Oulu

Mainos

Kiimingin Jokirannan on­gel­ma­kou­lul­le haetaan lisää vaihtoehtoja – nyt selvitetään uu­dis­ra­ken­nus­ta lukion yhteyteen

Kiimingin Jokirannan koulun sisäilmaongelmiin on etsitty ratkaisua jo jonkin aikaa. Kuva on viime syksyltä, jolloin koulun vanhempaintoimikunta kokoontui puimaan asiaa. KUVA: Peura Pekka
Oulu 20.6.2017 21:30
Kari Sankala

Oulun kaupunginhallituksessa haettiin kevätkauden viimeisessä kokouksessa ratkaisua Kiimingin Jokirannan koulun ongelmiin. Koulu on niin sanottu homekoulu, jossa on kärsitty ja lakkoiltu sisäilmaongelmista.

Koulun hankeselvitysryhmä oli esittänyt, että Jokirannan vanhat koulutilat purettaisiin ja tilalle rakennettaisiin vaiheittain kokonaan uusi koulu vuosina 2018–2021.

Sivistys- ja kulttuurilautakunta sekä liikelaitos Oulun Tilakeskuksen johtokunta olivat lausunnoissaan puoltaneet hankeselvitystyöryhmän ehdotusta uuden koulun rakentamisesta Jokirannan nykyiselle tontille.


Asiantuntijalautakunnan
ja johtokunnan puoltolauseet sekä laaditut vaihtoehdot eivät kuitenkaan tyydyttäneet kaupunginhallitusta, vaan kaupunginhallitus palautti Juha Huikarin (kesk.) esityksestä Jokirannan kouluasian uudelleen valmisteltavaksi.

Kaupunginhallitus haluaa vielä selvitettäväksi vaihtoehtona uudisrakennuksen, joka sijoittuisi Kiimingin lukion yhteyteen. Tämä hankeselvitys pitää olla päättäjien käytettävissä ensi vuoden talousarviota valmisteltaessa.

Huikarin esitys hyväksyttiin kaupunginhallituksessa yksimielisesti.


Hankeselvitystyöryhmällä
on näin aikaa hakea Jokirannan koululle kolmas vaihtoehto noin kolme kuukautta, sillä talousarviokäsittely alkaa todenteolla syys-lokakuussa.

Jokirannan nykyinen koulu sijaitsee Kiiminkijoen tuntumassa Kuusamontien eteläpuolella Jaarantie 4:ssä. Koulun oppilaat ovat peruskoululaisia viidennestä yhdeksänteen luokka-asteeseen.

Kiimingin lukio on keskuksen puolella eli Kuusamontien pohjoispuolella Urheilutie 12:ssa. Kiimingin lukio on yleislukio, jossa on noin 250 oppilasta.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Tosi hyvä idea tuo lukion viereen rakentaminen. Siinähän ovat kirjasto ja liikuntakentätkin samalla alueella. Peruskoululaiset käyttävät jo nyt lukion salia. Eipä tarvitsisi jatkossa myöhästellä tunneilta siirtymisen takia, kun monet opettajatkin ovat yhteisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä Huikari yrittää kaikkensa, että lukio Kiimingistä lopetetaa. Katkera luottamusmies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisi olla kaupunginhallituksen yksimielinen päätös. Katkero sinulla on housuissasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusi koulu vaan pystyyn, mutta ehdottomasti eri paikkaan. Nykyisen paikan voisi aikanaan muuttaa hyvän hintaisiksi tonteiksi omalla rannalla ja siitä tulevilla rahoilla pystyisi pienentämään uuden koulun rakentamisesta aiheutuvia kustannuksia. Koululaiset eivät tarvitse kallista rantatonttia vaan hyvällä sisäilmalla varustetun toimivan koulun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viivytystaistelu alkoi keskutalaisella, koulun lopettamisen puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sijoitetaan Jokirannan koululle poliisiputka. Johan alkaisi tapahtua. Oppivelvollisuus lakisääteistä. Putkaan meno vapaaehtoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole koulupakkoakaan Suomessa, joten ei yhdenkään piltin tarvi kouluun mennä, on vai oppivelvollisuus pakko.
Jos ei koulutilat kelpaa, niin vanhemmat palkkaa opettajat ja oppikoot piltit vaikka saunassa tietonsa, mutta kouluja ei pienestä nuhasta aleta veronmaksajien rahoilla rakentamaan uusia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitään uutta koulua tarvitse rakentaa, kun lisää tuuletusta vaan, se riittää.
Kyllä siellä pärjää hyvin sen pari tuntia päiväsä mitä siellä notkuvat.
Pitäisi maksattaa vanhemmilla tuo uudisrakennus, niin alkaisi tulemaan järkeä tuohon huuteluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö se he.....tti vieköön vieläkään mene kaaliin ettei niitä vanhoja homerötisköja kannata yrittää korjata, vaan viedä ne
ne kaatopaikalle! Ja äkkiä sittenkin!!! Tilalle pitää rakentaa tehtaassa kuivissa työtiloissa uusia komeita tilaelementti-
rakennuksia! EI PARAKKEJJA !!! Olen viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana rakentanut vastaavana mestarina sata
uutta komeaa koulua, joissa vuorenvarmasti ei home ole hassut. Siitä löytyy tarvittaessa paperit!!
Heittäkää hel.....tiin se värkkäys ja tehkää koululaisille kunnolliset ja toimivat tilat.
Vastaava rakennusmestari Erkki Riikonen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä sitä sikun ylikäveltiin KAUPUngin hallituksessa! Siku käsitteli asiaa 2 pari tuntia (oli kaks esitteliääkin ) Haluavat kaataa kouluverkko asian ! Lukiot reuna-alueilta pois ,keskittää kaikki oulun keskustaan voi hitsi tätä menoa ,keskusta pettää AINA 😖

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää pistää heti elokuussa uusi koululakko pystyyn kun ei ole parakkikoulua vielä tulossa ja homekoulussa pitäisi oppilaiden taas jatkaa. Odotetaan vissiin että tulisi lisää homekoulusta sairastuneita?? Ei muuta kuin nykyinen koulu nopeasti purkuun ja uusi samalle paikalle tilalle. Lukiojuttu on kokonaan toinen asia, sen yhteyteen ei kannata mitään uutta enää suunnitella kun on niin vanha rakennus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö niitä homerakentajia ole vieläkään saatu korvausvastuuseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvänen aika tätä järjettömyyttä! Koulu pitää korjata ja jatkaa toimintaa nykyisessä rakennuksessa. Rahamme eivät riitä kaikkien "niin sanottujen homekoulujen" purkamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahamme eivät pian riitä siihen, että suuret osat sukupolvista menettävät terveytensä homekouluissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimenomaan!

Mutta tämän päivän politiikassa ei katsota yhtään eteenpäin, vaan eletään tässä ja nyt ja säästetään kaikesta mistä vain juuri nyt voi säästää, miettimättä lainkaan mitä tapahtuu esimerkiksi kymmenen vuoden kuluttua. Eli esim kuinka iso lasku yhteiskunnalle lankeaa siitä, että lapset ja nuoret ovat jo peruskouluiässä altistuneet sisäilmaongelmille niin pahoin, että heidän terveytensä on lopullisesti mennyttä eivätkä he esim pysty käymään aikuisiksi kasvettuaan töissä, vaan joutuvat elämään elämänsä yhhteiskunnan tuilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylä-astellaa n 600 oppilasta, jotta saa siinä suunnitella mitä haluaa. Kyllä se vaan pitää rakentaa uusi. Ei siinä mikään auta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Sodankylä, Pelkosenniemi ja Savukoski lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna aamupäivällä Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

340 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eri ikäluokkien kulutusmahdollisuudet ja -tottumukset

Mieheni ehti olla töissään, siinä samassa työpaikassa reilusti yli 40 vuotta. Eikä päiväkään työttömänä. Eläke on 1460e ... Lue lisää...
Allison

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

20.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image