikkua päivittäin. Aina se ei toteudu, ja joskus tulee pitempiä pausseja. Talvella liikkuminen on pääosin hiihtämistä ja kuntosalilla käymistä. Kesät menevät ahkerasti golfin parissa.

Kalevan Mitä kuuluu -juttusarjassa haastatellaan pohjoispohjalaisille tuttuja henkilöitä. Kenen kuulumisia sinä haluaisit lukea? Ehdota itseäsi kiinnostavaa henkilöä alla olevaan kommenttilaatikkoon.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Voi sitä tunnelmaa silloin kun hornankattila oli vielä hornankattila! Nykyään saa olla tyytyväinen jos osa yleisöstä uskaltaa edes taputtaa käsiään, fanikatsomoa lukuunottamatta... Liigaan nousua yritettäessä koko halli mylvi ja ulvoi maalia, kärppiä tms! Siihen aikaan kävin melkein kaikki pelit katsomassa, nyt tunnelmaan pettyneenä kuuntelen pelit radiosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla muutenkin hakusessa, suurimpia kärppäikoneita kautta aikojen. Potkupallisti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistan viellä ajan lisä alueella kun mummo seurasi isäsi pelelä ja piti äänekästä kannustusta. Hieno kärppä suku Palsolan porukka hyvää jatkoa👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sakke ja Viuhkola, siinäpä oikein legendaariset kärppäsentterit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ja Pertti Liedeksen elikkä siis kuvan vasemmassa alakulmassa näkyvän Brett Lieversin kuulumisia..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

13
Jumbo-Lippo takoi viisi kunnaria KPL:n kentästä
12
Jalkapallofinaalin keskeyttäneitä aktivisteja kuulusteltu - Pussy Riot: Asianajajaa ei ole päästetty heidän luokseen
10
Antibiootteja käytetään liikaa ja osa kuureista on liian pitkiä – kuurien pituuteen ei ole mitään yleistä nyrkkisääntöä
8
Kustannustehokkuutta päihdehoitoon - päihteettömyyteen ja toipumiseen tähtääviin hoitoihin on usein vaikea saada maksusitoumusta Lukijalta
8
Trump on saapunut Helsinkiin – tviittasi lentokoneesta "Venäjän synneistä"
8
Helle jatkuu ainakin torstaihin asti – etenkin tänään ja huomenna on kuuma, Ouluun luvassa jopa 29 astetta
7
Oululaismies nosti 70 metrin syvyydestä hurjan pedon Norjassa – "Saattaa tarttua vaikka jalkaan kiinni, eikä päästä irti"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

327 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ihan vaan mielenkiinnosta kysäisen että... Onko korkea verotus mielestäsi työttömien vika. Voisi luulla että työtön oir... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image