Oulu

Mainos

Limingan pe­rus­suo­ma­lai­set hylkäsivät muiden puolueiden kanssa hierotun val­tuus­to­so­pi­muk­sen

Oulu 14.11.2017 21:44
Kaleva

Limingan perussuomalaiset kertovat hylänneensä niin sanotun valtuustosopimuksen  Limingan valtuuston tiistai-iltana pidetyssä kokouksessa.

Perusteluna on se, että Limingan perussuomalaiset eivät koe sopimuksen valmisteluprosessin olleen avoin eivätkä halua "sitoa käsiään valtuustokauden alussa allekirjoittamalla muiden puolueiden laatiman paperin".

Perussuomalaiset toteaa, että valtuustosopimus on ryhmien välinen sopimus, joka kattaa koko valtuustokauden ja jolla pyritään sopimuksessa mainittujen tavoitteiden pitkäjänteiseen ja avoimeen eteenpäin viemiseen.

Limingassa tehtiin viime valtuustokaudella ensimmäisen kerran tällainen sopimus, jolloin mukana olivat kaikki valtuustoryhmät.  Myös meneillään olevalle valtuustokaudelle on esitetty valtuustosopimusta, jonka perussuomalaiset nyt hylkäsivät.

Limingan perussuomalaiset on kunnan toiseksi suurin puolue, mutta silti puolueen kädenjälki ja keskeisimmät tavoitteet eivät näy ehdotetussa sopimuksessa, ryhmä toteaa illalla lähettämässään tiedotteessa.

– Lisäksi sopimuksen valmistelu on ollut puutteellista, ja on jäänyt epäselväksi, kuka sopimusehdotuksen on lopulta muotoillut ja laatinut, tiedotteessa sanotaan.

– Sopimuksen tiimoilta pidetyissä parissa kokouksessa asioista on keskusteltu yleisellä tasolla, mutta yhteisymmärrykseen saati sitten sopimukseen emme ole ehtineet päästä,  sanoo valtuustoryhmän puheenjohtaja Tuomas Okkonen tiedotteessa.

– Haluamme olla kansalaisilta saamamme luottamuksen arvoisia ja ajaa Limingan ja liminkalaisten etua, tarvittaessa reagoimalla nopeasti  ja etenemällä normaalin päätöksentekoprosessin mukaan, Okkonen toteaa.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Hyvä! Milloinhan muutkin pienpuolueet uskaltavat avata suunsa ja vastustaa Limingan vallanpitäjiä. Valtahan on johdon lisäksi Oulun rotareilla, joita löytyy niin kunnan virkamiehistä kuin muistakin kunnan merkkihenkilöistä. Näennäisesti kyllä ollaan omaa kuntaa, mutta kaikki tehdään jo Oulun malliin ja Kempelettä matkien tai sitten eteläpohjalaisittain. Vanha itsenäinen liminkalaisuus on poissa kuten vanhat liminkalaisetkin.
Edellinen valtuustosopimus oli jo alkusoittoa kunnan alasajolle ja vallan keskittämiselle, kuten uusi johtosääntökin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ärsyttäviä tosiaan nuo rotarit. Haluavat lopettaa lapsihalvauksen maailmasta. Ovat keränneet ja lahjoittaneet polion hävittämiseen 1,6 miljardia dollaria. Ei miljoonaa vaan tosiaan miljardia. Eri pahoja ovat he. Hyh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

koko Liminkahan on tulevaa Oulua mitäs sitten kun ei pääse valtuustoon riitelemään. Pitänee varmaan riidellä oman porukan kanssa niinkuin nytkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa toimintaa. Ei mitään selkärangattomia lässyttäjiä. Jatkakaa samaan malliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikein. Kun ollaan yksi suurimmista puolueista, niin jotain pitää myös saada läpi. Demokratiassa pitää tehdä kompromisseja, mutta jos mikään omista asioista ei mene läpi, niin se taas ei ole kompromissi toisten puolelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka 2. suurin puolue onkin, on Kepulla määräenemmistö valtuustossa. Muillakin puolueilla kolmea edustajaa, eli ei se PerSu-ryhmä niin iso ole! Asioiden saaminen sopimukseen riippuu niiden sisällöstä, sekä esitystavasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

171
Mikä ihme meni pieleen 35 vuotta sitten? Sekä suomalaisten koulutustaso että älykkyys kääntyivät laskuun
102
Ely-keskus: Pohjantien sillat eivät kestäkään raskaita kuormia – siltaremontti voi viivästyä 2–3 vuotta ja lisäkustannuksia tulee
49
Lindström Ylellä: Oikeus opiskella työttömyysetuudella eduskunnan käsittelyyn maaliskuussa
45
Tyrnäväläisen muistisairaan omainen epäilee vilppiä kotiäänestyksessä – Vaalilautakunta: kaikki sujunut ohjeistuksen mukaan
38
Suomella ei ole Norjan aikeita kieltää turkistarhausta – eläinten vedensaantiin tulossa uutta
32
Kukkonen ei hätkähdä kohinaa ympärillään – "Isossa kuvassa vain hyvä asia"
31
Hanna Sarkkinen juhli Forbesin listalle pääsyä syömällä piiraan Lidlin parkkipaikalla – "Iso ja häkellyttävä huomionosoitus"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi keskiyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

270 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Väyrynen hurjassa nousussa

Väyrysen kannatus verrattuna Vanhasen kannatukseen on jo sitä luokkaa, että presidentinvaalista on tulossa Sipilälle neu... Lue lisää...
kansa neuvoo

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

23.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image