Oulu

Kauppiaat valittivat – rumpupäivä keskeytettiin

Tuomas Tervonen (oik), Pete Miettunen ja Lauri Sallamo saapuivat torille juuri, kun tapahtumaa oltiin keskeyttämässä. Miehet päättivät kuitenkin jäädä pääkirjaston eteen rummuttamaan kahta afrikkalaista djembe-rumpua ja Arabimaissa yleistä darbukaa. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 24.7.2013 15:11
Niina Koskela

Kaikille avoin rumpupäivä jouduttiin yllättäen keskeyttämään torilla keskiviikkona noin tunnin soittamisen jälkeen. Tapahtuman puuhamiehenä häärinyt Janne Pekkala puhisi kiukusta.

”Joku veti herneen nokkaan. Ilmeisesti joku kauppias. Meille tuli viesti, että pitää soittaa hiljempaa tai lopettaa, eikä rummuilla voi hiljaa soittaa. Viesti tuli toriorganisaation kautta”, Pekkala harmitteli.

Hän kertoi lähettäneensä koko tapahtuman tuoton – 2,36 euroa – saman organisaation kautta valittajalle.

”Sen verran saimme katusoittorahaa. Ja olenpa vielä sen verran ärsyyntynyt, että jos hänelle tuli taloudellisia menetyksiä tapahtuman takia, eikä tämä riitä, voi tulla hakemaan minulta lisää.”

Paikalle oli kokoontunut 10 rumpalia. Pekkalan mukaan heitä oli tulossa paikalle vielä lisää.

”Muutamat olivat ottaneet töistä vapaata, että pääsevät paikalle. He toivat kymmenien tuhansien arvosta rumpuja kaikkien ilmaiseksi käytettäväksi, ja vastaanotto oli tämä. Rumpaleja oli tulossa vielä lisääkin, mutta soitimme heille, ettei tarvitse tulla.”

Tapahtuman oli tarkoitus jatkua neljään saakka.

Lue lisää 25.07.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (295)

No, harva se päivä tuolta yhden aittaravintolan ulkolavalta joutuu kuuntelemaan työpaikalle asti kaikenlaisia puolivillaisia trubaduuriesityksiä populaarimusiikin järkyttävimmistä hetkistä. Bisneksen tekemisen näkökulmasta aika lailla haitallista tuommoinen terrorismi. Sinänsä tietysti saavutus, että jo alun perinkin kammottavasta äänioksennuksesta on saatu vielä hirveämpää. Sekö sitten ei ole melua, mitä? Rummuttelua sen sijaan en edes huomannut.
Olen kuitenkin sitä mieltä että torilla nimen omaan KUULUU olla mahdollisimman paljon kaikenlaista taphatumaa ja vapaamuotoista esitystä. Se on ollut yksi perinteisen toritoiminnan muotoja niin kauan kuin torejakin on ollut olemassa. Esiintyjät houkuttelevat turisteja ja asiakkaita. Ei siinä myyjän henk. koht. taidemieltymyksistä ole kyse. Siirrän toimistoni torin läheisyydestä pois jos meteli haittaa. Ja sitä suosittelen muillekin tiukkapipoisille toimijoille. Jos ei torin olosuhteita ja alkuperäistä ideaa kestä, niin eiköhän liene sitten parempi siirtää toimintansa vaikka johonkin kauppakeskukseen, joita Oulun alueella riittää vähän liiaksikin asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailma on täynnä melusaastetta ja sitten ihmetellään, kun ihmisillä on niin huono olo, ettei töihin kykene. Ymmärrän hyvin torikauppiaita, jos siinä metelissä - ja sitähän se on - rauhallisempi ja musiikillisempi anti olis varmasti ollut parempi vaihtoehto torille. Menkööt rumpalistit vähän kauemmas soittamaan ja sinne voivat sitten mennä kaikki halukkaat, joilla on kuulo ilmeisesti jo kadokissa. Yleisestikin ottaen ihmiset ovat ostaneet talonsa kaupungista ensin ja vasta sitten nämä konsertit ja muut mölyköörit ovat sinne pesiytyneet, tai kaupunki on antanut luvan. Veronmaksajana tekisin joka päivä kaupungille valituksen asiat, jos itse asuisin sellaisessa paikassa. Eri asia on muuttaa vapaaehtoisesti sellaiseen paikkaan, mutta kymmeniä vuosia sitten asuntosa ostaneet ovat joutuneet uhreiksi. Eihän se niin päin pitäisi olla, että syyttömät joutuvat jättämään kotinsa vain tuollaisen "terrorin" takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävelin kuvan soittajien ohi ja jos olisin tiennyt mistä on kyse, niin olisin jonkun kympin heille antanut.. ja onneksi jäi ne mansikat torilta katsomatta, en todellakaan tule ostamaan jatkossa enää mitään torilta. Liian monet kahvit ja jäätelöt on näköjään tullut ostettua.. kyllä tori kuuluu meille kaikille, ei vain busineksen tekijöille.. v*ttaa moiset pikkusielut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et liene tajunnut, ettei "toria" ole ilman torikauppiaita. Saisit juoda aamu/päiväkahvisi kotona ja jäätelösi voit sitten ostaa marketista! Kannattaisi kommentoida sitten, jos olisit pysähtynyt kuuntelemaan edes puoleksi tunniksi ja sitten edes vähän ajatallut miten se "melu" vaikuttaa lähitelttojen torikauppiaiden kaupankäyntiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"...kyllä tori kuuluu meille kaikille, ei vain busineksen tekijöille.." Torikauppa on kauppiaille elinkeino... ei mikään harrastus. Torikausi näillä leveysasteilla on T O D E L L A lyhyt. Jo yksikin hukkaan mennyt myyntipäivä näkyy tuloksessa. Siihen vielä sadepäivät jne...!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi kamala jos YHTENÄ PÄIVÄNÄ VUODESSA pidetään tuommoisia tapahtumia . Heti on nyrpeät myyjät siitä valittamassa. Nyt meni torimyyjät boikottiin. Tosi suvaitsevaa porukkaa täälä Oulussa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan ne rumpujuhlat sitten järjestää talvellakin, jos noin ajattelet.
Ihan kustannussyistä, toriaika on 1,5 kk, eli 6 viikkoa kunnon sesonki, josta kauppias maksaa "maltaita".
Turistithan sen rahan tuovat, ei oululaiset ja tämäkään soppa ei ollut kauppiaiden järjestämä, toivottavasti tulee oikaisu.
Menehän vaan torille kahville ja nauti haitarinsoitosta ja muustakin musiikista, niitä tapahtumiahan järjestetään kokoajan ravintola-aitoissa, on bändiä, trubaduuria jne ja desibelit kaikki varmasti alle 85.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

haestakee oululaaset iso psk kuten kaupunni. semmosta valitusvirttä siellä kun ei saa rumpuja edes yhtenä päivänä vuodessa hetken paukuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että lopettivat. Ei kuule paukutusta jaksa kuunnella, menee sitäpaitsi kuulo. Eikös se rumpaleilla tinnutus ole yleinen vaiva,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kokonaiset 4 tuntia, kallioparkki kyllä paukkuu. sarvikuonojen kaupunki ,vai oliko lylyllä krapula.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaleva voisi korjata myös tähän netti juttuunsa asiavirheen että kukaan EI vaatinut tapahtumaa lopetettavan, vain joko soittamaan hiljempaa tai SIIRTYMÄÄN ESIINTYMISLAVALLE. Ei kelvannut rumpaleille, heillä kun oli keskeytyksen takia menneet "fiilikset" soittamiseen. Joten he ITSE päättivät lopettaa kesken kaiken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Torilla käydessäni katsoin, että onpa kiva juttu kun pikkupojat pääsevät rummuttamaan ja toteuttamaan itseään. Ilmeisesti kaikki eivät olleet samaa mieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tapahtuman ideahan oli todella mukava, mutta organisointi meni pahasti pieleen. Tapahtumassa vierailevat eivät todennäköisesti joutuneet seisomaan aivan rumpujen vieressä useita tunteja. Varsinkin kun kyseessä on noin kymmenet rumpusetit. Kun moni henkilö hakkaa lujaa rummuilla omaa biittiään samanaikaisesti alkaa korvissa jo kaikumaan. Kyse ei ollut siis pelkästään rahallisesta menetyksistä, vaan altistumista niin sanotulle "äänisaasteelle". Jos tapahtuma olisi järjestetty paremmalla paikalla, kauempana teltoista, olisi soitto varmaankin saanut jatkua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HÖPÖ HÖPÖ Kohta on qstock ja kukahan taas valittaa sen metelistä? Varmasti joku hoksaa, samaten elojazz tapahtuma..siitäkin valitettiin kerran kun se oli rauhalassa aikoinaan. valitus tuli keskustan läheltä !
Että valittakaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakko sanoa että todella huono vastaus edelliseen kommenttiin. Qstock -festivaalien järjestäjillä on tarkat ohjeet, kuinka korkealle desibelit saavat nousta. Ymmärrän kyllä, että tapahtuman keskeyttäminen harmitti useita ihmisiä, mutta on myös hyvä muistaa, että torikauppiailla on oikeus valittaa tapahtuman huonosta järjestämisestä. Vaikka tapahtuma toikin torille paljon porukkaa, ei rumpusettejen viereisillä teltoilla näkynyt jonoja. On vain reilua myös ajatella torikauppiaita, he eivät päässeet melulta mitenkään karkuun, sillä auki on oltava tai valituksia satelee, eikä torikauppias voi korvatulpatkaa korvilla asiakasta palvella. On myös todella lapsellista ja typerää käskeä rumputapahtumasta valittaneita muuttamaan metsän keskelle hiljaisjuteen, sillä tiedämme kaikki aivan hyvin ettei sellainen ole mahdollista monellekkaan. Kannattaa siis miettiä asiaa kummankin osapuolen kannalta eikä vain sokeasti närkästyä tietämättä asioiden todellista laitaa. Torilla saa elämää olla, ja torikauppiaat ovat varmasti iloisia erilaisista tapahtumista, mutta kyseisen tapahtuman keskeyttämisestä saa syyttää ainoastaan vain huonoa järjestelyä, eikä torikauppiaita jotka yrittävät vain tehdä työtään. Vaikka tapahtuma onkin vain kerran vuodessa, saa järkeä silti käyttää ja hoitaa järjestelyt kuntoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (295)

Uutisvirta

119
Kaupunginhallitusta vetävä Kyösti Oikarinen haluaa Ouluun samanlaiset kaupunkipyörät kuin Helsingissä – 600 pyörää ja 50 asemaa olisi sopiva määrä
52
IL: Hoitajat järkyttyivät lomarahaleikkausten summista – ”Jäsenkuntamme ihan raivona” 
24
Jos kutsu käy, Ylivieskan uusi kirkkoherra Eija Nivala on kesän kansanedustajana
21
TuuliWatti rakentaa markkinaehtoisen tuulipuiston Iin Kuivaniemeen – voimaloilla korkeutta jopa 175 metriä
20
Eurobarometri julki: EU-kriittisyys laskee Euroopassa – suomalaisten usko EU:n suuntaan silti heikentynyt
17
Palon vaurioittama Äimäraution ravikatsomo remontoidaan, myös uusia tiloja tulossa - töiden tarkoitus alkaa kesällä
14
Lääkereseptejä uusivat verkkofirmat ministeriön syynissä – Lääkäriliitto suhtautuu toimintaa kielteisesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

241 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Ei ole, Se vain kertoo siitä, että työn tekeminen ei ole sinun juttusi. Makaat mieluummin työtä tekevien maksamien veroj... Lue lisää...
Patu68

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image