Oulu

Mäntylän Sale ryöstettiin puukolla uhaten

Oulu 11.3.2012 17:29 | Päivitetty 11.3.2012 18:49
Kaleva

Mäntylän kaupunginosassa oleva Sale-lähimyymälä ryöstettiin puukolla uhaten sunnuntaina iltapäivällä puoli viiden aikaan. Tekijä sai saaliikseen pienen summan käteistä rahaa.

Poliisi pääsi nopeasti tekijän jäljille yleisöhavaintojen ansiosta. Poliisi tavoitti ryöstäjän tuntomerkkeihin sopivan henkilön pian teon jälkeen läheisen kerrostalon rappukäytävästä.

Miehen hallusta löytyi epäilty ryöstösaalis.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä ryöstönä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (43)

Aiemmat kommentit lukeneena voisin sanoa, että Mäntylä on (ainakin minun kokemukseni mukaan) suhteellisen rauhallista asuinaluetta. Muutamia "epämääräisen" oloisia ja ei-toivottavia tyyppejä (uutisen luettuani tuli heti eräs naapuri mieleen) mutta eipä niistä hörhöistä taida päästä eroon missään. Erittäin hyvä että tekijä saatiin nopeasti kiinni, lienee ollut joku päihdeongelmainen asialla?

Minusta on hyvä että kaupat saavat olla auki sunnuntaisin. Sale-kauppojen entinen klo 7-24 välinen aukioloaika kuulosti melko hullulta, nykyisellään taitavat kaikki olla enää myöhäisintään klo 22 asti auki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa hyvä että asun täällä Meri-Toppilassa ! Voi että kauheit paikkoja nuo Mäntylä ja sen lähialueet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvata saattaa, mitä tarkoitusta varten rahoja ryöstettiin. Onneksi vähillä ja vielä vähenevillä resursseilla toimiva poliisimme on tehokas. Nämä kuoleman kauppiaat, jotka huumeiden myynnillä elävät, pitäisi saada eliminoitua yhteiskunnastamme. Käyttäjäksi houkuteltu kuvittelee olevansa tilanteen herra, mutta ei huomaa itse miten syvällä on, ennenkuin on myöhäistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkee taas mihin aukioloaikojen vapauttaminen johtaa. Joko tämän luonnottoman sunnuntaiaukiolon saisi viimein loppumaan niin ei sattuisi enää näitäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi sunnuntaiaukiolo on luonnoton? Päivä se on siinä missä muutkin viikonpäivät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenköhän tähänkin ryöstöön on vaikuttanut pidennetyt aukioloajat? Sale ryöstetty puoli viisi iltapäivällä!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän tyyppiset rikokset eivät varmasti vähene tuomioita koventamalla, ei se päihdeongelmainen ihmisen raato enää siinä vaiheessa ole aivotoiminnaltaan kyvykäs ajattelemaan seurauksia, kun se sinne saleen sen terän kanssa hiippailee. Miten me saataisiin yhteiskunnassa estettyä ja näiden ongelmien lisääntyminen ja kansalaisten ( myös syrjäytymisuhan alla olevien ) ajautuminen umpikujaan tunnistettua ennenkuin mitään peruuttamatonta tapahtuu?
Nämä nykyään selvästi lisääntyvät perhesurmat, ryöstöt, pahoinpitelyt jne. kertovat kyllä jokaiselle älykkäälle ihmiselle että millään vankeustuomioiden korottamisella näitä asioita ei korjata, yhteiskunnan fokus pitää saada kansalaisten, niin varakkaiden kun köyhienkin hyvinvoinnin turvaamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen sitä mieltä että me päihdeongelmaiset ihmisen raadot olemme kyllä kyvykkäitä ajattelemaan seurauksia ja riskit on kyllä aivan varmasti kaikilla tiedossa, mutta siinä vaiheessa kun joku tekee jotain tämän tyyppistä niin yleensä kiinnostus seurauksista on vähintään -100.. Ja sitäpaitsi mikäs ihmisellä ollessa valtion täyshoidossa :) Sinne kun mukaan ottaa esimerkiksi pleikkarin tai vastaavan niin on mukavasti tekemistäkin ja melko halvalla ne kumminkin mukaan sinne saa :) Mutta kommentissasi on kyllä perää, koska rikollisuus syntyy tarpeesta enkä usko että kukaan lähtee ihan huvin vuoksi näitä tekemään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommentoijatkin voisivat tässä jälleen niin ikävässä tapauksessa kiinnittää huomionsa sellaiseen positiiviseen asiaan, että virkavalta oli ajan tasalla, ja rosmo jäi nalkkiin tuoreeltaan. Näinhän on valtaosassa näistä tapauksista. Valitettavasti nämä poloiset, jota näitä onnettomia ryöstöntapaisia tehtailevat, eivät lue lehtiä. Eli eivät tiedä, että yli 90% todennäköisyydellä jäävät tuoreeltaan kiinni. Siksi toisekseen: asellisesta ryöstöstä ei pääse sakoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonpa nuita ryöstöjä jos jonkinmoisilla asseilla tehhään. Kyllä tuo entinen kotikaupunki on kuuluisa jo näistä Sale, R-kiskan ja Siwan sekä tietysti OP-ryöstöistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ryöstäjä viettää yön putkassa ja aamulla taas pääsee "hommiin" Suomessa paapotaan rikollisia, ei mitään tuomioita jotka lopettaisivat rikoskierteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä saa näitä uutisia lukia melkein joka toinen viikko, tuollaiset ryöstäjät telkien taakse! Ja kaupat 21.00 kiinni ja viikonloppuisin 18.00... Vaikka mistä niistä tietää millon ne tulee ryöstää, mut eihän siinä oo mitään järkiä pitää yökaudet kauppaa auki...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puoli viiden aikaan oli siis iltapäivällä, ei keskellä yötä. Lue enemmän niin hermostut vähemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tässä hätää, kun hallitus vastaa rikollisuuden kasvuun leikkaamalla poliisien määrää rahoittaakseen rahan rahtaamisen Kreikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä se teettää hyvinvointivaltio SUOMI.

Nostakaa perusturvaa.. joka viikko ryöstetään Sale ja viikolla kaikkea muuta.
On se kumma, verot tapissa joka asiassa mutta ryöstellään niinkuin romaniassa. hieno homma saulit ja muut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kiva että kalev ajulkasee tietämättömien kommentit mutta kun on faktoja ei viestiä julkasta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (43)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

125 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

En todellakaan arvostele ketään työtätekevää, vaikka maksaisi kuinka vähän veroja tulojen pienuudesta johtuen. Jokainen... Lue lisää...
+

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image