Oulu

Maa­han­muut­to­vi­ras­to lakkauttaa useita vas­taa­not­to­kes­kuk­sia - Kuusamo, Liminka ja Oulun Kastelli listalla

Irakilaiset Kavvav Ali (vas.), Yasser Yuonus, Amed Kareen, Abas Hasaan, Ibrahim Diao ja Jaafar Abass asuvat entisen Kastellin koulun musiikkiluokassa, jossa on muuten viihtyisää mutta vähän turhan paljon porukkaa samassa huoneessa. Arkistokuva. KUVA: Leinonen Jukka
Oulu 3.3.2016 10:10 | Päivitetty 3.3.2016 10:52
Kaleva

Maahanmuuttovirasto lakkauttaa useita vastaanottokeskuksia eri puolella Suomea. Pohjois-Suomesta lakkautuslistalla ovat Kuusamon, Limingan ja Oulun Kastellin yksiköt. Esimerkiksi Kastellissa on tällä hetkellä noin 270 turvapaikanhakijaa.

Kuusamossa Coronarian ylläpitämän yksikön toiminta lakkaa elokuun loppuun mennessä, Limingassa SPR:n ylläpitämän hätämajoitusyksikön toiminta toukokuun loppuun mennessä ja niin ikään SPR:n ylläpitämän Oulun Kastellin hätämajoituskeskuksen toiminta kesäkuun loppuun mennessä.

Yhteensä vastaanottokeskuksista vähennetään noin 2 700 paikkaa aikuisten ja perheiden vastaanottokeskuksista ja noin 300 paikkaa alaikäisyksiköistä ja kansanopistoista koko maassa.

Maahanmuutoviraston mukaan lakkautukset liittyvät siihen, että kapasiteettia sopeutetaan turvapaikanhakijamääriin.

Vastaanottoyksiköiden majoituspaikkojen käyttöaste on nyt noin 85 prosenttia, mikä tarkoittaa sitä, että yksiköissä on myös vapaita paikkoja. Myös vapaiden paikkojen ylläpito maksaa, joten karsimalla vapaita paikkoja karsitaan myös kuluja, Maahanmuuttovirasto perustelee.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tänäkin päivänä tuli etes yksi hyvä uutinen. Toivottavasti tämä sulkeminen tapahtuu mahdollisimman pian.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei!! Mihin nämä hätää kärsivät lääkärit, insinöörit ja lentokapteenit nyt majoitetaan!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarvi enää majoitusta, koska raketti-insinöörit ovat työllistyneet Oulun kuurakettiteollisuuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin hyvä asia, että vastaanottokeskusten määrää pienennetään. En usko, että niitä avataan enää uudelleen, koska se olisi kuntien ja niiden asukkaiden halveksimista ja pompottamista. Valtaosa suomalaisista ei hyväksy puolueiden sekaantumista pakolaisbisnekseen. Kolmen vuoden päästä on uudet vaalit ja niissä viimeistään pitää sanoa stoppi Alexander Stubbin pakolaisia halajavalle linjalle. Tulee aivan liian kalliiksi ja työ-, koulutus- ja asuinpaikkojen haku suomalaiselle veronmaksajalle koskien pakolaisia . Ei Suomi voi olla koko maailman omatunto! Ruotsi jo yritti ja huonostihan siinä kävi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaatko äänestää Sdp:tä? Sdp ottaa vastaan kaikki jotka maahan haluavat, lopputuloksesta viis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jännittävää nähdä tarvitseeko näitä nyt suljettavia vastaanottokeskuksia avata vielä uudestaan, emmehän vielä varmuudella tiedä minkälainen pakolaisaalto kesäaikaan on tulossa. Kustannuksia ainakin on tulossa jo näillä maahan saapuneilla määrillä. Luotettavimman kuvan kustannuksista saa Ruotsista, jossa maahanmuuttovirasto edellyttää hallitukselta lisäbudjettia tämän vuoden maahanmuuttokustannusten kattamiseksi. Kuluvan vuoden kokonaiskustannuksiksi arvioidaan 60 miljardia kruunua. Ruotsiin tuli pakolaisia viime vuonna n. 160 000 henkilöä ja Suomeen 32 000 henkilöä eli täsmälleen viides osa Ruotsin määrästä. Jos muutetaan tuo 60 miljardia kruunua euroiksi, saadaan summaksi n. 6,5 miljardia euroa ja siitä viidennes eli arvioitu kustannus Suomessa, saadaan 1,3 miljardia euroa. Mistähän tuollainen summa leikataan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös se että Suomi joutuu maksamaan nämä paluulennot on erittäin typerää. Miksi Suomi joutuu maksamaan ja miksei kuluja "peritä" näiltä mailta joista he ovat tulleet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvaatte varmaan mistä. No tietenki vammautuneilta, vanhuksilta ja pienituloisilta. He kun eivät kykene asettumaan vastahankaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kuluja voi tosiaan karsia kun ei anneta tukiaisia pörssiyrityksille jotka tekevät tästäkin asiasta pelkkää bisnestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuo sinun esittämä karsintakohde nyt ei liity tähän asiaan mitenkään. Tässä asiassa se karsiminen on ihan kohdallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Kyllä, juuri näin. Eli aloittaja on hyvä, ja miettii uudestaan ketkä täällä näitä taloustalkoita todella tekeekään. + pä... Lue lisää...
Taloudellisesti riip...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image