Oulu

Mainos

Kau­pun­gin­sai­raa­las­sa testataan japanilaista kun­tou­tus­ro­bot­tia – "POPO" kuntouttaa kä­ve­ly­har­joit­teil­la

Oulun kaupunginsairaalassa testattava POPO-kuntoutusrobotti muistuttaa ulkoisesti rollaattoria. Aihekuva. KUVA: Eljas Sallmén
Oulu 16.8.2017 11:22
Kaleva

Oulun kaupunginsairaalan kuntoutusosastolla B2 testataan parhaillaan Japanista tuotua POPO-kuntoutusrobottia. POPO on kotimaassaan myynnissä oleva tuote, jota kokeillaan ensimmäistä kertaa eurooppalaisessa kuntoutuskulttuurissa.

– Sopimuksia testauksesta on laadittu puolisen vuotta. Nyt ne ovat kunnossa ja yhdeksän työntekijää koulutettu, kertoo hyvinvointipalveluiden teknologia-asiantuntija Jaana Kokko.

POPO muistuttaa ulkoisesti rollaattoria, ja fysioterapeutit testaavat sitä pääasiassa osastolla B2. Robottia kokeillaan myös avokuntoutuksessa ja kotihoidossa, jolloin soveltuvuudesta saadaan mahdollisimman kattava kuva.

POPO kuntouttaa kävelyharjoitteilla keventämällä kuntoutujan painoa. Se antaa kävelykiskoa laajemman mahdollisuuden liikkua ja mahdollistaa paremmin myös kotikuntoutuksen. POPO soveltuu esimerkiksi neurologisille ja ortopedisille kuntoutujille.

Tuotteella ei ole CE-merkintää, joten Valviran kannanoton mukaan sitä saa tässä vaiheessa ainoastaan testata, mutta ei käyttää osana kuntoutusprosessia. CE-merkinnällä vahvistetaan, että laite täyttää sitä koskevat olennaiset vaatimukset.

Robottia testataan Oulussa lokakuulle asti.

MAINOS
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän armeijan vahvuus

78 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mikä oikeastaan on elämän tarkoitus maalla asuessa?

Jos sinä olet niin sivistynyt, että sinulla ei ole sijaa maalaismoukkien joukossa, niin minä ihmettelen suuresti, miksi ... Lue lisää...
helppo ratkaisu

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.9.

Naapurit

25.9.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image