Oulu

Kempele purkaa kunnantalon – vuosia kestäneistä yrityksistä huolimatta kiinteistöä ei ole saatu kuntoon

Kunnantalon tilannetta pohdittiin eri näkökulmista valtuustoseminaareissa viime syksynä. Arkistokuva. KUVA: Moilanen Jukka-Pekka
Oulu 16.4.2018 19:43
Kaleva

Kempeleen kunnanhallitus päätti maanantaina, että Kempeleen kunnantalo puretaan.

Kempeleen kunnantalon kiinteistössä on painittu pitkään sisäilmaongelmien kanssa. Lukuisista ja vuosia kestäneistä korjausyrityksistä huolimatta kiinteistöä ei ole saatu sellaiseen kuntoon, että sitä voitaisiin turvallisesti käyttää toimisto- ja kokoustyöskentelyyn.

Pääosa kiinteistöstä on tällä hetkellä tyhjillään. Valtaosa kunnantalon työntekijöistä on siirtynyt Vihikari 10:een väistötiloihin jo vuoden 2017 alussa. Toimistokäytössä on enää niin sanottu teknisen palvelujen siipi.

Kunnantalon tilannetta pohdittiin eri näkökulmista valtuustoseminaareissa viime syksynä.

Valtuusto linjasi 13.11.2017, että kunnantaloa ei lähdetä enää peruskorjaamaan, vaan kiinteistöstä luovutaan ja koko alueen maankäyttö suunnitellaan uudelleen. Kunnantalon tasearvo noin 2,2 miljoonaa euroa alaskirjataan vaiheittain ja talo puretaan, kun alueen kaavoitus valmistuu ja uudisrakentaminen käynnistyy.

Asia on käynyt myös kaikkien valiokuntien käsiteltävänä, ja kaikki puolsivat kunnantalon purkamista. Kunnantalon ja rata-aseman välisen alueen maankäytön suunnittelu- ja kehittämistyö sekä kaavamuutosprosessi aloitetaan viipymättä.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (72)

Kaavamuutos-aikomus oli / on se alkuperäinen syy tämän kunnantalon purkamiseen. Kaikkeen rakentamiseen on pesiytynyt korruptoitunut jengi suunnittelemaan / tekemään ala-arvoista työtä. Rakennusalalla firmat tienaa paljon ja se koukuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ala-arvoista rakentamisen tasoa. Tällaista se on kun ketjutetaan ja yritetään rakentaa mahdollisimman halvalla. Ketjun loppupäässä voi olla osaamattomia työntekijöitä, jopa harmaata taloutta. Lisäksi tehdään kaikki kiireessä, jolloin tilat jäävät märäksi, ja sisätilaongelmat ja homehtuminen on taattu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomella ei ole varaa tällaiseen homehysteriaan. Korjausrakentamisen BKT-osuus on jo 6 % eli sama kuin Saksassa, jonka rakennuskanta on kuitenkin keskimäärin sata vuotta vanhaa.

Hyvä puoli päätöksessä on, että nyt Kempeleellä on hyvä sauma liittyä Ouluun. Kaupunki- ja kaupungintalo-ongelmat ratkeavat kerralla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtio voisi vauhdittaa tuota liittymispäätöstä kun ei myönnä valtion apurahoja uuden kunnantalon tekoon!
Mitä turhaan verorahoja haaskaamaan, kun sote vie kunnilta puolet töistä pois, niin miksi pitää vielä olla kovapalkkaisia kunnanjohtajia joka pitäjässä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herää epäilys onko käytetty riittävästi muovia kosteus sulkuna, voisi jopa kääriä koko rakennuksen muoviin, huipulle reikä ja tehoimuri joka nostaa hiukset pystyyn.
Miksei voisi myös talossa työskentelevät kääriä muoviin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No siitähän tulee kaupunki, niin mihin siellä enään kunnataloa edes tarvittaisiinkaan. Rakennetaan uusi ja upeampi kaupungintalo sitten aikanaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan ollut ammatitaito nyt mukana? Valtaosa näistä arkkitehtuurin loistoluomuksista on korjauskelvottomia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole oikea päätös. Rakennus pitäisi kunnostaa ja saada suojelukseen. Miksei sitä saada kuntoon, ehkäpä syy on kunnostajassa. Olin kävelyllä yksi päivä tuossa kulmilla ja näin että siellä kunnantalon räystään alla oli valkoselkätikka ja tikka jää kohta ilman mökkiä. Kenelle voi asiasta valittaa??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanoin jo ennen peruskorjaamista, ettei se tuota ongelmaa korjaa, home nimittäin lähtee vain polttamalla. Nyt on rahaa palanut, mutta home sen kun leviää. Kävellessäni kunnantalon ohi aikoinaan haistoin sen homeen. Mutta niin vain päättivät korjata. Kallista tyhmyyttä päättäjiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ompa työllistävä vaikutus kun nyky rakennukset tulee tiensä päähän jo 30 vuoden sisällä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arkkitehtien ammattikunnan tekeleitä korjataan jokapaikassa, lisäksi ketjutus, kilpailutus ja kiire syynä, myös säästöt ilmastoinnissa ja kunnossapidossa!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonko meni rahua tuohon korjaukseen joka oli täysi susi? Ketkä halusivat niin kovin että vanhaa ja osin purettuakin aletaan remontoimaan? Kuka kantaa vastuun?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama Hailuodossa, samojen ongelmien vuoksi. Toivottavasti ei taas muutaman kymmenen vuoden päästä olla jälleen samassa pisteessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niiin ja Hailuodon kuntahan oikein tarjosi "saastuneet" kalusteet haettavaksi vapaasti omaan käyttöön, toki ilmoitti, ettei ota vastuuta. Kunnan vuokrahuoneistoihin kannatti viedä jokunen tuoli....ja taas rempataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (72)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi ja Keminmaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

286 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

"Sairastuivat ja osasivat arvostaa yhteiskunnan apua, kun omat voimat ja rahat eivät enää riittäneet. He ovat nyt vanhoj... Lue lisää...
Vähän ontuu nyt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image