Oulu

Met­so­kan­kaal­le tuleva Esperi Caren hoivayksikkö ke­hi­tys­vam­mai­sil­le vaihtuikin päih­de­kun­tou­tu­jien hoitokodiksi - ra­ken­nus­val­von­ta ei niele selityksiä

Oulun rakennusvalvonnan mukaan sille toimitetuissa molemmissa lupahakemuksissa Metsokankaalle tulevan yksikön käyttötarkoitukseksi on merkitty hoivayksikkö kehitysvammaisille. Kuvituskuva ei liity tapaukseen. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 16.5.2018 9:37
Arja Mikkola

Naapurien kuulemisen perusteella Metsokankaalle piti valmistua ensi vuodenvaihteessa hoivayksikkö kehitysvammaisille.

Myös Oulun rakennusvalvontaan on maaliskuussa tullut lupahakemus hoivayksiköstä kehitysvammaisille ja rakennuslupa on myönnetty tämän mukaisesti. Lainvoimaiseksi se on tullut 28. maaliskuuta.

Esperi Caren verkkosivujen mukaan Leimaajantien alkuun rakennetaan kuitenkin hoitokoti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Asukkaat ovat harmissaan.

Kaavassa kyseinen alue on palvelurakennusten korttelialue, joka sallii molemmat mainitut toiminnot. Rakennusvalvonta tekee laillisuusharkintaa, joka perustuu voimassa olevaan kaavaan ja lakiin. Tarkoituksenmukaisuusharkinta tehdään jo kaavoitusvaiheessa, sanoo rakennusvalvonnan johtaja Pekka Seppälä.

– Jos naapurikuulemisessa ja lupahakemuksessa on ollut väärä käyttötarkoitus, niin kehotamme rakentamiseen ryhtyvää hakemaan muutosluvan ja kuulemaan naapurit uudestaan, Seppälä neuvoo.

– Virhe on tapahtunut meillä, myöntää rakennusyritys Hovakon toimitusjohtaja Lauri Vappula.

Hänen mukaansa Ouluun olisi lähtenyt inhimillisen erehdyksen takia yhtä aikaa kaksi päittäin virheellistä Esperin lupahakemusta. Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien yksikön sama lupahakemuksen käsittelijä olisi täpännyt vahingossa osoitteeseen Soittajanlenkki 15 Hiukkavaarassa.

Rakennusvalvonta ei niele meriselitystä.

– Rakennusvalvontaan toimitetuissa molemmissa lupahakemuksissa käyttötarkoitukseksi on merkitty hoivayksikkö kehitysvammaisille, Seppälä toteaa.

Lue lisää 16.05.2018 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Hyvä kun tulee tukiasuntoja ei haittaa. Tosi hyvä. Minullaki lähellä itseasiassa kehitysvammaisten pienkoti niistä häiriötä enempi huutelua yms. Mutta päihdekuntoutujat tosi asiallisia ikinä ei ole ollu harmia siellä on hoitaja kokoajan paikalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonpa näytit tietävän asiasta :) Katsopa kun kehitysvammaisten pienkodissa on myös hoitaja paikalla...joten missä se ongelma?
Kait peilin omistat, siellä se näkyy ongelman syy :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Avun tarpeessa olevia ihmisiä kuuluu tulevan asumaan. Voitaisko olla suvaitsevaisia eikä pelkästään omaan napaan tuijottajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeiseti yritys huomasi, että päihdekuntotujilla pystyy tekemään paremman tilin, en keksi muuta selitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oisko vaikka luvansaanti myöhästynyt mikäli naapurusto ois saanu oikean käsityksen asiasta. Käsittämätöntä koijausta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitää valittaa, elämä on monimuotoista ja näillekin pitää antaa mahdollisuus hyvään elämään.
Tuollaisella rauhallisella omakotialueella nämä henkilöt saavat vahvistusta omaan tulevaisuuteen,
katsomalla sitä perheonnea ja idylliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mutta se on suurpiirteistä tällaisten isompien yritysten kanssa. Pienen yrittäjän "touhua" AVI tarkkaili vainoharhaisen tarkasti mutta kun yritys sitten myytiin suurelle ketjulle loppui vahtaaminen esim. henkilöstimitoitusten osalta. Nykyisin riittää, kun on riittävästi nimiä listalla, vaikka eivät koskaan ole edes yksikössä käyneet. Eli siis, kyllä tämä yrityksen lakimiesten hoitamana päätyy heille edulliseen lopputuokseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäpä jos sen olisi rakentanut valmiiksi, pitänyt loppukatselmuksen ja ilmoittanut käyttötarkoituksen muutoksesta vasta sitten? Olisiko Rakennusvalvonnasta todettu, että koska rakennukseen ei kohdistu luvanvaraisten muutostöiden tarvetta, toiminnot ovat niin lähellä toisiaan, rakennus sopii myös uuteen käyttöönsä eikä kaavamääräyksiä rikota, homma on kaikin puolin ok?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tähän tämä menee kun kaavoitetaan avokätisesti asutuksen keskelle ties mitä. Pääasia, että rakennusprojektit pyörii ja Kaupunki saa verotuloja. Sitten ihmetellään, kun alkaa tulla ongelmia-. Vastuutonta myydä okt-tontteja eikä kerrota mitä naapurustoon oikeasti tulossa. Nyt Ouka hereillä mitä säädätte!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää kuntoutujien saada asua. Hienoa kun pääsevät rauhalliselle alueelle. Niin pääsevät oikeaan elämään kiinni ehkä jopa opiskeluun. Lähiasukkaat menkää juttelee ei tartte pelätä Nimbyillä siis!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sote tulee, oletko valmis. Siis yksityisten palvelun tuottajien toimintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sote-yritysten tulevaa arkea. Yritykset vaihtavat omistajaa, omistatajat vaihtavat tilaajila, asiakkaat vaihtuvat, käyttötarkoitukset vaihtuvat. Kukaan ei tiedä mistään mitään muuta kuitn että kustannukset nousevat pilviin.
Kiitos Sipilä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, asukkaille on valehdeltu käyttötarkoituksesta ja annettu heidän ottaa satojen tuhansien eurojen lainat hyvässä uskossa. Nyt, vaikka uudey asukit olisivat 100% kunnon väkeä, hinta-stigma jää. Hoitolaitoksen vierestä on vaikea myydä asuntoa ainakaan ilman merkittäviä tappioita. Aivan eri asia jos sulla on vuokrakämppä. Voit milloin tahansa lähteä ja mennä paremmalle alueelle tai neuvotella jopa vuokrasta. Eri asia sitten on, minkälaosta porukkaa tuohon asutetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö. Ei ole muuallakaan vaikuttanut myynteihin eikä hintoihin. Käsistä viedään asunnot, ei kukaan kiinnitä tuollaiseen huomiota. Ihan yhtä rauhallinen on mt-kuntoutujien palvelutalo Talvikankaalla kuin vanhainkotikin tien toisessa päässä. Muista pihoista häiriötä onkin paljon enemmän, niistä terveitten ihmisten tavallisista kodeista. Ja silti häiriötä kaiken kaikkiaan hyvin vähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Poika ei halua mennä armeijaan

127 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Yh-äippien mollaus

Joo, se on todella omituista. Minut kasvatti yh-äiti ja olen menestynyt elämässäni erittäin hyvin. Tärkeintä ei ole se m... Lue lisää...
Typykkä!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image