Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Kauppiaat valittivat – rumpupäivä keskeytettiin

Tuomas Tervonen (oik), Pete Miettunen ja Lauri Sallamo saapuivat torille juuri, kun tapahtumaa oltiin keskeyttämässä. Miehet päättivät kuitenkin jäädä pääkirjaston eteen rummuttamaan kahta afrikkalaista djembe-rumpua ja Arabimaissa yleistä darbukaa. Tuomas Tervonen (oik), Pete Miettunen ja Lauri Sallamo saapuivat torille juuri, kun tapahtumaa oltiin keskeyttämässä. Miehet päättivät kuitenkin jäädä pääkirjaston eteen rummuttamaan kahta afrikkalaista djembe-rumpua ja Arabimaissa yleistä darbukaa.
Jukka Leinonen
Oulu  24.7.2013 | Niina Koskela Muuta tekstin kokoa -+

Kaikille avoin rumpupäivä jouduttiin yllättäen keskeyttämään torilla keskiviikkona noin tunnin soittamisen jälkeen. Tapahtuman puuhamiehenä häärinyt Janne Pekkala puhisi kiukusta.

”Joku veti herneen nokkaan. Ilmeisesti joku kauppias. Meille tuli viesti, että pitää soittaa hiljempaa tai lopettaa, eikä rummuilla voi hiljaa soittaa. Viesti tuli toriorganisaation kautta”, Pekkala harmitteli.

Hän kertoi lähettäneensä koko tapahtuman tuoton – 2,36 euroa – saman organisaation kautta valittajalle.

”Sen verran saimme katusoittorahaa. Ja olenpa vielä sen verran ärsyyntynyt, että jos hänelle tuli taloudellisia menetyksiä tapahtuman takia, eikä tämä riitä, voi tulla hakemaan minulta lisää.”

Paikalle oli kokoontunut 10 rumpalia. Pekkalan mukaan heitä oli tulossa paikalle vielä lisää.

”Muutamat olivat ottaneet töistä vapaata, että pääsevät paikalle. He toivat kymmenien tuhansien arvosta rumpuja kaikkien ilmaiseksi käytettäväksi, ja vastaanotto oli tämä. Rumpaleja oli tulossa vielä lisääkin, mutta soitimme heille, ettei tarvitse tulla.”

Tapahtuman oli tarkoitus jatkua neljään saakka.

Lue lisää 25.07.2013 Kalevasta.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

20/295 kommenttia

Yhden Miehen Ryhmä
31.7.2013 19:10

No, harva se päivä tuolta yhden aittaravintolan ulkolavalta joutuu kuuntelemaan työpaikalle asti kaikenlaisia puolivillaisia trubaduuriesityksiä populaarimusiikin järkyttävimmistä hetkistä. Bisneksen tekemisen näkökulmasta aika lailla haitallista tuommoinen terrorismi. Sinänsä tietysti saavutus, että jo alun perinkin kammottavasta äänioksennuksesta on saatu vielä hirveämpää. Sekö sitten ei ole melua, mitä? Rummuttelua sen sijaan en edes huomannut.
Olen kuitenkin sitä mieltä että torilla nimen omaan KUULUU olla mahdollisimman paljon kaikenlaista taphatumaa ja vapaamuotoista esitystä. Se on ollut yksi perinteisen toritoiminnan muotoja niin kauan kuin torejakin on ollut olemassa. Esiintyjät houkuttelevat turisteja ja asiakkaita. Ei siinä myyjän henk. koht. taidemieltymyksistä ole kyse. Siirrän toimistoni torin läheisyydestä pois jos meteli haittaa. Ja sitä suosittelen muillekin tiukkapipoisille toimijoille. Jos ei torin olosuhteita ja alkuperäistä ideaa kestä, niin eiköhän liene sitten parempi siirtää toimintansa vaikka johonkin kauppakeskukseen, joita Oulun alueella riittää vähän liiaksikin asti.


melu muualle!
29.7.2013 09:52

Maailma on täynnä melusaastetta ja sitten ihmetellään, kun ihmisillä on niin huono olo, ettei töihin kykene. Ymmärrän hyvin torikauppiaita, jos siinä metelissä - ja sitähän se on - rauhallisempi ja musiikillisempi anti olis varmasti ollut parempi vaihtoehto torille. Menkööt rumpalistit vähän kauemmas soittamaan ja sinne voivat sitten mennä kaikki halukkaat, joilla on kuulo ilmeisesti jo kadokissa. Yleisestikin ottaen ihmiset ovat ostaneet talonsa kaupungista ensin ja vasta sitten nämä konsertit ja muut mölyköörit ovat sinne pesiytyneet, tai kaupunki on antanut luvan. Veronmaksajana tekisin joka päivä kaupungille valituksen asiat, jos itse asuisin sellaisessa paikassa. Eri asia on muuttaa vapaaehtoisesti sellaiseen paikkaan, mutta kymmeniä vuosia sitten asuntosa ostaneet ovat joutuneet uhreiksi. Eihän se niin päin pitäisi olla, että syyttömät joutuvat jättämään kotinsa vain tuollaisen "terrorin" takia.


Niinpä
26.7.2013 00:35

Kävelin kuvan soittajien ohi ja jos olisin tiennyt mistä on kyse, niin olisin jonkun kympin heille antanut.. ja onneksi jäi ne mansikat torilta katsomatta, en todellakaan tule ostamaan jatkossa enää mitään torilta. Liian monet kahvit ja jäätelöt on näköjään tullut ostettua.. kyllä tori kuuluu meille kaikille, ei vain busineksen tekijöille.. v*ttaa moiset pikkusielut.


Torikauppias
27.7.2013 22:15

Et liene tajunnut, ettei "toria" ole ilman torikauppiaita. Saisit juoda aamu/päiväkahvisi kotona ja jäätelösi voit sitten ostaa marketista! Kannattaisi kommentoida sitten, jos olisit pysähtynyt kuuntelemaan edes puoleksi tunniksi ja sitten edes vähän ajatallut miten se "melu" vaikuttaa lähitelttojen torikauppiaiden kaupankäyntiin.


Vähän empatiaa
29.7.2013 22:06

"...kyllä tori kuuluu meille kaikille, ei vain busineksen tekijöille.." Torikauppa on kauppiaille elinkeino... ei mikään harrastus. Torikausi näillä leveysasteilla on T O D E L L A lyhyt. Jo yksikin hukkaan mennyt myyntipäivä näkyy tuloksessa. Siihen vielä sadepäivät jne...!


Meikä
25.7.2013 23:56

Oulussa porvarit määrää tahdin ja köyhät kumartaa


Tuntematon
25.7.2013 21:28

Voi kamala jos YHTENÄ PÄIVÄNÄ VUODESSA pidetään tuommoisia tapahtumia . Heti on nyrpeät myyjät siitä valittamassa. Nyt meni torimyyjät boikottiin. Tosi suvaitsevaa porukkaa täälä Oulussa...


Tunematon
26.7.2013 10:09

Voihan ne rumpujuhlat sitten järjestää talvellakin, jos noin ajattelet.
Ihan kustannussyistä, toriaika on 1,5 kk, eli 6 viikkoa kunnon sesonki, josta kauppias maksaa "maltaita".
Turistithan sen rahan tuovat, ei oululaiset ja tämäkään soppa ei ollut kauppiaiden järjestämä, toivottavasti tulee oikaisu.
Menehän vaan torille kahville ja nauti haitarinsoitosta ja muustakin musiikista, niitä tapahtumiahan järjestetään kokoajan ravintola-aitoissa, on bändiä, trubaduuria jne ja desibelit kaikki varmasti alle 85.


nääs
25.7.2013 21:23

haestakee oululaaset iso psk kuten kaupunni. semmosta valitusvirttä siellä kun ei saa rumpuja edes yhtenä päivänä vuodessa hetken paukuttaa.


Tuntematon
25.7.2013 20:02

Hyvä että lopettivat. Ei kuule paukutusta jaksa kuunnella, menee sitäpaitsi kuulo. Eikös se rumpaleilla tinnutus ole yleinen vaiva,


Ads by google, kommentit jatkuvat alla
kitikiti
25.7.2013 19:25

kokonaiset 4 tuntia, kallioparkki kyllä paukkuu. sarvikuonojen kaupunki ,vai oliko lylyllä krapula.


Herne Kenen Nenässä ?
25.7.2013 19:00

Kaleva voisi korjata myös tähän netti juttuunsa asiavirheen että kukaan EI vaatinut tapahtumaa lopetettavan, vain joko soittamaan hiljempaa tai SIIRTYMÄÄN ESIINTYMISLAVALLE. Ei kelvannut rumpaleille, heillä kun oli keskeytyksen takia menneet "fiilikset" soittamiseen. Joten he ITSE päättivät lopettaa kesken kaiken.


Oikaisuun !
26.7.2013 09:58

Täysin samaa mieltä, tulee selväksi, mihin nilkkaan se kalikka kolahtaa !


ohikulkija
25.7.2013 18:11

Torilla käydessäni katsoin, että onpa kiva juttu kun pikkupojat pääsevät rummuttamaan ja toteuttamaan itseään. Ilmeisesti kaikki eivät olleet samaa mieltä.


Tuntematon
25.7.2013 17:00

Seuraava tapahtuma sitten kiikelissä?


Anon
25.7.2013 16:51

Kulttuuri kaupunki Oulu!


Tuiran Mummeli
26.7.2013 08:14

Kulttuurikaupunki on yhdyssana. Miksei ihmisen osaa näitä perusasioita?


torilla töissä oleva
25.7.2013 16:03

Tapahtuman ideahan oli todella mukava, mutta organisointi meni pahasti pieleen. Tapahtumassa vierailevat eivät todennäköisesti joutuneet seisomaan aivan rumpujen vieressä useita tunteja. Varsinkin kun kyseessä on noin kymmenet rumpusetit. Kun moni henkilö hakkaa lujaa rummuilla omaa biittiään samanaikaisesti alkaa korvissa jo kaikumaan. Kyse ei ollut siis pelkästään rahallisesta menetyksistä, vaan altistumista niin sanotulle "äänisaasteelle". Jos tapahtuma olisi järjestetty paremmalla paikalla, kauempana teltoista, olisi soitto varmaankin saanut jatkua.


Tuntematon
25.7.2013 19:20

HÖPÖ HÖPÖ Kohta on qstock ja kukahan taas valittaa sen metelistä? Varmasti joku hoksaa, samaten elojazz tapahtuma..siitäkin valitettiin kerran kun se oli rauhalassa aikoinaan. valitus tuli keskustan läheltä !
Että valittakaa


torikauppiaiden puolella!
26.7.2013 00:33

Pakko sanoa että todella huono vastaus edelliseen kommenttiin. Qstock -festivaalien järjestäjillä on tarkat ohjeet, kuinka korkealle desibelit saavat nousta. Ymmärrän kyllä, että tapahtuman keskeyttäminen harmitti useita ihmisiä, mutta on myös hyvä muistaa, että torikauppiailla on oikeus valittaa tapahtuman huonosta järjestämisestä. Vaikka tapahtuma toikin torille paljon porukkaa, ei rumpusettejen viereisillä teltoilla näkynyt jonoja. On vain reilua myös ajatella torikauppiaita, he eivät päässeet melulta mitenkään karkuun, sillä auki on oltava tai valituksia satelee, eikä torikauppias voi korvatulpatkaa korvilla asiakasta palvella. On myös todella lapsellista ja typerää käskeä rumputapahtumasta valittaneita muuttamaan metsän keskelle hiljaisjuteen, sillä tiedämme kaikki aivan hyvin ettei sellainen ole mahdollista monellekkaan. Kannattaa siis miettiä asiaa kummankin osapuolen kannalta eikä vain sokeasti närkästyä tietämättä asioiden todellista laitaa. Torilla saa elämää olla, ja torikauppiaat ovat varmasti iloisia erilaisista tapahtumista, mutta kyseisen tapahtuman keskeyttämisestä saa syyttää ainoastaan vain huonoa järjestelyä, eikä torikauppiaita jotka yrittävät vain tehdä työtään. Vaikka tapahtuma onkin vain kerran vuodessa, saa järkeä silti käyttää ja hoitaa järjestelyt kuntoon.


Mainos
Mainos
Mainos
Uusimmat » | Oulu Down Up
Mainos
Pääuutiset
Mainos
stats-image
Takaisin ylös