Oulu

Lukiota puolustettiin kiivaasti Haukiputaalla – katso kuvagalleria

Haukiputaan lukiota käyvä Ulrika Mehtälä sanoi Haukiputaan lukiolla Oulun raati –tilaisuudessa, että nuorten opiskelut ja valmistuminen ammattiin viivästyvät, jos Haukiputaan lukio liitetään Ouluun Raksilan kampuslukioon. KUVA: Kontiainen Jarmo
Oulu 23.2.2016 21:25 | Päivitetty 23.2.2016 22:56
Antti Ervasti

Haukiputaan lukiolla tiistaina pidetty Oulun raati käsitteli kiivaasti alueen kouluasioita.

Lakkautuslistalla siellä ovat lukio sekä kyläkouluja. Erityisesti lukiota puolustettiin puheenvuoroissa urakalla ja ihmeteltiin, miten sivistys –ja kulttuuripalvelut haluaa tuhota Haukiputaan kasvun ja kehityksen näivettämälllä koulupalveluja.

– Uskon, että lukiolaisilla venähtää opiskeluaika kolmesta neljään vuoteen, jos koulupäivät pitenevät bussimatkojen takia. Ainakin itselläni venyisi, jos Oulussa joutuisin kulkemaan koulussa, sanoi Haukiputaan lukiota käyvä Ulrika Mehtälä.

Katso kuvagalleria tilaisuudesta.

Haukiputaan lukiolla esitettiin ennen Oulun raadin alkua uudelleen sanoitettu versio Queenin klassikkokappaleesta We Will Rock You.
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (56)

Justiinsaha sinne haukiputtaalle varta vasten rakennettii kokonaa uus lukio ja yläaste ja nyt heti oltaski laittamassa sitä pois... Mikähä järki tosaki touhussa oikee on? Ohan siellä se ammattikouluki, nii miksi ei vaa niitä molempia sielä nyt vois pittää... Näyttää melekee siltä että kohta kaikki oulun alueella asuvat pistetään samaan tilaan. MUTTA mihin mahtuu? Noh, rakennetaanpa taas uus valtava koulurakennus...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järkevää pitää ympäristökunnissa toimivat lukiot, jotta ne pysyvät elinvoimaisina eivätkä näivety.
Oulu on laajempi kokonaisuus, kuin yksi napakeskusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naurettavaa puolustaa pientä maalaislukiota. Se on vain siten, että suuret kampukset tulevat ja osaamisen tietotaito ja nykyteknokogia keskitetään kaikkien parhaaksi. On erittäin hyvä, että sivistys ja koulutus siirtyy laaja-alaisiin yksiköihin. Suomessa uudistukset vaativat aina vastarinnan, mutta muutaman vuoden kuluttua kaikki ovat tyytyväisiä uusiin opetuskeskuksiin. Ei ole näyttöä siitä, että pienet koululaitokset tuottaisivat parempaa tai innovatiivisempaa väkeä. Päinvastoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö,höpö. Mistähän ne Suomen viisaat tulee? Ei ainakaan suurista kampuksista. Turha puollustella massakouluja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vohan kaikki keskustan lukiot sulloa kampukseen. Sittenhän siellä on se tietotaito, joka sitä haluaa.
Ei kaikkia sinne tarvitse pakottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kun haukiputaalta ollaan viemässä lukio ja poliisilaitoskin, muut virastot jo menneet,
niin eiköhän satsata porukalla siihen että Iissä sentään lukio säilyy!
Haukiputaalaiset voisivat liittyä Iin kuntaan, niin säilyisi lukio myös haukiputaalla.
Poliislaitoksen paikaksi Ii olisi mitä parhain, siitä on hyvä hoitaa maakuntaa simosta haukiputaalle ja yli-iihin asti.
Työvoimatoimisto takaisin iihin niin haukiputaalaiset voisivat kulkea lähempänä palveluissa.
Huom ellei, niin kelakyyti kaikille ilmaiseksi työkky ja kela-asiointimatkoille

Kyllä se siitä, oulu vei kaikki, mutta kasataan Iistä tilalle maakuntamalli!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lakkautetaan Lyseo. Matikkalinjalaiset kulkee Haukiputaalle, reaali linjalaiset Kiiminkiin ja kielilinjalaiset Oulunsaloon. Pokkitörmöllä Lyseon kohdalla on pysäkki. Ei tarvitse liikenne järjestelyjä kun onnikat on noihin suuntiin aamulla tyhjinä. Ei tarvitse jatkuvasti korjata sitä Lyseon homeongelma muistomerkkiä, voi laittaa vain ovelle lapun, että museo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei urputtajat: Silloin kun kuntaliitosta tehtiin Oulussa toimivat vielä täysillä Nokia ja Microsoft ja kaikki oli hyvin. Sen jälkeen on Oulusta lähtenyt yli 5000 alan työpaikkaa. Siksi säästöt. Jos nyt keskusteltaisiin kuntaliitoksista ei kuntia enää Ouluun edes haluttaisi. Ei varmasti. Säästöt on vain tehtävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos periferia-alueet pannaan maksajiksi, niin ei se kyllä ole kohtuullista. Kaikkien pitää maksaa ja se tarkoittaa veronkorottamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina löytyy näitä, jotka puolustavat päättäjien ratkaisuja omilla kokemuksillaan, jotka olivat niin ja niin paljon hankalampia kuin minkä eteen jouduttaisiin tämän ehdotuksen kanssa. Eikö meidän kaikkien tulisi pyrkiä päätöksiin, jotka helpottaisivat ja tasa-arvoistaisivat tässä tapauksessa opiskelijoiden koulunkäyntiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sellaisiin päätöksiin pyrkiminen olisi paljon helpompaa jos olisi rahaa jolla ne päätösten toimeenpanemiset rahoitetaan ja jaetaan kaikille sitä hyvää ja nannaa. Ei se pelkkä päättäminen mitään auta jos ei ole millä mällätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeasti hävettää, kun kaikki palvelut viedään ympäristökunnista. Jos halutaan bussissa istua, niin siutataan keskustasta porukkaa Haukiputaalle, kyllä sinne sopii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Irrallisia huomioita/kysymyksiä kouluverkkokekskusteluun:
- Kuinka monta koulua ympäryskunnissa rakennettiin ennen yhdistymistä pikapikaa? Kuinka paljon niistä koitui yhteiseen yhdistyneen Oulun piikkiin maksettavaa? Vai maksoivatko Haukipudas, Kiiminki, Yli-Ii ?? varsin vasta valmistuneet koulunsa ennen yhdistymistä omasta piikistään?
- Oma matkani lukioon oli taannoin noin 20 kilometriä ja linja- auto kulki "kerran päivässä". Sain opiskeltua, harrastettua ja pääsin vielä jatkamaan opintojakin. Varmaan olisi ihanteellista, jos kaikilla olisi kaikki koulutuspalvelut naapurissa. Kun jostain on nykytilanteessa pakko luopua, on kauemmas kouluun lähteminen helpompaa lukioikäisille kuin alakoululaisille.
- Yritetään rakentaa sopua eikä valittaa esittämättä vaihtoehtoja ilmeisen välttämättömille säästöille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi rakentaa laaja yhteinen Oulu ja sitten kaikki kuskataan keskustaan. Tässä on nyt takana paljon muuta kuin säästäminen. Vaikea se on valita, kun on vain huonoja vaihtoehtoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksihän Oulu halusi laajentua valtavaksi alueeksi, kun se ei kuitenkaan halua pitää liitettyjä alueita kasvukykyisinä vaan viedä palvelut ja toiminnot yhteen sumppuun kantakaupunkiin. Oliko tarkoitus vain ottaa rusinat pullista ja lamuttaa ympäristöalueet kuten kävi siirtomaille aikanaan valloittajien viedessä ensin maiden rikkaudet omiin liiveihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylikiimingistä on viety tk, hammashoito ja ennen sitä lukio. Kuitenkin me maksamme rutkasti veroja vaikka kunnallisista palveluista jäljellä enää alakoulu ja yläkoulu. Sitten Oulu kaavoitti reilusti yli 50 omakotitalotonttia. Siihen se sitten jäi. Kuka hullu tänne haluaa muuttaa kun täällä ei ole enää mitään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaenuussa ihan normimatka lukioon 80 km ja silti opiskelijoita riittää ja tulokset hyvät. Turhaa kitinää puttaalaisilta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nytpä ei ollakkaan Kaenuussa ja tuskimpa sielläkään pitkään lukiolaisia riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (56)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image