Oulu

Mainos

Merileijonat torkkuvat muiden treenatessa Oulussa

KUVA: Pekka Peura
Oulu 29.7.2015 6:42
Anni Hyypiö

Muutama tunti ennen suurta show’ta sirkusteltan takana esiintyjien alueella tuoksuu vienosti sahanpurulle ja hevostallille. Kolmelta iltapäivällä tunnelma Kaukovainion Ylimaan kentällä rekkojen ja asuntovaunujen keskellä on rauhallinen ja unelias.

Sirkus Finlandian yleismies Antonin Roos kertoo, että esiintymispäivänä iltanäytöstä edeltävät tunnit on omistettu esiintyjien treenille. Siksipä myös sirkuksen eläimiä herätellään hyvissä ajoin kohti illan näytöstä.

Kaleva sai vinkin aamukävelyllä bongatusta kahdesta kamelista. Lauantaina Ouluun saapunut Sirkus Finlandia ei kuitenkaan voi ottaa tästä kävelytyksestä vastuuta. Tänä vuonna satahenkisen sirkuksen mukana kun matkustaa kaksi merileijonaa, neljä hevosta ja yksi Tyson niminen bokseri, muttei ainuttakaan kyttyräselkää.

Vielä Sirkus Finlandian ensimmäisinä toimintavuosina sirkusteltassa esiintyi useampikin norsu. Suomessa villieläinten pito sirkuseläiminä on nykylainsäädännön mukaan kiellettyä. Siksi Suomen sirkusareenoilla ei nähdäkään esimerkiksi isoja kissapetoja, strutseja, karhuja tai norsuja. Merileijoniin Lappiin ja Lolaan Sirkus Finlandialla on oma erikoislupansa.

Lue lisää 29.07.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maalla kasvaneet ovat monitaitoisempia kuin kaupungissa kasvaneet

Samanlaisia ennakkoluuloja ja "näkemyksiä" on maalaisilla meistä kaupunkilaisista "Eivät osaa mitään". Kaikkia ei vain k... Lue lisää...
ja höpsis

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.11.

Naapurit

18.11.

Fingerpori

18.11.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image