Oulu

"Lafka on saanut hienon uuden kodin" – katso kuvia ark­ki­teh­tuu­rin yksikön avajaisista

Arkkitehtuurin yksikön uusien tilojen avajaiset KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 27.2.2018 22:08
Arja Mikkola

Vaikka arkkitehtuurin yksikön, tuttavallisesti Lafkan muutto Oulun keskustasta Linnanmaalle aiheutti alkuun itkua ja hammasten kiristystä, kriittinen ammattikunta oli avajaisissa tiistaina uusiin olosuhteisiinsa perin tyytyväinen.

– Ihan ensimmäistä kertaa koko Lafkan historiassa me olemme saman katon alla. Puitteet ovat huomattavan hyvät, arvioi yksikön johtaja professori Janne Pihlajaniemi. Hänen mukaansa ei ole lainkaan samantekevää, minkälaisissa tiloissa opiskellaan, sillä rakenteet, pinnat ja henki jättävät muistojälkiä, joilla on vaikutusta tulevaan arkkitehtuuriin.

– Lafka ei ole vain paikka, vaan se on paikka, tilat ja yhteisö yhdessä. Lafka on saanut hienon uuden kodin.

Arkkitehtejä on nyt kiittäminen siitäkin, että yliopisto on saanut pääsisäänkäynnin. Oranssin, kesällä viimeisteltävän sisääntulon yllä lukee isosti ja ylpeästi OULUN yliopisto.

Katso kuvia avajaisista.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vanhat tilat olivat miljoona kertaa paremmat! Arvokkaat ja muotoilullisesti kauniit. Siellä tuli äärimmäisen hyvin Suomalaisuus esiin jylhien männystä tehtyjen palkkien ja kestävää graniittia heijastavien kiviseinien muodossa. Suuri avoin aula, valoa lävitseen päästävät yläkerran seinät ja lasiset kaiteet.
Tunnelmaa lattiasta kattoon.
Uudet tilat ovat todella tehdasmaiset ja huokuvat laitosta jossa kasvottomat opiskelijat lyödään koneiston läpi ja unohdetaan heti kun tutkinto on kädessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei arkkitehtejä pakoteta tottumaan niihin kauheisiin kirkkaisiin väreihin, joista muut yliopiston keskiosassa työskentelevät kärsivät? Eikö niiden värien pitänyt olla suojeltuja? Olisi mukavaa saada muillekin yksiköille uudet tilat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

78
Rasismitutkija Vesa Puuronen: MV-oikeudenkäynnissä punnitaan sananvapauden rajat Suomessa – Kovemmat sanktiot tarpeen
39
Uusi valvontalaitteisto Kajaanintien ja Ratakadun risteykseen – seuraa myös liikennevalojen noudattamista
30
Vain joka kolmas jatkaa suoraan lukiosta jatko-opintoihin – tukikuukausia ei haluta käyttää kakkos- tai kolmosvaihtoehtoihin
26
ICT-ala vetää Oulussa – edessä on positiivinen työvoimahaaste
19
Euroopan komissio ehdottaa liikenneverkon ydinkäytävän jatkamista pohjoiseen – mahdollistaisi unionin rahoituksen liikenteen kehittämiseen
17
Tivolilaite jumittui teknisen vian vuoksi Oulun Hietasaaressa, pelastuslaitos auttoi 14 henkilöä alas puomitikkailla
15
Juhannusviikko alkaa Oulussa ukkosen jyrinässä ja kovassa tuulessa, epävakainen sää jatkuu koko viikon

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin kaakkoisosassa kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Kainuun maakuntaan sekä seuraaviin Lapin kuntiin: Kolari, Sodankylä, Pelkosenniemi ja Inari. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi ja Enontekiö.

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

18.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image