Oulu

Kau­pun­gin­sai­raa­las­sa testataan japanilaista kun­tou­tus­ro­bot­tia – "POPO" kuntouttaa kä­ve­ly­har­joit­teil­la

Oulun kaupunginsairaalassa testattava POPO-kuntoutusrobotti muistuttaa ulkoisesti rollaattoria. Aihekuva. KUVA: Eljas Sallmén
Oulu 16.8.2017 11:22
Kaleva

Oulun kaupunginsairaalan kuntoutusosastolla B2 testataan parhaillaan Japanista tuotua POPO-kuntoutusrobottia. POPO on kotimaassaan myynnissä oleva tuote, jota kokeillaan ensimmäistä kertaa eurooppalaisessa kuntoutuskulttuurissa.

– Sopimuksia testauksesta on laadittu puolisen vuotta. Nyt ne ovat kunnossa ja yhdeksän työntekijää koulutettu, kertoo hyvinvointipalveluiden teknologia-asiantuntija Jaana Kokko.

POPO muistuttaa ulkoisesti rollaattoria, ja fysioterapeutit testaavat sitä pääasiassa osastolla B2. Robottia kokeillaan myös avokuntoutuksessa ja kotihoidossa, jolloin soveltuvuudesta saadaan mahdollisimman kattava kuva.

POPO kuntouttaa kävelyharjoitteilla keventämällä kuntoutujan painoa. Se antaa kävelykiskoa laajemman mahdollisuuden liikkua ja mahdollistaa paremmin myös kotikuntoutuksen. POPO soveltuu esimerkiksi neurologisille ja ortopedisille kuntoutujille.

Tuotteella ei ole CE-merkintää, joten Valviran kannanoton mukaan sitä saa tässä vaiheessa ainoastaan testata, mutta ei käyttää osana kuntoutusprosessia. CE-merkinnällä vahvistetaan, että laite täyttää sitä koskevat olennaiset vaatimukset.

Robottia testataan Oulussa lokakuulle asti.

MAINOS

Kommentoi

äkkiäkös tuohon kylkeen laittaa yhden ce merkinnän..ja jos tuosta potilaille apua eikö ihan sama onko siinä ce vai ec vai yhtään mitään merkintää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

63
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
56
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
39
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
32
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
27
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
26
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
24
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa länsituuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Koko maassa lukuun ottamatta Varsinais-Suomen, Lapin ja Uudenmaan maakuntia sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

MV lehden kommentointi

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

-ei pääse pm:ksi moinen kieroilija, ajanut Suomen katastrofiin Soten, Aktiivimallien, työläisten työaikojen pidentämisel... Lue lisää...
ei jatkoon

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image