Oulu

Mainos

Mat­ka­kes­kus­kaa­va hyväksyttiin ilman tietoa mat­ka­kes­kuk­ses­ta

Arkkitehtuuritoimisto Juha Paldanius Oy
Oulu 2.2.2016 7:10
Liisa Laine

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Oulun asemanseudun eli matkakeskuksen uusitun asemakaavan.

Vaikka kaavan nimi on matkakeskuskaava ja sitä on sellaisena kohta kymmenen vuotta kaupungin päätöksenteossa pyöritelty, ei Lemminkäisellä ja VR:llä ole tällä hetkellä sellaisia sopimuksia, jotka automaattisesti tarkoittaisivat uuden matkakeskuksen toteutumista.

Uudessa asemakaavassa matkakeskuksen alueelle voidaan rakentaa aikaisempaa enemmän asuntoja. Korttelisuunnitelman mukaan asuntoja mahtuu kolmeen 12-kerroksiseen asuintorniin kaikkiaan 265.

Matkakeskukselle on varattu matala kolmikerroksinen tila pohjoiseen päätyyn.

Kaavamuutos tehtiin Lemminkäinen Talo Oy:n hakemuksesta. Kaavassa luovutaan ajatuksesta rakentaa asemalle kauppakeskus.

Lue lisää 02.02.2016 Kalevasta.

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (69)

"Lemminkäisellä ja VR:llä ole tällä hetkellä sellaisia sopimuksia, jotka automaattisesti tarkoittaisivat uuden matkakeskuksen toteutumista."

Erittäin paljon mahdollista, koska VR käsittääkseni ei omista edes tuota tonttia.. Miksihän lie heillä silloin täytyisi olla sopimus..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on todella törkeää.

Öky-asutojen kulahtaneet tornit ja vielä täysin väärässä paikassa.

Toisessa laidassa pikkuruiset tilat - muka makustavia varten.

Häntä heiluttaa koiraa. - Aina vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Infotilaisuus oululaisille. Missä ovat Lemminkäisen ja Arinan edustajat, hehän tekevät päätökset, virkamiehet nauttivat vain palkkaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käykää ottamassa lahdesta mallia niin näette miten keskusta ei ainakaan kannata tehdä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienon näköinen suunnitelma ! Kaupungin keskusta komistuu melkoisesti heti kertaheitolla ! HYVÄ JUTTU !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtä komiaa kuin torinrannan DDR-bunkkerit. Hyvin passaa oulun tyyliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuin kolme Kemin kaupungintaloa Oulun asemalla. Asuntoja suoraan kaupungin sykkeeseen, pingpong pikajuna Kemijärveltä Kontiomäen kautta Helsinkiin lähtee raiteelta kolme. Huijausta koko projekti, huorataan aseman paikka asunnoille. Oululaista osaamista parhaimmillaan ja munattomia virkamiehiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkos tämä nyt se uusi laajennus sairaalaan? -Ainakin näyttää aivan vanhalta sairaalalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milläs väännöllä VR ja kaupunki ajattelevat tämän jälkeen toteuttaa rautatie- tai liikenneaseman? Grynderi sai maat ja kaavan, rakentaa vain asunnot, rakennusneliötkin taitaa täsmätä aiempaan kauppakeskuskaavaan, milläs niitä jo kertaalleen luvattuja poisviemään. Talot ovat aika laatikoita, tulee sosiali(sti)nen realismi mieleen, yksityiskohdat minimiin ja väriä runsaasti päälle. Nyt sitten jäädään odottelemaan, mitä Raksilan puolelle piirretään linja-autoaseman paikalle, jospa sinne meidän uusi rautatie/linja-auto/liikenneasemamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matkakeskus on tarkoitus rakentaa viimeisenä kunhan ensin kolme asuinkerrostaloa on saatu pystyyn. Järjestys on sellainen että taitaa projekti seisahtua kenties lopullisesti siihen kohti kun Matkakeskusta pitäisi alkaa rakentamaan. Taitaa nyt vähintään neljä seuraavaa vuotta vierähtää kun joku valittaa kaavasta ensin Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen ja sen jälkeen Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Eli rakentamaan voisi päästä hyvällä lykyllä siinä vuoden 2020 tienoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on pakko valittaa, koska tämä vie lopullisesti uskon oululaiseen päättämiseen ja arkkitehtuuriin. Tälle paikalle pitää rakentaa jotain hienompaa ja massiivista, eikä tavanomaista massatuotantoa. Aseman ilmeen kohentamisen yhteydessä pitäisi hallituskadun matalat yksikerroksiset liikerakennukset purkaa ja rakentaa tilalle korkeata umpikorttelia, mutta nyt näiden tornien kanssa toistetaan samat vanhat virheet, kun ne yhdistetään toisiinsa yksikerroksisilla osilla ja itse matkakeskuskin on umpitylsä ja mitään sanomaton. Kaiken lisäksi aseman raksilanpuoleisen alueen suunnittelukilpailussa töiden pitää huomioida matkakeskuksen arkkitehtuuri, joten odotettavissa on, että siitäkin tulee ihan samanlainen pettymys.

Mistä päättäjille saisi lisää kunnianhimoa, että saataisiin oikeasti lisää kaupunkia ja hienoja rakennuksia ouluun?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka tämä ei tähän kuulu, niin Isollekadulle Hammarin kortteliin oli muistaakseni suunnitelmissa piirretty samanlaisia torneja matalamman osan päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä hyvä!

Nyt vaan vauhdilla rakentamaan - ei tämä Oulu nukkumalla (eikä kaikesta valittamalla) nouse!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuha rakennetaan se kauppa- ja matkakeskus niinkuin alunperin suunniteltiin, EIKÄ ASUNTOJA.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa riittäisi matkakeskukseksi tivoleista tuttu lipunmyyntikoju jossain linja-autoaseman parkkipaikalla. Suuruudenhullulla tuppukylällä riittää kyllä mahtipontisia sloganeita, joista on todellisuudentaju kaukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo on nyt sitten taas sitä perusnegatiivista äärinihilismiä: jos ihan tosissaan ollaan, niin kyllä tarvitaan oikea asema ja matkakeskus. Voisit käydä katsomassa nykysysteemiä, niin voisit tulla siitä vakuuttuneeksi. Lipunmyynnissä on aina asiakkaita (milloin se vain on auki), ja odotussali pullollaan porukkaa. Ongelmana on se, että Oulun rautatieliikenteen matkustajamäärät ovat varmaan 1000-kertaiset siihen nähden (lähes miljoona matkustajaa vuodessa) mitä ajatellen nykyinen - kunnioitettavasti 130 vuotta palvelut ja arvokas asemarakennus - on rakennettu. Eli nykyinen asema ansaitsisi jo eläkepäivät jossain muussa käytössä, ja sen tehtävät uudelle modernille matkakeskukselle, jossa olis yhdistetty eri liikennemuodot (juna, bussi, lento), lipunmyynti, oheispalvelut odotustiloineen sekä matkailijainfo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuo näyttää todella samanlaisilta kuin entivanhaset sosialistimaiden asuinlähiöt. Ketkä arkkitehdit ovat vastuussa nimet esille. Ympäristörikos. Mikä on noiden funktio , mahdollisimman paljon asuntoja ympättynä yhteen laskutikkua ja viivotinta käyttäen ei tartte käyttää visioita

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (69)
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan eteläosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Älykkäät ovat usein ateisteja

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Älykkäät ovat usein ateisteja

Uskonto on heikkojen ja vastuuntunnottomien ihmisten oljenkorsi. Ei tarvitse itse ottaa vastuuta asioista eikä tarvitse ... Lue lisää...
Helppo on piiloutua

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image