Oulu

Merileijonat torkkuvat muiden treenatessa Oulussa

KUVA: Pekka Peura
Oulu 29.7.2015 6:42
Anni Hyypiö

Muutama tunti ennen suurta show’ta sirkusteltan takana esiintyjien alueella tuoksuu vienosti sahanpurulle ja hevostallille. Kolmelta iltapäivällä tunnelma Kaukovainion Ylimaan kentällä rekkojen ja asuntovaunujen keskellä on rauhallinen ja unelias.

Sirkus Finlandian yleismies Antonin Roos kertoo, että esiintymispäivänä iltanäytöstä edeltävät tunnit on omistettu esiintyjien treenille. Siksipä myös sirkuksen eläimiä herätellään hyvissä ajoin kohti illan näytöstä.

Kaleva sai vinkin aamukävelyllä bongatusta kahdesta kamelista. Lauantaina Ouluun saapunut Sirkus Finlandia ei kuitenkaan voi ottaa tästä kävelytyksestä vastuuta. Tänä vuonna satahenkisen sirkuksen mukana kun matkustaa kaksi merileijonaa, neljä hevosta ja yksi Tyson niminen bokseri, muttei ainuttakaan kyttyräselkää.

Vielä Sirkus Finlandian ensimmäisinä toimintavuosina sirkusteltassa esiintyi useampikin norsu. Suomessa villieläinten pito sirkuseläiminä on nykylainsäädännön mukaan kiellettyä. Siksi Suomen sirkusareenoilla ei nähdäkään esimerkiksi isoja kissapetoja, strutseja, karhuja tai norsuja. Merileijoniin Lappiin ja Lolaan Sirkus Finlandialla on oma erikoislupansa.

Lue lisää 29.07.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

219 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suuri sotaharjoitus 2021

Venäjä ei yksin omista kansainvälisiä vesiä. Suomi itsenäisenä maana voi kutsua tänne ketä itse haluaa. Siihen ei tarvit... Lue lisää...
Luvat ja valtuudet k...

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.4.

Naapurit

23.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image