Oulu

Liminka perustamassa uuden yhtiön luon­to­kes­kus­ta varten – etsii parhaillaan vetäjäksi ra­vin­to­la­vas­taa­vaa

Liminganlahden luontokeskus on Limingan tärkein matkailukohde. KUVA: Teija Soini
Oulu 11.1.2017 13:07
Heikki Uusitalo

Liminganlahden luontokeskuksen hotelli- ja ravintolatoiminta loppui viime syksynä, kun pitkäaikainen yrittäjä siirtyi syrjään. Tämän jälkeen kunta haki paikalle yrittäjää.

Muutamia ehdokkaita tuli ja, neuvotteluita käytiin, mutta joulukuussa neuvotteluissa pisimmälle edennyt yrittäjä vetäytyi hankkeesta.

Limingan kunta on nyt avaamassa hotellia ja ravintolaa kunnallisen yhtiön alle. Parhaillaan paikkaan haetaan operatiiviseksi vetäjäksi ravintolavastaavaa. Kunnan omissa elimissä asia on prosessissa ja etenemässä lähiaikoina.

– Tärkeintä on, että maaliskuussa, kun sesonki alkaa, siellä on toimintaa, Limingan elinkeinopäällikkö Teemu Haapala sanoo.

Kunta haluasi, että jatkossa toiminta voitaisiin siirtää yksityiselle yrittäjälle.

– Toiveena olisi, että paikka olisi yrittäjävetoinen. Olemme varautuneet siihen, että kun löytyy taho, joka on aidosti kiinnostunut, ja jolta löytyvät resurssit, voimme tehdä liiketoimintasiirron.

Liminganlahti on valtakunnallisesti merkittävä lintukosteikko. Luontokeskus palvelee luontomatkailijoita. Vuosittainen kävijämäärä on ollut noin 55 000 henkilöä. Metsähallitus vastaa luontokeskuksen näyttelytoiminnasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

MInkä takia kaikki valtion ja kuntien toiminta pitää yhtiöittää? Miksei näitä asioita voi toteuttaa virastoina, kuten ennen?
Säästyisi paljon veronmaksajien rahoja, vai sekö virastomuotoisessa toiminnassa on se ongelma - eliitin on voikeampi kupata rahat itselleen & kevereilleen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinne vois tehdä sen Kalevalaisen huvipuiston mitä nyt suunnitellaan Hietasaareen, tilaa riittää ja on ravintola ja majoitustilaakin
valmiina ,ja koululaisporukat kävis siellä linja-auto kyydeillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi vitsi, tykättiin käydä syömässä kun siellä oli niin ihanat ruoat. Loistava paikka viettää päivää muutenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun seudun yrityksille ja yhteisöille päivän kokous- ja seminaaripaikka. Tästä olisi saatava perusrahavirrat. Vapaa-ajanmatkailijat ja lähiseudun virkistyjät ovat oiva lisä edellä mainittuihin ryhmiin. Muuten ravintolatoimintaa ei saa kannattavaksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin osa niistä 55 000 kävijästä on laskurin kohdalla edestakaisin laukkaavia koululaisretkeilijöitä. Ei niillä liiketoimintaa saa kovin kannattavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtiö on mahdoton saada kannattavaksi.Sesonki alkaa huhtikuussa ja päättyy juhannukseen.Hyvin harva kävijä käy ravintolassa ,useimmat käristää makkaroita kunnan hankkimilla puilla.Oli totaalinen virhe hotellia rakentaa ,kyllä lintujen katselu onnistuu ilman sitä.Jotakin käyttöä tuolle rakennukselle olisi nyt keksittäva,ehkä se voitaisiin muuttaa asunnoiksi.Hotelli tuolla paikalla ei onnistu se on ihan varmaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiputetaan tähtiä. Bed and breakfast riittää mainiosti retkiporukoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittääkseni enempi on ollut puutetta huoneista ja varaukset on täytynyt tehdä hyvissä ajoin sesonkiajan ulkopuolellakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi hieno paikka ja toivoa sopisi että jotenkin tuo saataisiin pysymään pystyssä. Monta yrittäjää siinä on jo ollut, kaikki olen tainnut nähdä. Ongelmana on nimenomaan tuo sesonkiluontoisuus, jotenkin pitäisi saada enemmän ympärivuotista toimintaa jotta olisi yrittäjälle kannattavaa. Silloin kun Oulun seudun it-yrityksillä oli vielä rahaa, Luontokeskuksessa pidettiin lukuisia koulutuksia ja yönylipalavereja. Oli erinomaisen rauhallinen ja kaunis paikka näihin tarkoituksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisko tuota ruokapuoltaki mainostaa muuallaki ku Limingan paikallislehdissä? Olin monta vuotta asunut lähikunnassa ennen kuin kuulin, että siellä on ihan toimiva kahvila/ruokapaikkakin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moni on yrittänyt mutta kertaakaan ei ole onnistunut. Toivon kovasti että yrittäjät saataisiin molempiin,
Toiminta pitää olla jatkuvaa eikä sesonkiluonteista. Alueelle pitää saada akljon aktiviteetteja ja toimintaa sekä korkeluokkaiaset majoitus, retkeily ja ravintola palvelut ja kohtuuhintaan. Ihmiset, turistit on niin hintatietoisia ja nettti on apuna jonka turvin mennään sitten muualle jos hinnat karkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä siinä on, että nykyään pitää kaikki verovaroin toteutetut palvelut yhtiöittää ja yksityistää? Luonto on yhteistä ja kuuluu kaikille. LImingan kunnassa on kyllä palkkalistoilla joutilasta väkeä - esim. tämä elinkeinopäällikkö, joka voi hoitaa Luontokeskusta sen puoli vuotta, minkä huippusesonki kestää. Kesäksi voidaan palkata vielä harjoittelijoita avuksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla semmoinen paikka että ei sellaista yrittäjää löydy joka saa tuon toimimaan...kuntavetoisena se toimii kun kunta palkkaa verorahoilla 4 työntekijää ja ei kuvittelekkaa taloudellista voittoa eikä taloudellisena projektina vaan miinus merkkisenä palvelumuotona.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä taida rahkeet riittää - haussa olevan ravintolapäällikön pätevyysvaatimuksena on hygieniapassi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

35
Laulu raikasi, raketit paukkuivat ja soihdut savusivat – oululaisfanit juhlivat Kärppien Suomen mestaruutta läpi yön
17
Kärpät vei mestaruuden Tapparan nenän edestä – Hakametsä hiljeni oululaisjoukkueen juhliessa
13
Oulun seudulla aamupäivällä kuuluneet ja tuntuneet pamaukset aiheuttivat Hornetit - ilmavoimien mukaan äänivallia ei rikottu liian matalalla
9
Sotesta saa ainakin pienissä oppositioryhmissä päättää itse – Kd:n edustajat voivat äänestää eri tavoin
8
Kärppäkapteeni Lasse Kukkonen ei ole maajoukkueen käytettävissä – ”Nyt on aika maksaa takaisin vaimolle ja tytöille”
7
Vihapuheilmoitusten määrä kasvanut – Oulun poliisin tutkintaan tullut solvaavia Facebook-kirjoituksia
5
Keskusta uudistaisi koulujärjestelmän – nuorille tulevaisuuskutsunnat, esikoulu ja kaksi ensimmäistä luokkaa yhdeksi kokonaisuudeksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suuri sotaharjoitus 2021

Päinvastoin. Minä ymmärrän hyvin, että lapsi saattaa häiriintyä, jos hän kuulee 3-vuotiaasta asti sotajuttuja. Lue lisää...
Vuotta viis

Jari ja sarjakuvat

Jari

26.4.

Naapurit

27.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image