Oulu

Mainos

Merileijonat torkkuvat muiden treenatessa Oulussa

KUVA: Pekka Peura
Oulu 29.7.2015 6:42
Anni Hyypiö

Muutama tunti ennen suurta show’ta sirkusteltan takana esiintyjien alueella tuoksuu vienosti sahanpurulle ja hevostallille. Kolmelta iltapäivällä tunnelma Kaukovainion Ylimaan kentällä rekkojen ja asuntovaunujen keskellä on rauhallinen ja unelias.

Sirkus Finlandian yleismies Antonin Roos kertoo, että esiintymispäivänä iltanäytöstä edeltävät tunnit on omistettu esiintyjien treenille. Siksipä myös sirkuksen eläimiä herätellään hyvissä ajoin kohti illan näytöstä.

Kaleva sai vinkin aamukävelyllä bongatusta kahdesta kamelista. Lauantaina Ouluun saapunut Sirkus Finlandia ei kuitenkaan voi ottaa tästä kävelytyksestä vastuuta. Tänä vuonna satahenkisen sirkuksen mukana kun matkustaa kaksi merileijonaa, neljä hevosta ja yksi Tyson niminen bokseri, muttei ainuttakaan kyttyräselkää.

Vielä Sirkus Finlandian ensimmäisinä toimintavuosina sirkusteltassa esiintyi useampikin norsu. Suomessa villieläinten pito sirkuseläiminä on nykylainsäädännön mukaan kiellettyä. Siksi Suomen sirkusareenoilla ei nähdäkään esimerkiksi isoja kissapetoja, strutseja, karhuja tai norsuja. Merileijoniin Lappiin ja Lolaan Sirkus Finlandialla on oma erikoislupansa.

Lue lisää 29.07.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

104
Mikä ihme meni pieleen 35 vuotta sitten? Sekä suomalaisten koulutustaso että älykkyys kääntyivät laskuun
77
Ely-keskus: Pohjantien sillat eivät kestäkään raskaita kuormia – siltaremontti voi viivästyä 2–3 vuotta ja lisäkustannuksia tulee
47
Lindström Ylellä: Oikeus opiskella työttömyysetuudella eduskunnan käsittelyyn maaliskuussa
40
Tyrnäväläisen muistisairaan omainen epäilee vilppiä kotiäänestyksessä – Vaalilautakunta: kaikki sujunut ohjeistuksen mukaan
36
Suomella ei ole Norjan aikeita kieltää turkistarhausta – eläinten vedensaantiin tulossa uutta
31
Kukkonen ei hätkähdä kohinaa ympärillään – "Isossa kuvassa vain hyvä asia"
29
Hanna Sarkkinen juhli Forbesin listalle pääsyä syömällä piiraan Lidlin parkkipaikalla – "Iso ja häkellyttävä huomionosoitus"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi keskiyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

270 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Väyrynen hurjassa nousussa

Väyrysen kannatus verrattuna Vanhasen kannatukseen on jo sitä luokkaa, että presidentinvaalista on tulossa Sipilälle neu... Lue lisää...
kansa neuvoo

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

23.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image