Oulu

Mainos

Laiterikko viilensi Oulun kau­ko­läm­pö­asiak­kai­den koteja, va­ra­läm­pö­kes­kuk­set otettu käyttöön

Kaukolämpöputkia työmaalla. Kuvituskuva. KUVA: Risto Rasila
Oulu 6.2.2018 20:06 | Päivitetty 6.2.2018 21:00
Antti Pasanen

Oulun Energian kaukolämmön tuotannossa tapahtunut laiterikko aiheutti notkahduksen kaukolämmön toimituksessa laajalla alueella etenkin Oulun pohjoisosissa tiistaina iltapäivästä alkaen.

Lukuisat Kalevaankin illalla yhteyttä ottaneet ihmiset kertoivat lämpöpatteriensa kylmenevän ja ihmettelivät syytä. Myös hanasta tulevan lämpimän käyttöveden kerrottiin menneen haaleaksi ja jopa kylmäksi.

Tuotantojohtaja Ilkka Koskela Oulun Energialta kertoi illalla Kalevalle, että syynä oli äkillinen laiterikko Toppilan kakkoskattilassa.

- Se putosi kerralla automaattisesti pois tuotannosta vuodon takia. Olemme ottaneet käyttöön varalämpökeskuksia ja tilanne on nyt korjaantumassa yötä kohti. Myös teollisuudelta saadaan varalämpöä käyttöön.

Koskelan mukaan oli kuitenkin onni, ettei vikaantuminen tapahtunut kovemman pakkasen aikaan.

- Nyt missään ei pitäisi ehtiä paikkojen jäätyä, koska tilanne korjaantuu "nitkahduksen" jälkeen. Pahin tilanne oli puoli kuudesta puoli kahdeksaan illalla.

Lämmöt ovat Koskelan mukaan verkostossa koko ajan nousussa, mutta verkosto on niin laaja, että kestää aikansa, ennenkuin kauimmaisetkin asiakkaat saavat kunnolla taas lämmintä.

Eteläisemmissä osissa verkostoa häiriöstä ei ollut yhtä laajaa haittaa, Koskela kertoo.

Kaukolämmön jakelun pitäisi olla normaalitilassa arviolta puolenyön maissa.

Tuotannon ylläpidosta vastaava Koskela ei halunnut lähteä arvioimaan, kuinka suurta määrää talouksia häiriö on koskettanut.

Toppilan kakkoskattilan korjaus kestänee noin viikon, ja sen ajan pärjätään hyvin mainittujen varalämpökeskusten avulla, Koskela kertoo.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (61)

Toivottavasti ei kaupungintalon edessä kukaan liukastu nyt kun ei piha kiven lämmitys toimi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin paljastuu, kuinka huonosti eristettyjä (ilmeisesti vanhempia) taloja on vielä tänäpäivänä. 2007 rakennetussa rivitalossa, vesikiertoinen lattialämpö eikä kyllä pikkuheittoja huomaa. Yleensä pakkasen lauhtuessa reilummasti, niin kuin eilenkin tapahtui. Tuntuu, että pitää jopa ikkunaa laittaa auki kun muuten tulee liian kuuma...
Toisalta muunlasiakin muistikuvia on ennen kun asui vanhassa rintamamiestalossa, jossa lämmitys suoralla sähköllä, niin parin tunnin katkon jälkeen mökki tuntui todella kylmältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suora sähkölämmitys on ainoa oikea lämmitysmuoto omakotiasujalle.Saasteetonta ja ei tarvi läträtä vesien kans. Vesikiertoiset lämmitykset on valtava riski omakotitaloissa ja muuallakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä kun tulee sähkökatko?? Ja en todellakaan näe vesikiertoisessa lämmityksessä mitään riskiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millä tavalla saasteetonta? Samalta toppilan kaltaisilta laitoksilta se sähkökin pääosin tulee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo minä hetken ihmettelinkin illalla,miks alko paleleen sisällä,,,,no mutta nou hätä....Lämpimän viltin alle loikoileen niin hyvin tarkeni :)
+17 meni mittarit

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Max. 100 asteisen 1.Ensiö- Siöpuolen eristeet pitää ko. vesi pitää pystyä pitämään puhtaana.Tai käy ,kuin mimulle....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toppilan kakkosyksikön piti jäädä hyväkuntoisena edelleen käyttöön ja ykkönen korvata uusinvestoinnilla. Ovatko laitoksen tuntevat ammattilaiset jääneet jo eläkkeelle vai mistä mättää, kun laitosta rempataan tavan takaa? Ei kesken lämmityskauden hajoavalla voimalaitoksella ja sen vuoksi kalliilla öljyvaralaitosten käytöllä tehdä kaupungin budjettiin kirjattua tulosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se kallis remontti ollu. Sulake oli palanu. Panevat vähän isomman sulakkeen niin taas kattila pöhisee. Luulisin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pari-kolmesataa miljoonaa liikkevaihtoa tekevän energiayhtiön vähintään viikon kestävä voimalaitosrikko pakkaskaudella aiheuttaa sähköntuotannon menetyksinä ja lämmöntuotannon lisäkuluina miljoonaluokan tappion kaupungille. Ja remonttikulut päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äkkiä alakaa hermo kiristyyn kun "itsesäänselvyys" alkaakin ronklaan. Pikkusen sietokykyä pitäs sentään olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ahhh. Ainoastaan köyhillä ei ole varaa asua omakotitalossa alle 500 metrin päässä Toppilan lämpövoimalasta. Lämmintä vettä riittää.

Laitanpa lämpimän veden yöksi valumaan niin mieltä lämmittää etenkin tieto siitä, että Haukiputaan kirkonkylän pottunokat hytisevät kylmyydestä vähän pidempään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mie laitan puuta pesään niin ei vilu nappase. On se soma homma pistää pirtin takkaan mukava loiste ja vähät välittää tuollaisista "osmo t" epäasiallisista vinoiluista. Jos sinua kiinnostaa asuan 500 m päässä isoista haisevista piipuista niin siitä vaan. Sieltä puutuu oma rauha, oma tila, oma muukin tila jne. Se on makuasia mihin halajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi kaupunki hoitaa kaukolämmön niin on ongelmiinkin varauduttu etukäteen. Toivottavasti ei tässä taas eu pakota ja suomi seuraa tunnollisesti ja yksityistä tätäkin. Pian itstutaan pakkasessa pimeässä kun joku espanjalaisfirma on vetäny rahat välistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä tilanteessa ei voi muuta sanoa kuin Suurkiitos Oulun kaupungille ja Energialla! Tässä kaupungissa on hyvä asua, Kiitoksia paljon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommenttien perusteella voisi kuvitella jonkin pään olevan jäässä...lämpölaitoksen kanssa sillä ei vaan ole mitään tekemistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa kaikki toimii erittäin hyvin, varalämmöt vaan päälle ja tilanne korjaantuu!!! Suomi on huippu maa asua. Ei voi muuta kuin olla erittäin tyytyväinen kaukolämmön toimitukseen. Olisiko Suomesta löytynyt yhtään paikkakuntaa joka olisi hoitanut tälläisen näin nopeasti ja hyvin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (61)
Mainos
Mainos

Uutisvirta

85
Nuorten määrä psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa on kasvanut rajusti – "Tilanne on hälyttävä ja akuutti"
79
Oulun kaupungintalon remontti laajenee – ongelmia rakenteissa, työntekijät väistötiloihin vuodeksi
51
Oulun raviradan katsomorakennuksessa tuhoisa palo, vahingot merkittäviä – katso video ja kuvia
44
Oulu uudistaa strategiaansa: Skandinavian pääkaupunki vaihdetaan valovoimaisuuteen, vahvuuksina elävät alueet ja kylät
23
Ilves pötkötteli keskellä päivää pihakuusen katveessa Kastellissa ja lähti sitten astelemaan keskustan suuntaan – "Komia otus"
21
Kaksi henkilöautoa törmäsi suteen Limingan ja Revonlahden välillä
21
Arkkiatri ei yllättynyt nuorten hoitotarpeen rajusta kasvusta – "Kouluihin tarvitaan lisää yhdessä tekemistä ja taideterapiaa"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lapsella kaksi äitiä ?

265 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

suvi linden sopeutumis eläke

Tavalliselle työttömälle pelkkä toiminimifirman olemassaolo riittää perusteksi evätä työttömyyskorvaus. Eikö kansanedust... Lue lisää...
Tyhjä Jouko

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.2.

Naapurit

20.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image