Oulu

Mainos

Kau­pun­gin­sai­raa­las­sa testataan japanilaista kun­tou­tus­ro­bot­tia – "POPO" kuntouttaa kä­ve­ly­har­joit­teil­la

Oulun kaupunginsairaalassa testattava POPO-kuntoutusrobotti muistuttaa ulkoisesti rollaattoria. Aihekuva. KUVA: Eljas Sallmén
Oulu 16.8.2017 11:22
Kaleva

Oulun kaupunginsairaalan kuntoutusosastolla B2 testataan parhaillaan Japanista tuotua POPO-kuntoutusrobottia. POPO on kotimaassaan myynnissä oleva tuote, jota kokeillaan ensimmäistä kertaa eurooppalaisessa kuntoutuskulttuurissa.

– Sopimuksia testauksesta on laadittu puolisen vuotta. Nyt ne ovat kunnossa ja yhdeksän työntekijää koulutettu, kertoo hyvinvointipalveluiden teknologia-asiantuntija Jaana Kokko.

POPO muistuttaa ulkoisesti rollaattoria, ja fysioterapeutit testaavat sitä pääasiassa osastolla B2. Robottia kokeillaan myös avokuntoutuksessa ja kotihoidossa, jolloin soveltuvuudesta saadaan mahdollisimman kattava kuva.

POPO kuntouttaa kävelyharjoitteilla keventämällä kuntoutujan painoa. Se antaa kävelykiskoa laajemman mahdollisuuden liikkua ja mahdollistaa paremmin myös kotikuntoutuksen. POPO soveltuu esimerkiksi neurologisille ja ortopedisille kuntoutujille.

Tuotteella ei ole CE-merkintää, joten Valviran kannanoton mukaan sitä saa tässä vaiheessa ainoastaan testata, mutta ei käyttää osana kuntoutusprosessia. CE-merkinnällä vahvistetaan, että laite täyttää sitä koskevat olennaiset vaatimukset.

Robottia testataan Oulussa lokakuulle asti.

Black Friday -tarjous vain tänään 😎

Kaleva Digi kahdeksi viikoksi kahdella eurolla!
MAINOS
Mainos

Kommentoi

äkkiäkös tuohon kylkeen laittaa yhden ce merkinnän..ja jos tuosta potilaille apua eikö ihan sama onko siinä ce vai ec vai yhtään mitään merkintää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Kainuun maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä Simon kunnassa jalkakäytävät ovat aluksi erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna aamulla Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sopeutumiseläkkeet

Hyvin näyttää kelpaavan muillekin ja jos ei eläke niin sitten vaikka EU -pankkivirka! Lue lisää...
maistuis varmaan mul...

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.11.

Naapurit

24.11.

Fingerpori

24.11.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image