Oulu

Mihin Suomi on menossa? Seuraa pa­nee­li­kes­kus­te­lua Rotuaarilla tai netissä

Kaleva ja Yle Oulu järjestävät lauantaina paneelikeskustelun Rotuaarilla. Keskustelun aiheena on Suomen itsenäisyyden juhlavuoden hengessä maamme menneisyys ja tulevaisuus. Arkistokuva Rotuaarilta. KUVA: Kerkko Konola
Oulu 11.8.2017 23:27
Laura Kangas

Kaleva ja Yle Oulu järjestävät lauantaina paneelikeskustelun Rotuaarilla. Keskustelun aiheena on Suomen itsenäisyyden juhlavuoden hengessä maamme menneisyys ja tulevaisuus: mistä tulemme, ja mihin oikein olemme menossa?

Paneelikeskusteluun osallistuvat historioitsija, Oulun yliopiston Suomen ja Skandinavian historian dosentti Marianne Junila, lääkäri ja muun muassa alkoholikulttuuria kritisoivasta Selvästi juovuksissa -kirjastaan tunnettu kirjailija Juhani Seppänen sekä Suomesta ja suomalaisuudesta kirjoittanut kirjailija ja toimittaja Roman Schatz.

Keskustelutilaisuus alkaa kello 12. Sen juontavat Hanna Seikola Ylestä ja Petri Laukka Kalevasta.

Keskustelua voi seurata myös suorana lähetyksenä Kaleva.fi:stä.

Yksi keskustelijoista, historioitsija Marianne Junila pohti viime lauantaina sitä, mikä on Oulun merkitys tulevaisuuden Suomessa. Junilan mukaan Oulun tuleva rooli on vielä hämärän peitossa. Enää pelkkä kaupungin koko ei merkitse niin paljoa kuin aikaisemmin, Junila sanoo.

– Kyllähän Oululla väitetään joku rooli olevan, mutta en tiedä, onko tai mikä se olisi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Suomen hyvinvointi ajetaan alas tällämenolla. Kiitos Sipilä, Berner ja Orpo. Muistakaa että keskusta ja kokoomus ei aja koskaan työmiehien etua eikä keskiluokan etua vaikkakin jotkin elää tässä utopiassa. Ajavat vain hyvin pienen eliitin etuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

100 vuotta ja Suomen tarina alkaa olla taputeltu, Suomi on globalisaation häviäjä, työ ja rahat karkaa maailmalle, poliitikot ei pidä tarpeeksi itsekkäästi Suomen puolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin Suomi on menossa? Suomi voi joko globalisoitua muun maailman mukana tai sitten käpertyä itseensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

suomi on syöksy kierteessä ja aivan herrojen takia kansaa alistetaan kuin koiria , herrat vain nostaa eläkkeitään vaikka ovat tienanneet miljoonia töissä ollessaan mutta mikään ei riitä heille ravatti sonneille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan pohjois- ja itäosassa.

Sadevaroitus: Maan eteläosassa voi sataa tänään rankasti, yli 20 mm tunnissa. Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa voi sataa huomenna rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa kehittyy huomenna ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Olen vetreä, nuorehko nainen. Ajattelen kokonaisvaltaisesti, en puoluepoliittisesti. Liikehdintä ei vaadi nytkään senaat... Lue lisää...
Ämpäreitä jonottavat...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image