Oulu

Limingan pe­rus­suo­ma­lai­set hylkäsivät muiden puolueiden kanssa hierotun val­tuus­to­so­pi­muk­sen

Oulu 14.11.2017 21:44
Kaleva

Limingan perussuomalaiset kertovat hylänneensä niin sanotun valtuustosopimuksen  Limingan valtuuston tiistai-iltana pidetyssä kokouksessa.

Perusteluna on se, että Limingan perussuomalaiset eivät koe sopimuksen valmisteluprosessin olleen avoin eivätkä halua "sitoa käsiään valtuustokauden alussa allekirjoittamalla muiden puolueiden laatiman paperin".

Perussuomalaiset toteaa, että valtuustosopimus on ryhmien välinen sopimus, joka kattaa koko valtuustokauden ja jolla pyritään sopimuksessa mainittujen tavoitteiden pitkäjänteiseen ja avoimeen eteenpäin viemiseen.

Limingassa tehtiin viime valtuustokaudella ensimmäisen kerran tällainen sopimus, jolloin mukana olivat kaikki valtuustoryhmät.  Myös meneillään olevalle valtuustokaudelle on esitetty valtuustosopimusta, jonka perussuomalaiset nyt hylkäsivät.

Limingan perussuomalaiset on kunnan toiseksi suurin puolue, mutta silti puolueen kädenjälki ja keskeisimmät tavoitteet eivät näy ehdotetussa sopimuksessa, ryhmä toteaa illalla lähettämässään tiedotteessa.

– Lisäksi sopimuksen valmistelu on ollut puutteellista, ja on jäänyt epäselväksi, kuka sopimusehdotuksen on lopulta muotoillut ja laatinut, tiedotteessa sanotaan.

– Sopimuksen tiimoilta pidetyissä parissa kokouksessa asioista on keskusteltu yleisellä tasolla, mutta yhteisymmärrykseen saati sitten sopimukseen emme ole ehtineet päästä,  sanoo valtuustoryhmän puheenjohtaja Tuomas Okkonen tiedotteessa.

– Haluamme olla kansalaisilta saamamme luottamuksen arvoisia ja ajaa Limingan ja liminkalaisten etua, tarvittaessa reagoimalla nopeasti  ja etenemällä normaalin päätöksentekoprosessin mukaan, Okkonen toteaa.

MAINOS

Kommentoi

Hyvä! Milloinhan muutkin pienpuolueet uskaltavat avata suunsa ja vastustaa Limingan vallanpitäjiä. Valtahan on johdon lisäksi Oulun rotareilla, joita löytyy niin kunnan virkamiehistä kuin muistakin kunnan merkkihenkilöistä. Näennäisesti kyllä ollaan omaa kuntaa, mutta kaikki tehdään jo Oulun malliin ja Kempelettä matkien tai sitten eteläpohjalaisittain. Vanha itsenäinen liminkalaisuus on poissa kuten vanhat liminkalaisetkin.
Edellinen valtuustosopimus oli jo alkusoittoa kunnan alasajolle ja vallan keskittämiselle, kuten uusi johtosääntökin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ärsyttäviä tosiaan nuo rotarit. Haluavat lopettaa lapsihalvauksen maailmasta. Ovat keränneet ja lahjoittaneet polion hävittämiseen 1,6 miljardia dollaria. Ei miljoonaa vaan tosiaan miljardia. Eri pahoja ovat he. Hyh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

koko Liminkahan on tulevaa Oulua mitäs sitten kun ei pääse valtuustoon riitelemään. Pitänee varmaan riidellä oman porukan kanssa niinkuin nytkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa toimintaa. Ei mitään selkärangattomia lässyttäjiä. Jatkakaa samaan malliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikein. Kun ollaan yksi suurimmista puolueista, niin jotain pitää myös saada läpi. Demokratiassa pitää tehdä kompromisseja, mutta jos mikään omista asioista ei mene läpi, niin se taas ei ole kompromissi toisten puolelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka 2. suurin puolue onkin, on Kepulla määräenemmistö valtuustossa. Muillakin puolueilla kolmea edustajaa, eli ei se PerSu-ryhmä niin iso ole! Asioiden saaminen sopimukseen riippuu niiden sisällöstä, sekä esitystavasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6
Sateenkaaret ilmestyvät näyteikkunoihin ja kohoavat kaupungintalon lipputankoihin – Pride-viikko alkoi Oulussa tänään
5
"Helsingin huippukokous oli traaginen virhe" - sekä oma puolue että demokraatit syyttävät Trumpia Venäjän nöyristelystä
4
Niinistö toivoo ratkaisuja löytyvän – "ovat nyt jatkossakin valmiita keskustelemaan useista vaikeista erimielisyyksistä"
3
Oululaismies nosti 70 metrin syvyydestä hurjan pedon Norjassa – "Saattaa tarttua vaikka jalkaan kiinni, eikä päästä irti"
3
Oulun keskustaan suunniteltu Varjofestivaali joudutaan perumaan vähäisen lipunmyynnin vuoksi
2
Entisestä soramontusta löytyy Limingan hellepäivien helmi – uusittu Rantakylän uimaranta saa kehuja
2
"En pääse yli, miten hienoa täällä on" – Suomen kesän valoisuus vetosi kansainvälisiin toimittajiin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Pohjois-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

301 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ei ole kuitenkaan sinultakaan liika vaadittu yrittää ymmärtää yksi ihan yksinkertainen seikka. Maksan korkeita veroja. V... Lue lisää...
Tähtitenava

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image