Oulu

Mainos

Kuivasjärvi saa uuden hapettimen, Pyykösjärveen johdetaan enemmän vettä Oulujoesta

Pyykösjärven lupaehtoihin haetaan muutosta niin, että järveen saadaan johtaa entistä enemmän lisää vettä Oulujoesta. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 15.11.2017 6:25
Kaleva

Oulun yhdyskuntalautakunta vastasi eri puolueiden valtuutettujen yhteiseen aloitteeseen, jossa vaadittiin Pyykös- ja Kuivasjärvien kunnostamista.

Lautakunta totesi, että kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut hankkii uuden hapettimen Kuivasjärvelle. Lisäksi Pyykösjärven lupaehtoihin haetaan muutosta niin, että järveen saadaan johtaa entistä enemmän lisää vettä Oulujoesta.

Kaijonlahden valuma-alueen kunnostaminen suunnitellaan yhdessä Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen kanssa.

Hiltusenperän alueelle lisätään myös yksi vesinäytteenottopiste. Viralliset uimaranta-alueet ovat liikuntapalveluiden hoitovastuulla

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Eipä tarvi olla häävi asiantuntija, kun katsoo Alakyläntien alta ennen Ruskontietä olevaa yhdysojaa Pyykösjärveltä Kuivasjärveen, niin se on läpinäkyttömän keltaisen paskainen. Ilmeisesti sinne on johdettu koko ajan Ruskon kaatopaikan ja/tai teollisuusalueen jätteet kuten esimerkiksi jonkun hajottamon törkeyksistä aikaisemmin oli juttua. Kuivasjärven pilkkiahvenetkin ovat paksussa harmaassa limakerroksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaijonlahti ruopattiin joskus 86-87 ja pysyi hyvänä selkeytysaltaana melkein näihin päiviin asti. Nyt talvella kuivana kautena tyhjennetään ja ruopataan, joka on ehdoton edellytys Kuivasjärven pysymiselle kohtuu kunnossa. Ei missään tapauksessa ennen tätä toimenpidettä lisää vettä Pyykösjärveen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja muutako ei kuivasjärvelle tehdä? hapetinko se tappaa ne lietteet ja lumpeet sun muut mitkä tukkii koko "pikku järven" ? yhtä tyhjän kanssa... se osa pitäisi tuopata ensin ja SITTEN laittaa uudet hapettimet pitämään kunnostettua yllä. vaan taitaa olla virkistys alueen ylläpitoon liiian kallista hommaa,,, ompahan joutsenilla, sorsilla ja minkeillä syötävää....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiinnostaa missä tuolla minkkejä on. En oo koskaan nähnyt vaikka paljon kulkenut tuolla, lintuja on kyllä tullut kuvattua Merimetsoja jne myöten. Voisin ottaa niistä kuvia kun eri eläimet kiinnostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tukkikaa ensin ne laskuojat jotka tulee Ruskon kaatopaikalta. Eikö Laanaojaan myös pitäisi päästää enempi Oulujoen puhdasta vettä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talaven aikaan pitäis kuivattaa ja puhistaa ei sieltä muuten saa esmes niitä vihireitä pallukoita mitkä veen alla kasvaa joka ikinen vuosi pois.
Samoten ois hyvä saaha ne verkkojen ankkurinarut sun muut sieltä pois..mut taitaa vaa olla helepompi valuttaa lissää vettä sinne et mennee entistä paskempaan kuntoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö voisi paljastaa, paljonko tuo maksaa ja paljonko olisi maksanut, jos se olisi oikeasti kunnostettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Sodankylä, Pelkosenniemi ja Savukoski lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna aamupäivällä Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

340 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eri ikäluokkien kulutusmahdollisuudet ja -tottumukset

Mieheni ehti olla töissään, siinä samassa työpaikassa reilusti yli 40 vuotta. Eikä päiväkään työttömänä. Eläke on 1460e ... Lue lisää...
Allison

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

20.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image